Skotland - rundrejse

Glasgow - Isle of Mull - Loch Ness - Inverness - Edinburgh

Skotland er et land med en fascinerende historie og et stolt folkefærd. Landet er fuld af kontraster i både naturen, der veksler fra barske bjerge til blide bakker, og i kulturen. Lige fra Hadrians 120 km lange mur opført af romerne over klaner, sækkepiber og whisky til Edinburghs historiske attraktioner og Glasgows moderne arkitektur og fristende shopping-atmosfære. Du oplever det hele under denne smukke rundrejse, som også byder på besøg ved Skotlands smukkeste indlandssø Loch Lomond og den nok så berømte Loch Ness - med eller uden et glimt af ”Nessie”! Naturoplevelserne er i det hele taget ud over alle grænser betagende. Et højdepunkt er Isle of Mull, hvor smukke strande fryder øjet og kyststrækningen har et prægtigt dyreliv med nysgerrige søpapegøjer, havfugle kolonier, hvaler og hajer. På mytiske Iona oplever du en spirituel stemning og klostret regnes som et af de helligste steder i Storbritannien. Whisky’en smager du også på, ligesom der er tid til at besøge en ægte skotsk pub – ja, måske mere end én!

PANTER REJSER ANBEFALER
• Super centralt hotel i Edinburgh og Inverness
• Det forrygende og verdensberømte Tattoo i Edinburgh i August
• Dagstur til bedårende Isle of Mull med afstikker til klippeøen Iona
• Smag på den berømte skotske whisky - liflige dråber for ganen

Rejsen findes også med fly, der er to dage kortere

Status:
Ring til os

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Afrejse og DFDS Amsterdam-Newcastle
Efter tidlig opsamling kører vi mod Amsterdam, som nås sidst på eftermiddagen. Vi går ombord på DFDS, tjekker ind og nyder en overdådig buffet på vej mod Newcastle.

2. dag: Hadrians Mur og Glasgow
Efter ankomst til Newcastle går det mod Skotland gennem Nordenglands blidt bølgede bakkeland. Vi stopper ved den 120 km lange Hadrians Mur, som har fået navn efter bygherren, den berømte romerske kejser Hadrian. I Glasgow kan du kigge på byens nye spændende, moderne arkitektur og opleve kulturen og byens handel. Skotlands største by har oplevet en gevaldig opblomstring de senere år, og det kan ses og mærkes. Du får lidt tid på egen hånd, inden vi kører til hotellet, som ligger centralt i Glasgow. Hvem ved, måske aftenen byder på et besøg på en af de mange pubber, som findes i byen.

3. dag: Loch Lomond, Oban, McCaigs Tower og whiskysmagning
Fra Glasgow kører vi mod Loch Lomond, og landsskabsscenariet der møder os her, er med de maleriske bredder og Trossach Nationalpark, ganske enkelt fascinerende. Vi fortsætter til den hyggelige havneby Oban, hvor vi skal overnatte. Efter ankomsten ser vi McCaigs Tower. Her kan du se det facinerende bygningsværk, høre historien, og nyde den fantastiske udsigt. Hen på eftermiddagen besøger vi Oban Destillery, hvor vi smager på ægte skotsk whisky.

4. dag: Isle of Mull og Iona
Fra Oban sejler vi til øen Mull, der lokker med dens kridhvide sandstrande og dramatiske bjerge. Øens største by er Tobermory, hvor 800 af øens i alt 2700 øboere bor. Tobermory var oprindelig en fiskerby, men i dag et yndet turiststed med en usædvanlig smuk havnefront, hvor bygninger i alverdens farver charmerer. Fra Fionnphort sejler vi til den lille og roligere ø, Iona. Her er der adgang forbudt for biler, kun få lokale har tilladelse til at køre på øen. Så vi spadserer til Iona Abbey, et af Skotlands mest historiske og hellige steder. Klostret blev grundlagt af St. Columba og hans irske tilhængere i år 563 og har været gravplads for skotske konger og høvdinge i flere århundreder. Klosteret har gennem alle årene bevaret sin åndelige atmosfære. Faktisk udstråler hele øen en speciel atmosfære skabt af de usædvanligt hvide sandstrande, lyserøde granitsten og specielle lys. Med ophøjet sind og ro i sjælen sejler vi den korte tur tilbage til fastlandet, hvor vi skal overnatte.

5. dag: Loch Ness og Inverness
Efter morgenmaden fortsætter vi mod sagnsomspundne Loch Ness. Hvis vejret tillader det, kan en naturskøn bådtur fra Fort Augustus med pragtfuld udsigt over søen anbefales. Under sejlturen er der rig lejlighed til at spejde efter ”Nessie”. Alternativt kan du få et glimt af ”uhyret” i besøgscentrene ved Drumnadrochit. Du har også mulighed for at besøge den velbevarede ruin af Urquhart Castle. Sidst på eftermiddagen når vi Inverness, den største by i højlandet, hvor vi overnatter på et centralt beliggende hotel i byen.

6. dag: Højlandet, whiskysmagning og Edinburg
Gennem højlandets skønne bjerge, sætter vi kursen mod Edinburgh. Undervejs kan du nyde den helt unikke natur. Vi kører gennem de spektakulære Grampian Mountains, hvor klanerne den dag i dag hersker. Undervejs besøger vi Edradour Destillery, som er Skotlands mindste. Her får vi en rundvisning og smager på de gyldne dråber. Næste stop er Edinburgh, hvor de største attraktioner er Edinburgh´Castle og The Royal Mile, som er hovedgade i den gamle bydel. Vi nyder den smukke udsigt over byen og det omgivende Pentland Hills fra Calton Hill. Indkvartering på centralt beliggende hotel i byen.

7. dag: Edinburgh og Tattoo
Formiddagen kan bruges på en slentretur på The Royal Mile og shopping på Princes Street. Rejselederen har helt sikkert et tip eller to i ærmet til spændende besøg. Har du lyst til at besøge Dronningens skib ”The Royal Yacht Britannia”, som ligger i Edinburgh, har du muligheden her. Skibet har været hjem for Dronningen og hendes familie i mere end 40 år på ture over hele verden. Ombord følger du i fodsporene på verdens ledere som Winston Churchill, Nelson Mandela og Gandhi på din vej rundt på skibet. Skibet er i dag en af de største attraktioner i Skotland. Du har mulighed for at se mere af byen, på egen hånd eller sammen med rejselederen. Efter middagen kan du (kun i august) opleve det fantastiskeTattoo på Edinburgh Castle. Kr. 450,- for billet på langsiden (skal bestilles sammen med rejsen).

8. dag: Newcastle og hjemrejse
Vi forlader Edinburgh og tager kystvejen via Berwick-Upon-Tweed til Newcastle, hvorfra vi sejler med DFDS retur til Amsterdam. Aftenbuffet ombord.

9. dag: Amsterdam og retur til Danmark
Efter morgenbuffet ombord når vi Amsterdam og sætter atter kursen mod Danmark..

DIVERSE
Euro til ud- og hjemrejse. I Skotland benyttes engelske pund, som også kan bruges på skibet. El-adapter medbringes til brug i Skotland.

Entreer på udflugter (ca. priser):
Hadrians mur £ 6,-
The Royal Yacht Britannia £ 13,-
Edinburgh Castle £ 15,-
Sejltur Loch Ness £ 14,-
Urguhart Castle £ 8,-
Whiskysmagning og rundvisning £ 12,-

Evt. tillæg
Enkeltværelsestillæg med indvendig kahyt på kr. 2.700,-
Udvendig kahyt med 2 senge (pr. kahyt) kr. 400,-
Tattoo (bestilles sammen med rejsen) kr. 450,-

EmediateAd