Nordkap - Lofoten

- Norden rundt med to nætter på Nordkap og Lofoten
 

Nordkap med midnatssolen er enhver turists inderste drøm. Læg dertil de smukkeste naturoplevelser blandt Finlands søer og i Norges skønne fjelde, indblik i samernes kultur, byrundture i tre nordiske hovedstæder, ubeskrivelig smuk sejlads til Lofoten med det legendariske rederi Hurtigruten… og den perfekte formel for en enestående nordisk rundrejse til ”Europas Tag” kan ikke tænkes bedre og mere uforglemmelig!

Rejsen arrangeres med bus og skib.

Højdepunkter
• En uforglemmelig rejse til ”Europas Tag”
• Udvidet mulighed for midnatssol
• Skønne byrundture i hovedstæderne Stockholm og Helsinki
• Buffet med drikkevarer på Stockholm-Helsinki
• Bjergtagende panoramaer i ”De 1000 Søers Land”
• Besøg på samemuseum i Karasjok
• Samisk middag i Kota
• Enestående besøg ved Nordkapklippen med middagsbuffet
• Oplevelsesrig tur med Hurtigruten gennem Trollfjorden
• Norske naturperler på stribe: Sognefjeldsvejen, Gudbrandsdalen, Nidaros Domkirke, Jotunheimens fjelde

Pris fra:
15.199,-

Busrejse - 15 dage

PanterGruppepris inkluderer
✓ Ophold i dobbeltvær./kahyt med bad og toilet
✓ Kørsel i moderne 4-stjernet turistbus
✓ Dygtig og rutineret chauffør
✓ Dansk rejseleder
✓ Overnatning i indvendig kahyt på Stockholm - Helsinki og Oslo - Frederikshavn/København
✓ 12 overnatninger på hotel
✓ 14 x morgenbuffet
✓ 13 x middag / buffet
✓ Middag i Nordkaphallen
✓ Entré til Nordkap
✓ Sejltur Hurtigruten Stokmarknes - Svolvær
✓ Nordkapdiplom af kunstneren Eva Schmutterer
✓ Udflugter som beskrevet ekskl. entreer
✓ Skat, moms og bidrag til Rejsegarantifonden

Evt. tillæg:
• Udvendig kahyt
• Enkeltværelse
• Frokoster og drikkevarer
• Entreer og sejlturer

Diverse
Der benyttes svenske kr. i Sverige, Euro i Finland og norske kr. i Norge.
Mange steder kan visakort benyttes.
Entreer på udflugter ca. dkr. 500,-.
Udflugt til Fuglefjeldet ca. nkr. 495,-.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud.
Se Rejsekalender for ledige pladser til individuelt rejsende.


Send forespørgsel

Dagsprogram

1. dag: Danmark - Linköping
Efter opsamling krydser vi Øresund via broen eller Helsingør-Helsingborg og nyder de svenske landskaber op til vores første overnatning ved Linköping.

2. dag: Stockholm og skærgården fra søsiden
Vi ankommer til Stockholm, Nordens smukkeste hovedstad, og får tid til seværdigheder, f.eks. det hævede regalskib “Vasa”, ”Gamla Stan” og Kongeslottet. Om bord på skibet indtager vi i godt selskab en overdådig buffet inkl. drikkevarer, mens vi nyder udsejlingen gennem den smukke skærgård.

3. dag: Byrundtur i Helsinki og til Jyväskylä
Morgenbuffet på skibet – med endnu en betagende skærgård som udsigt. Vi går i land i Helsinki og ser kontrasten mellem Uspenski-katedralen og byens Domkirke. Vi besøger Sibelius-monumentet og den unikke tempelkirke. Midt på eftermiddagen kører vi til overnatning i Jyväskylä, den berømte arkitekt Alvar Aalto’s hjemby.

4. dag: ”De 1000 søers land” og Lapland
På snørklede veje oplever vi skønheden i ”De 1000 Søers Land”. Nord for Oulo kommer det øde Lapland os i møde med store vidder og imponerende udsigter. Syd for Polarcirklen overnatter vi i Rovaniemi, og vi fornemmer for første gang Nordens helt specielle lys.

5. dag: Polarcirklen krydses
I Rovaniemi finder vi det dansk byggede Arktikum, hvor samernes spændende historie er smukt præsenteret. Vi krydser Polarcirklen første gang, gør holdt i Julemandens og rensdyrenes rige og spotter rener i store flokke. Vi overnatter ude i ”ingenting” sammen med alle de andre ”Nordkapfarere” i byen Saariselkä. Om aftenen nyder vi samisk middag.

6. dag: Samernes land og ankomst Nordkap
I samernes norske hovedstad Karasjok får vi et enestående indblik i samerkulturen i det lokale museum. Næste stop er Magerøy–øen, hvor selve Nordkap-klippen ligger. Efter indkvartering i Honningsvåg for de næste to nætter drager vi allerede første aften mod Nordkap-klippen og lokaliteten 71° 10° 21°N. Uanset vejrliget er Nordkap et fantastisk sted, og øjeblikket, hvor solskiven nærmer sig Ishavet for langsomt at hæve sig igen, er mageløst og uden sin lige i verden. Besøgscentret giver et storslået indtryk af årets gang på dette ugæstfri, men dog så besøgte sted. Vi spiser middag på ”Klippen” i Nordkaphallen, og efter en unik oplevelse prøver vi at få lidt søvn, selvom solen skinner døgnet rundt.

7. dag: Udflugt Nordkap og sejlads Fuglefjellet
En afslappende dag – dog med spændende oplevelser i vente. Landskabet ved en af verdens nordligste fiskevær, Gjesvær, er betagende, og vi bestemmer selv både indhold og tempo for turen. Sejlads til Fuglefjeldet, hvis vejret er med os. I Karmøyvær besøger vi galleriet ”East of the Sun”. Hver deltager modtager et Nordkapdiplom, som kunstneren Eva Schmutterer har designet for Panter Rejser. Mulighed for at se og købe hendes kunst. Har lykken endnu ikke stået os bi på Klippen, besøger vi igen denne aften Nordkap i håb om at opleve det fascinerende syn af midnatssolen. Midnatssol kan opleves i hele 60 døgn – fra begyndelsen af juni til slutningen af juli.

8. dag: Nordkap - Alta - Bardufoss
Selv om rejsen har nået sin geografiske ”top”, har oplevelserne langtfra toppet. Kvænangsfjeldet og Lyngsalperne vil med sikkerhed brænde sig fast i hukommelsen. Dagens etape er en af de længere, men vi kører konstant gennem betagende landskaber og holder mange og gode pauser undervejs. Nær Alta ser vi et af verdens største helleristningsfelter, hvor bronzealderbefolkningens beskrivelser af deres liv er så levende, at de betager os her 3000 år efter.

9. dag: Med Hurtigruten til Lofoten
Med Hurtigruten sejler vi til Lofoten. Selve sejladsen fra Stokmarknes til Svolvær er en storslået oplevelse, og når færgen vender rundt i Trollfjorden, viser naturen sig fra sin smukkeste side. Lofoten kan ikke beskrives. Her skal man selv være til stede for at hente indtryk. Fjorde, fjelde, fiskervær, lys og stemning.

10. dag: Rundt på Lofoten
På de forblæste øer synes havet at være konstant nærværende. Vi besøger bl.a. Henningsvær. Døgnets 24 timer, alle lyse, er nærmest en nødvendighed, så mange er oplevelserne.

11. dag: Lofoten - Mosjøen
Igen landfaste befinder vi os i Nordland fylke, der har ry som Norges smukkeste og mest forskelligartede. Monumenter langs ”Blodvejen” minder om de krigsfanger, der under krigen anlagde vejen i dette tyndt befolkede område. På vej mod Mosjøen passerer vi Polarcirklen og begynder atter at have nat.

12. dag: Trondheim og Nidaros Domkirke
Vi fortsætter sydpå, og efterhånden bliver landskabet mere frodigt og bebyggelserne tættere. Via Steinkjer når vi Trondheim, hvor vi overnatter. Trondheim, førhen Nidaros efter Nidelven, der strømmer gennem byen, har stor historisk betydning. På torvet skuer vikingehøvdingen Olav Tryggvason ud over byen, han grundlagde i 997. Nidaros Domkirke, Norges vigtigste kirke, er et ”must”.

13. dag: Dovrefjeld - Jotunheimen - Sognefjorden
Over Dovrefjeld kører vi gennem den øvre del af Gudbrandsdalen, hvor et smut mod vest åbenbarer noget af Norges smukkeste natur, som vi de næste to dage vil være omgivet af, f.eks. Jotunheimens fjelde og områdets snørklede veje, hvor vi holder gode og lange pauser undervejs. Via Lom Stavkirke og Sognefjeldsvejen når vi Sognefjordens inderste bund. Vi overnatter i Lærdal, midt i herlighederne.

14. dag: Hemsedal - Gol - Oslo
Små veje langs fjorden samt en færgetur bringer os igen gennem et betagende landskab, der synes at blive endnu smukkere omkring Burgund Stavkirke. Gennem Hemsedal til Gol og videre ned ad Hallingdal går det. I Oslo ser vi centrale dele af byen, hvis tiden tillader det. Om bord på båden til Frederikshavn nyder vi middag under udsejlingen gennem Oslofjorden, der byder på et sidste farvel til Norges smukke natur. Mulighed for at sejle med DFDS til København (oplys ved bestilling).

15. dag: Ank. Frederikshavn eller København
Ankomst til Frederikshavn eller København om morgenen.

Hotel

Vi bor på gode 3* og 4* hoteller, hvor alle værelser har bad og toilet. På flere hoteller er der swimmingpool og sauna, så tag badetøjet med.
 

EmediateAd