Cuba

Hvis du skal opleve det ægte Cuba -

I Cuba bruger man udtrykket BBB (Bueno, Bonito, Barato) om noget, som er godt, smukt og billigt. Det er præcis indholdet i denne unikke rundrejse med dens blanding af oplevelser og afslapning. Cuba har gennem sin dramatiske historie tiltrukket både opdagelsesrejsende, pirater, revolutionære og kunstnere. Du ser spor af dem alle, ligesom du møder nutidens cubanere, en blanding af indianere, europæere, afrikanere og russere. Trods slaveri, pirateri og blodige revolutioner er cubanerne i dag en yderst charmerende og gæstfri befolkning. Rundrejsen byder også på fantastiske naturoplevelser på kilometerlange, kridhvide strande, som omkranser øens frodige, tropiske natur, hvor der venter eventyrlige oplevelser blandt øens unikke flora og fauna. Cubas byer er et kapitel for sig – fra vidunderlige Havana til koloniale Trinidad. Derudover er Cuba også rom som du får rig mulighed for at smage samt store cigarer.

Rejsen arrangeres med fly.

Højdepunkter
• Tag på tur med amerikaner bil
• Lad den cubanske musik kommer ind under huden
• Smag på Cubas fantastiske rom
• Besøg på cigarfabrik – måske der bliver mulighed for at smage?
• Mulighed for at bo hos lokalbefolkningen i Trinidad
• Rejseleder Jørn Lehmann som er specialist i Cuba

Pris fra:
20.299,-

Flyrejse - 13 dage

PanterGruppepris inkluderer
Fly Kastrup / Billund - Havana t/r
Fuld forplejning på den oversøiske flyvetur
Kørsel i lokal bus på transfer og udflugter
Erfaren dansk rejseleder og lokale guider
Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet
11 overnatninger med morgenmad 
7 x frokost og 3 x middag
Alle nævnte udflugter og entreer
Skat, moms og bidrag til Rejsegarantifonden

Evt. tillæg:
• Enkeltværelse
• Yderligere frokoster, middage og drikkevarer

Diverse
Der benyttes CUC ”pesos convertibles” i Cuba.
Euro kan veksles i Cuba.

Afrejseskat:
CUC 25,- pr. person (ca. kr. 150,-) betales kontant i Havana Lufthavn.

Drikkepenge:
Beregn ca. CUC 50,- pr. person.

Rejseforsikring:
Husk rejseforsikring – er obligatorisk for rejser til Cuba.

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud.
Se Rejsekalender for ledige pladser til individuelt rejsende.


Send forespørgsel

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Havana
Fra Billund/København til Cuba. Vel ankommet til Havanas lufthavn går turen til det velbeliggende 4* hotel, hvor vi skal bo de næste 6 nætter. Inden velkomstmiddag tager vi den første spadseretur gennem Old Havana

2. dag: Havanas smukke plaza’er
Byrundtur i det gamle Havana med besøg i Parque Central, Capitolio og på byens fire smukkeste pladser: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza de S. Francizco og Plaza Vieja. I Museum Casa Oswaldo Guayasamín kan kunstnerens maleri af Fidel Castro betragtes. Efter besøg på et ølbryggeri byder aftenen på kabaret-show.

3. dag: Havana – kunst og kultur
Dagen begynder med besøg på en folkeskole med spændende orientering af en lærer. Herefter går turen til La Vigia, Ernest Hemingway’s landsted, som i dag er museum. Huset fremstår næsten, som da Hemingway efter mange års ophold forlod det. Efter frokost ser vi Revolutionspladsen og Colon kirkegården og en tur gennem revolutionsmuseet.

4. dag: Viñales og tobak
På vej fra Havana til den frodigt smukke Viñales dal passerer vi den betagende bjergkæde Rosario. Under besøg på en tobaksfabrik ser du, hvordan ægte, cubanske cigarer fremstilles. Herefter kører vi til Viñales-dalen, hvor du kan ”skyde” de mest fantastiske fotos fra udkigsposten, ”Los Jazmines”. Overvældede af skønne udsigter kører vi til en gård, hvorder dyrkes tobak til cigarerne. Området er verdensberømt for tobakkens kvalitet. Dos Hamanas-dalen byder både på stedets enorme forhistoriske vægmaleri – samt lækker frokost. Dagens udflugt fortsætter til Cueva del Indio, en gammel indiansk grotte, som du oplever under en utrolig flot bådtur påden underjordiske flod i grotten. Efter denne oplevelsesrige dag returnerer vi mætte af oplevelser til hotellet i Havana.

5. dag: Havana
I hestevogn lægger vi ud med en tur i adstadigt tempo fra San Lazaro Street til Havanas universitet, Alma Mater, hvor der venter et spændende besøg. På Hotel Ambos Mundos stiger vi til vejrs til hotellets tag for at nyde udsigten over byen og siden en dejlig frokost. Turen går videre til den legendariske maler Oswaldo Guayasamins museum, og endejlig dag i Havana afsluttes med besøg på Callejon de Hamel, hvor byens liv udfolder sig i al dens mangfoldighed - et fantastisk sted med farverig street art på husvægge og psykedeliske kunstbutikker.

6. dag: Havanas danske islæt
Dagen står i Danmarks tegn med et hyggeligt besøg i H.C. Andersen-børnehaven, som er dansk støttet. Herfra går turen videre til Havanas perle inden for dansk kunst, nemlig Asger Jorns malerkunst. I 1967 var Asger Jorn gæst ved en kongres i Havana. Imidlertid kedede han sig og brugte i stedet sine kunstneriske evner på stedet. Det udmøntede sig i en række vægmalerier i bygningen, som i dag huser Det Historiske Revolutionsarkiv. Malerierne afbilder tiden før, under og efter revolutionen på Cuba og er for nylig blevet restaureret med danske støttemidler.

7. dag: Indianerliv og Cienfuegos
Efter afsked med charmerende Havana fortsætter rundrejsen mod Cienfuegos. Turen går bl.a. gennem Guama - et stort sumpområde, hvor vi besøger en krokodillefarm med mulighed for at se både den almindelige amerikanske krokodille, men også den sjældne cubanske krokodille. Bagefter bådtur til indianerlandsbyen Taino, hvor du får et indblik i, hvordan indianerne levede og boede for over 500 år siden, sådan som Columbus må have oplevet det, da han i sin tid ankom til øen. I Cienfuego venter dig en spændende byrundtur. Byen er kendt som Sydens Perle og er den eneste by på Cuba, som er grundlagt af franske kolonister tilbage i 1819. Inden indkvartering på 4* hotel i Cienfuegos besøger vi den vidunderlige kyststrækning Malécon.

8. dag: Cienfuegos og Trinidad
Fra Cienfuegos går turen mod Trinidad. Vi kører gennem Topes de Collantes, en naturpark i Escambray bjergene, hvor du oplever den skønneste natur. Flere imponerende naturscenerier venter os, inden vi sidst på dagen når Trinidad, som er utroligt charmerende med brostensbelagte gader mellem de maurisk inspirerede huse med røde teglsten og kulørte gitre for vinduerne. Byen betegnes som en af verdens bedst bevarede koloniale byer. Det var herfra, Hernan Cortés sejlede, når han skulle på erobringstogter i Mexico. I Trinidad tjekker vi ind i ”Casa Particular”, hvor vi skal bo i de familiedrevne smukke, koloniale huse. En charmerende og anderledes indkvartering, hvor du har mulighed for at komme tæt på lokalbefolkningen og tilmed opleve cubansk gæstfrihed, når den er mest tæt og nærværende. Mod tillæg er det muligt at blive indkvarteret på strandhotel med ”all inclusive”.

9. dag: Trinidad – tid til afslapning
Dagen er fri til oplevelser på egen hånd. Rejselederen står til disposition med gode råd om udflugter og oplevelser.

10. dag: Trinidad - Sukkermøllernes dal
På en gåtur udforskes det historiske Trinidad. Du oplever Plaza Mayor med besøg på bl.a. Casa de la Trova. ”Trova” er en af den cubanske musiks rødder og musikken spiller mens en Mojito nydes. La Canchachara, baren som er berømt for en drink af samme navn – et ”must visit” når du er i Trinidad og Romantic Museum, hvis udstilling bl.a. er genstande fra velhavende slaveejere under byens kolonitid. Dagen byder også på tur ud til Sukkermøllernes dal, hvor vi bl.a. besøger møllen Manaca Iznaga. Eftermiddagen er afsat til afslapning ved stranden.

11. dag: Fridag på egen hånd
Dagen er til fri disposition. Rejselederen er behjælpelig med forslag til udflugter og oplevelser.

12. dag: Santa Clara - Ché Guevara
Om formiddagen pakkes bussen, og turen går mod Havanas lufthavn. Undervejs besøg i Santa Clara med rundtur i byen, som havde en central betydning for revolutionen. Besøg ved Ché Guevaras Mausoleum og det armerede tog (Tren Blindado). Flyafgang sidst på eftermiddagen.

13. dag: Hjemkomst til Danmark
Via Amsterdam lander vi i Billund midt på dagen med kufferten fuld af skønne oplevelser. En oplevelsesrig rejse er slut.

Hotel

I Havana samt Cienfuegos benyttes 4* hoteller. I Trinidad ”Casa Particular” (charmerende private gæstehuse) eller strandhotel med ”all inclusive”.

EmediateAd