Skip to main content

Alsace - bjerge og dale, vinstokke og liflig hvidvin

Franske Alsace ved Rhinen og tyske Schwarzwald er to områder, der nok er forskellige, men lige fascinerende. Kombinationen af skiftende natur og skiftende kulturelle oplevelser fås ikke bedre.

Rejsen bringer os også til det frugtbare Alsace, der mellem Rhinen og bjergkæden Vogeserne indbyder med sine vidunderlige landskaber og charmerende småbyer. Både arkitektur, mad og vin, ligesom det oprindelige elsassiske sprog, er trods regionens nuværende franske status temmelig tyskpræget. På de østvendte skråninger dyrkes druer til de skønneste hvide vine.

Højdepunkter:
✓Route du Vin
✓Colmar
✓Vogeserne
✓Strasbourg
✓Sejltur i Colmar
✓Vinsmagninger
✓Dansk rejseleder
✓4* turistbus
 
Dagsprogram:
1. dag: Afrejse
2. dag: Videre mod Alsace
3. dag: Strasbourg
4. dag: Bjergkæden Vogeserne, La Routes de Cretes og Grand Ballo
5. dag: Route du Vin
6. dag: Colmar
7. dag: Via Worms til Midttyskland
8. dag: Hjemkomst
Hurtigsøgning

Busopsamling

Opsamling:

Kl. 07.00   Helsingegården, P-plads, Parkvænget 20A
Kl. 07.10   Helsinge Hallerne, Idrætsvej 21
 
Tidspunkter er vejledende. Se gældende opsamlingstidspunkt på dit tilsendte rejsebevis.

Dagsprogram

 • 1. dag: Afrejse

  Med afgang fra Helsingegården kl. 7.00 og Helsinge Hallerne 7.10 går turen med Scandlines via
  Rødby – Puttgarden, ned gennem Nordtyskland til overnatning og middag i Midttyskland.

 • 2. dag: Videre mod Alsace

  Vores tur fortsætter gennem Brdr. Grimm land, hvor vi passerer Frankfurt og drejer ind på den tyske del
  af vinruten. Her gør vi stop i Neustadt an Der Weinstrasse hvor vi går en tur i de brostens-belagte
  gader, inden vi sætter kursen mod syd og Colmar, vores hjem de næste 5 nætter. Overnatning og
  middag på Grand Hotel Bristol.

 • 3. dag: Strasbourg

  Vi nyder morgenstunden og op af formiddagen sætter vi kursen mod Strasbourg, der med sin centrale beliggenhed har en særlig europæisk status. Historisk har byen skiftevis været tysk og fransk, hvilket har medført en særlig blanding af tysk stringens og fransk charme. Kvarteret omkring domkirken er præget af mindre butikker, en hyggelig atmosfære og Petite France, som ikke uden grund har ry for at være en af Europas smukkeste og mest charmerende bydele. Byen huser bl.a. EU-parlamentet, som vi ser på en lille byrundtur. Mulighed for sejltur (entre ikke inkl.)
  og besøg i den berømte katedral (entre ikke inkl.) Der bliver tid på egen hånd inden vi sidst på eftermiddagen mødes til fælles middag i Strasbourg. inden vi kører retur til vores hotel.

 • 4. dag: Bjergkæden Vogeserne, La Routes de Cretes og Grand Ballo

  Vi starter dagen med et spændende besøg ved Hartmannswillerkopf, hvor krigskirkegården Vieil Armand fra 1. Verdenskrig minder om store slag og giver stof til eftertanke. Derfra kommer vi til
  Grande Ballon, det højeste bjerg i Vogeserne. Udflugten fører os videre op i Vogeserne, Alsace´s egen bjergkæde, hvor vi, via passet Col de la Schlucht, kører ad ”Route de Cretes” gennem de
  flotte landskaber med Alsaces runde bjerge. Vi fortsætter turen gennem den gamle sølvmineby
  Sainte-Marie-aux-Mines, inden vi via Obernai kører retur til hotellet. Middag på hotellet.

 • 5. dag: Route du Vin

  Efter morgenmaden skal vi ud at køre på den berømte ”Route du Vin”. Som en lille eventyrvej ligger Vinruten, der fra gammel tid har forbundet de mindre byer med hinanden. Byerne var dengang udsatte og lå på en befærdet rute. Derfor er der ofte bymure omkring de maleriske småbyer. I dag hilser de små vinstuer og kølige kældre os velkomne. Undervejs besøger vi en lokal vinbonde for at høre om og smage på egnens produkter. Dagen slutter af med middag i en af de skønne byer på vinruten.

 • 6. dag: Colmar

  Vi bliver ”hjemme” i dag og lader vores bus og chauffør holde fri. Vi starter med en rundtur i Colmar med det lille tog ”Petit Train”. Med sine små gader og velplejede huse er det en fornøjelse at bevæge sig rundt i den charmerende by til fods. Det berømte Maison des Têtes, rådhuset og andre af byens seværdigheder er inden for rækkevidde.
  Der bliver også tid på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen skal sejle en tur, på floden Lauch, i lille Venedig. Sidste middag i Alsace spiser vi på restaurant i Colmar.

 • 7. dag: Via Worms til Midttyskland

  Vi sætter kursen via Strasbourg og inden længe ankommer vi til Domkirkebyen Worms, hvor reformatoren Luther, af Kejseren, var indkaldt til i 1521. Vi ser lidt af byen og hører om den spændende historie inden vi fortsætter til vores overnatnings hotel i Midttyskland hvor middagen venter

 • 8. dag: Hjemkomst

  Vi tager afsked med vores hotel, og sætter kursen mod Nord. Via Lüneburger Heide
  ankommer vi til Puttgarden og færgen til Danmark. Vi forventer at være i Helsinge ved
  ca. kl. 20:00

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
9/8BusÆldre Sagen Helsinge - AlsaceFuldbooket, venteliste8.599,-Send forespørgsel

Hotel

Destinationshotel

Grand Hotel Bristol
Hotel Grand Bristol i Colmar er et ikonisk hotel beliggende centralt i byen lige overfor stationen. Rammerne er en klasisk bygning fra 1912, men indvendig er lokalerne med rene linjer og moderne desig...
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.