André Rieu Nytårskoncert i Bruxelles

I Bruxelles lever historien stadig side om side med en hektisk nutid. For få århundreder siden blev mange af landets vigtige beslutninger truffet i laugshusene omkring Grand Place. I dag træffes her i byen beslutninger, der vedrører millioner af mennesker i EU.

Du får et indblik i det store spind af forskellige opgaver, der løses i EU’s regi, og du vil nyde byens usædvanligt smukke historiske pladser og bygninger. Belgiens hovedstad er om noget en sydende smeltedigel af forskellige interesser, kulturer og sprog.

Det er, som om byens arkitektur underbygger stemningen på en helt særegen måde. Gamle sirligt dekorerede huse står side om side med moderne bygningers glatte spejlfacader - ganske som ville de endnu blande sig i historien og give deres besyv med i den nye tid.

Du får krydret turen med en fantastisk musikalsk aften med en nytårskoncert med André Rieu og hans formidable Johan Strauss orkester.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Udrejse
Efter opsamling køres via Hamburg, Bremen, Dortmund til Bruxelles, hvor du skal bo på godt hotel tæt ved Grand Place. Middag spises sammen på nærliggende restaurant.

2.dag: Byrundtur og Nytårskoncert
Du oplever et spændende udvalg af Bruxelles’ mange historiske seværdigheder. Første del af byrundturen foregår til fods. Grand Place er ubestridt en af verdens smukkeste med laugshusene, som forsøger at overgå hinanden i pragt. Pladsens perle er ubestridt rådhuset, hvis facade er dekoreret med utallige figurer, som illustrerer byens historie. Du ser naturligvis også Manneken Pis, som for Bruxelles er, hvad Den lille Havfrue er for København. I de hyggelige små restaurationsgader konkurrerer etablissementerne om gæsternes opmærksomhed med overdådige udstillinger af deres friske råvarer. Fra den imponerende domkirke fortsætter vi med bussen forbi bl.a. det smukke Justitspalads, Storhertugens Palads, Parc du Cinquantaire med den smukke triumfbue og flere spændende museer. Byrundturen slutter ved Atomium - et jernkrystalmolekyle forstørret 165 mill. gange. Resten af dagen er på egen hånd inden aftenens store koncert med André Rieu og hans Johan Strauss orkester.  Efter en medrivende og fantastisk nytårskoncert, kører vi den korte tur til vores hotel.

3. dag: EU-Parlementet og Waterloo
Efter god tid til morgenmaden begynder dagen med en kort rundvisning i EU Parlamentet, der giver os et godt indtryk af ”EU i dag”. Oplev også Europa-Parlamentet på en helt ny måde i besøgscentret. Dynamiske, interaktive multimedieelementer fører på en rejse gennem den europæiske integration og den betydning, den har i vores hverdag.
Efterfølgende kører vi til Waterloo. Det var her, Europas skæbne i 1815 blev beseglet, da Napoleons tropper blev slået af koalitionsstyrkerne under ledelse af engelske general Wellington og tyske general Blücher. Ved den senere Wienerkongres blev Napoleons kejserrige delt mellem sejrherrerne. Vi besøger museet med det fantastiske panoramamaleri, der illustrerer slaget ved Waterloo.

4. dag: Hjemrejse
Efter en fantastisk koncertoplevelse og nogle hyggelige feriedage, forlader vi det gode hotel for at køre nordpå via Bremen og Hamburg til Danmark.

Opsamling

    Jylland
Århus, Musikhuset
  Afrejse
05.00 
    Hjemkomst
  23.05
    Skanderborg Station   05.20       22.45
    Lund, Q8 Tank v/ afk. 56   05.50       22.15
    Vejle, Borgvold   06.20       21.45
    Fredericia Banegård, Jernbanegade*   06.50       21.15
    Bramdrupdam (Kolding), Samkørselspladsen v/afk. 63 - Kokholm*   07.25       20.45
    Vejen, v/ McDonalds   07.50       20.10
    Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK*   08.25       19.45
    Åbenrå, afk. 70 Samkørselspl. v/Circle K (Statoil)*   08.50       19.20
    Padborg, Lejrvejen v/ OK**   09.30       19.00
               
   

* Mulighed for gratis langtidsparkering

** Mulighed for langtidsparkering (40,- kr. pr. påbegyndt døgn med OK kort eller henvendelse i butikken - området er videoovervåget)

Hotel

Hotel ibis Brussels off Grand Place

***
Ibis Hotel off Grand Place ligger i hjertet af Bruxelles kun 150 meter fra Grand Place. Hotellet er moderne indrettet med bekvemmelige værelser, alle udstyret med eget bad/toilet og TV...
EmediateAd