Hannover med Ældre Sagen

Hildesheim, Celle og Lüneburg - Nordtysklands fantastiske smukke byer og historiske seværdigheder på stribe

Rejsen er en ”alene” rejse, så alle bor i enkeltværelse uden tillæg
- kun for Ældre Sagens medlemmer

Vi ser storslået ingeniørkunst, når vi besøger verdens største skibselevator og oplever den i aktion i Scharnebeck. Den 22. marts 1945 blev en del af Hildesheims historiske centrum ødelagt under et allieret bombeangreb, mange af de historiske bygninger er blevet rekonstrueret op gennem 1990'erne, så vi igen kan opleve den smukke by på vores besøg. Rejsen har også et dansk islæt, nemlig et besøg i Celle, hvor Caroline Mathilde, Christian 7.'s dronning, levede sine sidste år og i dag ligger begravet.

• Se skibe blive hævet 38 m i Scharnebeck’s skibselevator
• Besøg Caroline Mathildes gravsted i Celle
• Nyd middelalderstemning i Hildesheim
• Hør om saltets historie i Lüneburg

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Afrejse og Scharnebeck
Efter opsamling kører vi til Scharnebeck, hvor vi skal opleve det fantastiske skibshejseværk, indviet i 1975 som verdens største. To kæmpestore badekar løfter og sænker op til 100 m lange flodpramme mellem to kanaler med en højdeforskel på 38 m. Et imponerende bygningsværk og en stor oplevelse. Vi fortsætter til vores hotel og her venter en god middag. 

2. dag: Hildesheim
Dagens udflugt går til Hildesheim, en af Tysklands smukkeste middelalderbyer. På den historiske markedsplads får vi et indblik i tidligere tiders rigdom, skabt af saltproduktionen. Vi beundrer udsmykningerne i ”Slagternes Gildehus”, og vi ser en af Tysklands smukkeste barok-kirker, Sct. Michaelis, med det fascinerende loftmaleri af Jesu stamtavle og ”Christussøjlen” fra 1020. Herefter mulighed for at se Mariendoms legendariske tusindårige rosenstok.

3. dag: Celle og sejltur
Vi besøger den gamle residensby Celle, hvortil Christian 7.'s dronning Caroline Mathilde blev forvist i 1772. På en byvandring oplever vi denne charmerende by med de smukke gamle bindingsværkshuse. Vi ser Celle Slot og Celle Stadtkirche, hvor krypten rummer sarkofagen med Caroline Mathilde. Midt på dagen sejler vi fra Celle ud på en idyllisk sejltur på floden Aller via flere sluser til byen Winzen. Hjemme på hotellet hen på eftermiddagen.
Middag og hygge på hotellet.

4. dag: Hjemrejse og Lüneburg
Vi forlader vores hotel og kører til Lüneburg, ”byen på saltet” og byen, som den enorme hede er navngivet efter. I middelalderen var Lüneburg en af Nordtysklands rigeste byer pga. saltudvindingen. I dag fascineres vi af de prægtige patricierhuse med deres teglstensgavle og det middelalderlige rådhus ved markedspladsen. Vi får mulighed for at besøge Saltmuseet, som fortæller historien om udvindingen af ”det hvide guld”. Herefter sætter bussen kurs mod Danmark. Vi gør ophold hos grænsekiosk for de sidste indkøb. Hjemme igen må vi tage afsked med alle de nye bekendte vi har fået på den spændende og hyggelige rejse.

Diverse
I Tyskland benyttes Euro.

Opsamling

Sjælland  Afrejse Hjemkomst
København, Ingerslevsgade v/ DGI
Ølby, S-Station
06.00
06.30
22.00
21.30
Ringsted, Klostervangen, Bus P v/Outlet 07.00 21.00
Slagelse, Trafikcenter v/ afk. 39 (bagved) 07.30 20.30
Korsør, Q8 Tank v/ afk. 43 07.45 20.15
     
Fyn    
Nyborg, Knudshoved v/ Monarc 08.00 20.00
Odense, Dalum Hallen, Mejerivej 1 08.30 19.30
     
Jylland    
Fredericia Banegård, Jernbanegade** 09.30 18.30
Bramdrupdam, samkørselspladsen v/ afk. 63 - Kokholm** 10.00 18.00
     
Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK** 10.30 17.30
Åbenrå, afk. 70 Samkørselspl. v/Circle K (Statoil)** 11.00 17.00
Padborg, Lejrvejen v/ OK 11.30 16.30

 

** Mulighed for langtidsparkering

   
EmediateAd