Skotland - rundrejse

Glasgow – Isle of Mull - Loch Ness – Inverness – Edinburgh

Skotland er et land med en fascinerende historie og et stolt folkefærd. Landet er fuld af kontraster i både naturen, der veksler fra barske bjerge til blide bakker,
og i kulturen.

Lige fra Hadrians 120 km lange mur opført af romerne, over klaner, sækkepiber og whisky til Edinburghs historiske attraktioner og Glasgows moderne arkitektur og fristende shoppingatmosfære. Du oplever det hele under denne smukke rundrejse, som også byder på besøg ved Skotlands smukkeste indlandssø Loch Lomond og den nok så berømte Loch Ness - med eller uden et glimt af ”Nessie”!

Naturoplevelserne er i det hele taget ud over alle grænser betagende. Et højdepunkt er Isle of Mull, hvor smukke strande fryder øjet og kyststrækningen har et prægtigt dyreliv med nysgerrige søpapegøjer, havfugle kolonier, hvaler og hajer. På mytiske Iona oplever du en spirituel stemning og klostret regnes som et af de helligste steder i Storbritannien.

Whisky’en smager du også på, ligesom der er tid til at besøge en ægte skotsk pub – ja, måske mere end én!

PANTER REJSER ANBEFALER
• Det forrygende og verdensberømte Tattoo i Edinburgh
• Dagstur til bedårende Isle of Mull med afstikker til klippeøen Iona
• Smag på den berømte skotske whisky - liflige dråber for ganen

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. dag: Afrejse og DFDS Amsterdam-Newcastle
Efter opsamling kører vi mod Holland, hvor vi sidst på eftermiddagen når Amsterdam og går ombord på DFDS. Efter indkvartering i kahytten nyder du en overdådig buffet på vej mod Newcastle (tilkøb – bestilles sammen med rejsen).

2. dag: Hadrians Mur og Glasgow
Efter ankomst til Newcastle går det mod Skotland gennem Nordenglands blidt bølgede bakkeland. Vi stopper ved den 120 km lange Hadrians Mur, som har fået navn efter bygherren, den berømte romerske kejser Hadrian. I Glasgow kan du se på byens nye spændende, moderne arkitektur og opleve kulturen og byens handel. Skotlands største by har oplevet en gevaldig opblomstring de senere år, og det kan ses og mærkes. Du får lidt tid på egen hånd, inden vi kører til hotellet, som ligger centralt i Glasgow. Hvem ved, måske aftenen byder på et besøg på en af de mange pubber, som findes i byen.

3. dag: Loch Lomond, Oban, McCaigs Tower og whiskysmagning
Fra Glasgow kører vi mod Loch Lomond. Landskabsscenariet der møder os her, er ganske enkelt fascinerende med de maleriske bredder og Trossach Nationalpark. Vi fortsætter til den hyggelige havneby Oban, hvor du skal bo de næste 2 nætter. Efter ankomsten ser vi McCaigs Tower. Her kan du se det facinerende bygningsværk, høre historien, og nyde den fantastiske udsigt. Hen på eftermiddagen besøger vi Oban Destillery, hvor du smager på ægte skotsk whisky.

4. dag: Isle of Mull og Iona
Fra Oban sejler vi til øen Mull, der lokker med dens kridhvide sandstrande og dramatiske bjerge. Øens største by er Tobermory, hvor 800 af øens i alt 2700 øboere bor. Tobermory var oprindelig en fiskerby, men i dag et yndet turiststed med en usædvanlig smuk havnefront, hvor bygninger i alverdens farver charmerer. Fra Fionnphort sejler vi til den lille og roligere ø, Iona. Her er der adgang forbudt for biler, kun få lokale har tilladelse til at køre på øen. Så du spadserer til Iona Abbey, et af Skotlands mest historiske og hellige steder. Klostret blev grundlagt af St. Columba og hans irske tilhængere i år 563 og har været gravplads for skotske konger og høvdinge i flere århundreder. Klosteret har gennem alle årene bevaret sin åndelige atmosfære. Faktisk udstråler hele øen en helt speciel atmosfære skabt af de usædvanligt hvide sandstrande, lyserøde granitsten og specielle lys. Med ophøjet sind og ro i sjælen sejler vi den korte tur tilbage til fastlandet, og kører tilbage til hotellet.

5. dag: Loch Ness og Urquhart Castle
Vi fortsætter mod sagnsomspundne Loch Ness. Hvis vejret tillader det, kan en naturskøn bådtur fra Fort Augustus med pragtfuld udsigt over søen anbefales. Under sejlturen er der rig lejlighed til at spejde efter ”Nessie”. Alternativt kan du få et glimt af ”uhyret” i besøgscentrene ved Drumnadrochit. Du har også mulighed for at besøge den velbevarede ruin af Urquhart Castle. Sidst på eftermiddagen når vi til vores hotel i hjertet af Cairngorms National Park. Her bor du de næste 2 nætter.

6. dag: Whiskysmagning, Inverness og fårefarm
Vi kører mod nord, gennem Cairngorms Nationalpark, hvor du undervejs kan nyde noget af Skotlands smukkeste natur, med bakkerne der bølger smukt i landskabet. Vi skal besøge Glen Grant destilleri og besøgscenter. Her får du en rundvisning, hører historien om destilleriet, og hvordan de fremstiller deres kendte single malt whisky. Selvfølgelig skal du også smage på de gyldne dråber. Vi fortsætter langs kysten til Inverness, den største by i højlandet. Her bliver der tid på egen hånd i byen, og ikke mindst til lidt sen frokost. Inden vi kører tilbage til hotellet, besøger du en gård, med arbejdende fårehyrder og hunde, som med præcision manøvrerer får på forskellige måder. Utrolig fascinerende at opleve. Prøv evt. kræfter med en fåreklipning, eller nyd blot synet af de søde dyr.

7. dag: Edinburgh og Tattoo
Gennem højlandets skønne bjerge, sætter vi kursen mod Edinburgh. Undervejs kan du nyde den helt unikke natur. Vi kører gennem de spektakulære Grampian Mountains, hvor klanerne den dag i dag hersker. Næste stop er Edinburgh, hvor de største attraktioner er Edinburgh Castle og The Royal Mile, som er hovedgade i den gamle bydel. Vi nyder den smukke udsigt over byen og det omgivende Pentland Hills fra Calton Hill. Har du lyst til at besøge dronningens skib ”The Royal Yacht Britannia”, som ligger i Edinburgh, har du muligheden for det nu. Skibet har været hjem for dronningen og hendes familie i mere end 40 år på ture over hele verden. Ombord følger du i fodsporene på verdens ledere som Winston Churchill, Nelson Mandela og Gandhi på din vej rundt på skibet. Skibet er i dag en af de største attraktioner i Skotland. Indkvartering på centralt beliggende hotel i byen. Efter middagen kan du opleve det fantastiske Tattoo på Edinburgh Castle (tilkøb – bestilles sammen med rejsen).

8. dag: Newcastle og hjemrejse
Formiddagen kan bruges på en slentretur på The Royal Mile og shopping på Princes Street. Ved middagstid forlader vi Edinburgh og tager kystvejen via Berwick-Upon-Tweed til Newcastle, hvorfra vi sejler med DFDS retur til Amsterdam. Aftenbuffet ombord (tilkøb – bestilles sammen med rejsen).

9. dag: Amsterdam og retur til Danmark
Efter morgenbuffet ombord når vi Amsterdam og sætter atter kursen mod Danmark.

DIVERSE
Euro til ud- og hjemrejse. I Skotland benyttes engelske pund, som også kan bruges på skibet. El-adapter medbringes til brug i Skotland.

Udvid din rejseoplevelse
Aftenbuffet inkl. 1 drikkevare på DFDS t/r 450,-
Udvendig kahyt, pr. kahyt 500,-
Tattoo, pris fra 500,-

Evt. tillæg
Enkeltværelsestillæg med indvendig kahyt på kr. 2.700,-
Udvendig kahyt med 2 senge (pr. kahyt) kr. 400,-

Entreer på udflugter (ca. priser):
Hadrians mur £ 6,-
The Royal Yacht Britannia £ 13,-
Edinburgh Castle £ 15,-
Sejltur Loch Ness £ 14,-
Urguhart Castle £ 8,-
Whiskysmagning og rundvisning £ 15,-