Sankt Petersborg

- Ruslands kulturelle skattekammer
 

Sankt Petersborg var Peter den Stores drøm om en europæisk inspireret storby i Rusland. I 1712 blev byen landets hovedstad, og adelsfamilierne kappedes om at opføre de skønneste palæer. Aktiviteterne tiltrak forfattere, komponister og kunstnere, og byen blev en kulturel højborg. Sankt Petersborg blomstrede under zar-vældet, men efter revolutionen i 1917 blev Moskva ny hovedstad. Byen sygnede noget hen, men i dag er det stadig romanovernes Sankt Petersborg, der sætter sit prægtige præg på byens silhuet, som vi kan opleve på en spadseretur ved Neva flodens bred en stille aftenstund. Her leder udsigten til bl.a. Vinterpaladset uvilkårligt tankerne i retning af zarer og zarinaer.

Rejsen kan arrangeres med enten bus eller fly.

Højdepunkter
• Forrygende folklore-aften på Anitjkov paladset
• Katarina-paladset, bedårende rokoko i blåt, hvidt og guld
• Vinterpaladsets imponerende kunstskatte
• Peterhof, Ruslands svar på Versailles
• Isaak-katedralen, verdens fjerde største kuppelkirke
• Idyllisk sejltur på Neva floden
• Dygtige dansktalende lokalguider

Pris fra:
8.999,-

Busrejse - 9 dage

PanterGruppepris inkluderer
✓ Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet
✓ Kørsel i moderne 4-stjernet turistbus
✓ Dygtig og rutineret chauffør
✓ Dansk rejseleder
✓ Dansktalende lokalguide i Sankt Petersborg
✓ Visum til Rusland
✓ Overnatning i Sverige med halvpension
✓ Sejlads Stockholm - Helsinki/Åbo - Stockholm
✓ Overnatning i indvendig dobbeltkahyt
✓ 2 x aftenbuffet inkl. drikkevarer ombord
✓ 2 x morgenbuffet ombord
✓ 5 overnatninger Hotel Moskva m. morgenmad
✓ 3 x middag på hotellet
✓ 2 x middag på restaurant i byen (én er med underholdning)
✓ 3 x frokost
✓ 1 x sejltur på Neva floden
✓ Alle nævnte udfl. inkl. entreer - se diverse
✓ Skat, moms og bidrag til Rejsegarantifonden

Evt. tillæg:
• Udvendig kahyt
• Enkeltværelse
• Folkloreforestilling
• Yderligere frokoster og drikkevarer
• Yderligere entreer og sejlture

Visum og rejseforsikring
Ca. 6 uger før afrejse søges visum, da det er obligatorisk ved indrejse til Rusland. Visum er inkluderet i prisen, og Panter Rejser sørger for al kontakt til den russiske ambassade. Rejseforsikring er obligatorisk.

Diverse
Der benyttes svenske kr. i Sverige, Euro i Finland og Rubler i Rusland. Euro i små sedler kan veksles til Rubler i Rusland.
Entreer til Peter & Paul Fæstningen, Eremitagen, Katarina Paladset i Pusjkin, Det lille Palæ, park i Peterhof og Isaaks katedralen er inkl. i prisen.
Billetter til opera, teater mm. kan bestilles i Sankt Petersborg. Spørg rejselederen.

Kan også laves med fly
Direkte København - Sankt Petersborg. 6 dage som følger busrejsens forløb fra 3. - 8. dag.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud.
Se Rejsekalender for ledige pladser til individuelt rejsende.


Send forespørgsel

Dagsprogram

1. dag: Overnatning syd for Stockholm
Efter opsamling mod Sverige via Øresundsbroen eller Helsingør - Helsingborg. Gennem vidunderlig natur til første overnatning ved Linköping/ Jönköping.

2. dag: Stockholm og skærgården
I Stockholm har vi god tid til f.eks. at se det hævede regalskib “Vasa”, ”Gamla Stan” og Kongeslottet. Om bord på båden til Helsinki venter der os en overvældende sejlads ud gennem den svenske skærgård. Tusinder af småøer fanger konstant øjet. I godt selskab nyder vi udsigten og en overdådig buffet - inkl. drikkevarer. Indkvartering i 2-mands indvendige kahytter.

3. dag: Ankomst til Sankt Petersborg
Fra Helsinki fortsætter vi gennem skøn natur mod den finsk/russiske grænse. Derfra via Vyborg langs Finskebugten til Sankt Petersborg, hvor vi nyder sen aftensmad.

4. dag: Isaak-katedralen, sejltur, Peter & Paul Fæstningen
Vores dansktalende lokalguide fører os rundt i Sankt Petersborgs nye og gamle kvarterer. Vi ser zartidens klassiske byggestil stå i kontrast til kommunismens funktionalisme og de sidste årtiers helt moderne bygninger. Vi ser ”Blodskirken” og gør holdt ved den imponerende Isaak-katedralen, som er verdens fjerde største kuppelkirke. Kuplens diameter er på 22 meter, og den 101 meter høje katedral kan rumme ca. 7.000 kirkegængere. Isaak-katedralen var byens domkirke frem til 1937, hvorefter kirken fungerede som antireligiøst museum. I dag er det igen tilladt at afholde gudstjenester i katedralen. Det fantastiske kirkerum med kuplens smukke mosaikker er en fryd for øjet. Fra Isaakspladsen tager vi på sejltur på Neva floden, utvivlsomt en af de smukkeste måder at opleve byen på. Efter frokost (inkl.) besøger vi Peter & Paul Fæstningen. Netop her, på en lille ø i Neva floden, grundlagde Peter den Store Sankt Petersborg. Fæstningsværket blev bygget af svenske krigsfanger og russiske slaver – ca. 20.000 mand var involveret i det ambitiøse byggeri. Peter & Paul Katedralen er begravelseskirke for de russiske zarer fra Peter den Store til Nikolaj II og dennes familie. I 2006 blev kejserinde Dagmar genbegravet her. Middag på hotellet.

5. dag: Eremitagen og folklore-forestilling
Vi besøger Eremitagen, også kaldet Vinterpaladset. Det blev opført i 1700-tallet og fungerede som vinterresidens for den russiske zarfamilie helt frem til revolutionen i 1917. Med mere end tre millioner kunstgenstande er museet et af verdens vigtigste kunstmuseer. Imponerende at gå gennem de mange paradesale og private gemakker fra zartiden. Tid på egen hånd. Middag på restaurant i byen. Efter middagen kan du vælge tilkøb af folkloreforestilling på Anitjkov paladset – en spændende oplevelse. Pris ca. kr. 175,- pr. person inkl. forfriskning i pausen. Bestilles sammen med rejsen.

6. dag: Katarina Paladset i Pusjkin
25 km fra Sankt Petersborg finder vi Pusjkin – eller Katarina Paladset. Det prægtige rokoko-palads i blåt, hvidt og guld ligger i en enorm landskabelig park og er overdådigt at skue. Af den prøjsiske Kong Fredrik Wilhelm fik Zar Peter den Store en imponerende gave, nemlig et helt kammer udsmykket med rav. Det oprindelige ravkammer eksisterer ikke længere, men det kan i dag opleves i en rekonstruktion, som ikke lader fortidens pragt noget efter. Efter frokost i Pusjkin (inkl.) kører vi retur til hotellet. Middag på restaurant i byen med underholdning.

7. dag: Peterhof - Ruslands Versailles
Zarens sommerresidens, Peterhof, er Ruslands svar på Versailles. Det vidunderlige kompleks byder på flere store parker, et pragtfuldt fontænesystem, Det store Palads, Det lille Palæ samt en række mindre pavilloner og bygninger. Det var i Peterhof, at danske prinsesse Dagmar for første gang satte fødderne på russisk jord. Vi skal promenere i parkerne og nyde de verdensberømte springvand. Efter frokost i Peterhof (inkl.) er vi tilbage ved hotellet midt på eftermiddagen. Middag på hotellet.

8. dag: Farvel til Sankt Petersborg
Vi forlader Sankt Petersborg og følger samme rute som på udturen. Hvis tiden tillader det, tager vi et stop i Helsinki. Vi sejler fra Åbo til Stockholm. Indkvartering i valgte kahyt. Buffet med drikkevarer (inkl.).

9. dag: Hjem via Stockholm
Skøn morgenbuffet om bord inden vi når Stockholm. Herfra går det sydpå og hjemad.

Hotel

Hotel Moskva 3* har en perfekt beliggenhed midt på hovedgaden Nevsky Prospekt. Mulighed for at gå til flere seværdigheder. Flere restauranter, barer, natklub, casino, fitness, sauna, elevator mm. Komfortable værelser med bad og toilet, radio, TV.

EmediateAd