Malta

Malta - flyrejse

Den solsikre middelhavsø er perfekt for en skøn ferie - Malta er et rent skattekammer af oplevelser. Malta har Europas reneste badevand, lækre strande og masser af kulturelle oplevelser for alle. Det er bare et fåtal af de mange fantastiske grunde til at det er skønt at holde ferie her. Denne lille østat i Middelhavet, ....Læs mere »

 

Rejser til Malta

Kunne du tænke dig at tage på en ferie til en destination, som blot er et par timer fra Danmark, men som ligner det rene paradis? Så kan vi her hos Panter Rejse roligt anbefale en rejse til Malta.

Malta er en ganske lille middelhavsø, hvor du er sikret lækker mad, god stemning, sol og glade dage.
Malta er EU’s mindste land, og her hersker der en ø-stemning, der er helt fantastisk at opleve. Her er der altid tid, og der er ingen stress, hvilket gør dette til den helt perfekte destination, hvis man gerne vil væk fra hverdagen.

Dette kan du opleve på din Panterrejse til Malta

Der er en helt masse ting at se i Malta på trods af øen størrelse. Her er nogle af de ting, som du vil kunne opleve på en rejse til Malta med os.

Fiskerbyen Masaxlokk

Én af de store fordele ved at tage på en af vores rejser er, at du har mulighed for at blive guidet af lokale guider, som kan fortælle sjove historier, spændende fortællinger og interessante facts omkring øen.

På rejsen til Malta kan du blandt andet opleve fiskerbyen Masaxlokk. Her vil du opleve en smittende maritim stemning, som uden tvivl kan få dig til at glemme alt om hverdagen.
Her er der ligeledes mulighed for at gå en tur på havnen og opleve havnemiljøet i dette lille land.

Nutidens hovedstad – Valletta

Valletta er landets hovedstad, og her kan du også opleve en masse og få nogle spændende indtryk. 
Byen blev grundlagt tilbage i 1566 af korsriddere og byder på smuk arkitektur og medrivende historier. Du vil blive guidet rundt af en lokal guide, som kan fortælle dig om alt det, som byen gemmer på af seværdigheder.

Valletta er også det kulturelle knudepunkt på Malta, og her finder man blandt andet St. Johns katedral, præsidentboligen og parlamentet.

Herudover er der naturligvis også rig mulighed for cafebesøg og shopping i denne lille hovedstad, som faktisk kun huser omkring 6500 mennesker.

Den gamle hovedstad – Mdina

Mdina er også kendt som ”den tavse by”. Byen ligger placeret centralt på øen, og sammen med guiden og turlederen vil du kunne udforske denne spændende by, som altid er tavs (mere eller mindre).

Mdina er et helt fantastisk minde fra middelalderen, og det er faktisk den middelalderby, som er bevaret bedst i hele verden. Så hvis du interesserer dig for levemåden og arkitekturen fra middelalderen, så er dette uden tvivl et sted, som du bør besøge på en rejse til Malta.

Selvom byen engang har været landets hovedstad, så bor der nu blot 400 mennesker i den meget lille by. Det er dog nogle ganske rige mennesker, som bor i kæmpe villaer og paladser rundt omkring i byen.

Hvad bør man vide om Malta inden afrejse?

Der er som regel en meget afslappet stemning på Malta, så der er som sådan ikke noget, som man skal være helt vildt opmærksom på, hvis blot man bruger sin sunde fornuft.
Her får du dog nogle interessante facts omkring landet, som måske kan pirre din nysgerrighed.

Troede du, at Indien var det land i verden, som er tættest befolket? Så tager du faktisk fejl. Det er nemlig Malta.
Der bor cirka 400.000 mennesker på øen. Øens størrelse svarer dog blot til omtrent halvdelen af Bornholm. Det vil altså svare til, at de cirka 40.000 mennesker, der bor på Bornholm, pludseligt forvandlede sig til 800.000 mennesker.

Øen har tidligere været en britisk koloni, men øen blev selvstændig i 1964. Dette kan blandt andet forklares ved, at Øen altid har været vigtig i forhold til krigsførelse.
Den centrale placering i Middelhavet har altid gjort øen til et strategisk knudepunkt for mange forskellige nationer. Derved er det ikke kun briterne, der har haft herredømme over landet. Øen har ligeledes været et fønikisk, arabisk og normannisk herredømme.

Også under anden verdenskrig spillede Malta en central rolle. Denne gang var det på grund af landets placering tæt på Italien.
Landet var under massive bombeangreb fra aksemagterne, som primært bestod af Tyskland, Japan og Italien.
Landets befolkning blev i den forbindelse belønnet med ’George Cross’, som er den største civile udmærkelse, som man kan modtage under en krig. Dette kors indgår stadig den dag i dag stolt i Maltesernes flag.

For at vende væk fra de mange krige, som har hærget Malta, så kan man kigge på, hvordan erhvervet ser ud på øen.
Ligesom mange andre middelhavsøer, så er turisme helt essentielt. Derfor kan du også være sikker på en god og lækker service, hvis du vælger at rejse med os til Malta. Udover turismen er landbrug og fiskeri også store indtægtskilder på øen.

Valgfrihed på din rejse til Malta – hvad har du lyst til?

Det er langt fra alle vores arrangementer, der er obligatoriske, så hvis man hellere vil slappe af og have fritiden, så kan man sagtens gøre dette og tage med på den næste udflugt. I fritiden kan du slappe af på hotellet, udforske øen på egen hånd eller blot nyde det lækre klima.

Dette milde klima indbyder også til at besøge de gyldne sandstrande, og det turkisblå hav. Her er der mulighed for solbadning, svømning og dykning i det klare vand. Vandet er ikke blot klart – det er faktisk verdens reneste badevand. Så hvis du og familien elsker fridage ved stranden, så kan I rejse med os til Malta. Der er nemlig en masse fordele ved at rejse med et rejseselskab.

Du undgår for eksempel en masse stress. Vi sørger for, at I kommer fra lufthavnen og til hotellet, og vi tager os af de problemer, der kan opstå på rejsen.

Herudover får du en mere fuldendt oplevelse. Dette bunder blandt andet i vores store erfaring med disse rejser, som giver os mulighed for at guide dig til de bedste seværdigheder for netop dig og din familie, når I rejser til Malta.

Kontakt os i dag og lad os sammen planlægge din næste rejse til Malta!