Skotland - rundrejse

Edinburgh - Loch Ness - Isle of Skye - Isle of Mull

Skotland er et land med en fascinerende historie og et stolt folkefærd. Skotland er også et land fuld af kontraster i både naturen, der veksler fra barske bjerge til blide bakker, og i kulturen – lige fra Hadrians 120 km lange mur opført af romerne over klaner, sækkepiber og whisky til Edinburghs historiske attraktioner og Glasgows moderne arkitektur og fristende shopping-atmosfære.

Du oplever det hele under denne smukke rundrejse, som også byder på besøg ved Skotlands smukkeste indlandssø Loch Lomond og den nok så berømte Loch Ness - med eller uden et glimt af ”Nessie”!
Naturoplevelserne er i det hele taget ud over alle grænser betagende. Et højdepunkt er Isle of Mull, hvor smukke strande fryder øjet og kyststrækningen har et prægtigt dyreliv med nysgerrige søpapegøjer, havfugle kolonier, hvaler og hajer. På mytiske Iona oplever du en spirituel stemning og klostret regnes som et af de helligste steder i Storbritannien.

Whisky’en smager du også på, ligesom der er tid til at besøge en ægte skotsk pub – ja, måske mere end en!

PANTER REJSER ANBEFALER
• Super centralt hotel i Edinburgh
• Det forrygende og verdensberømte Tattoo i Edinburgh
• Overnatning på bedårende Isle of Mull med afstikker til klippeøen Iona
• Smag på den berømte skotske whisky - liflige dråber for ganen

Rejsen findes også med fly, der er to dage kortere - klik her

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Afrejse og DFDS Amsterdam-Newcastle
Der er tidlig opsamling og vi kører mod Am¬sterdam, som nås sidst på eftermiddagen. Vi går ombord på DFDS, tjekker ind og nyder en overdådig buffet på vej mod Newcastle.

2. dag: Hadrians Mur, Edinburgh og Tattoo
Efter ankomst til Newcastle går det mod Skotland gennem Nordenglands blidt bølgede bakkeland. Vi stopper ved den 120 km lange Hadrians Mur, som har fået navn efter bygherren, den berømte romerske kejser Hadrian. Næ¬ste stop er Edinburgh, hvor de største attraktioner er Edinburgh Castle og The Royal Mile, som er hovedgaden i den gamle bydel. Hvis tiden tillader det, nydes den smukke udsigt over byen og det omgivende Pentland Hills fra Calton Hill. Indkvartering på et centralt beliggende hotel. Efter aftensmaden har du mulighed for at opleve det fantastiske Tattoo på Edinburgh Castle. Kr. 450,- for billet på langsiden (bestilles sammen med rejsen).

3. dag: Edinburgh, Højlandet og whiskysmagning
Formiddagen bruges på en slentretur på The Royal Mile og shopping på Princes Street. Rejselederen har helt sikkert et tip eller to i ærmet til spændende besøg. Har du lyst til at besøge Dronningens skib ”The Royal Yacht Britannia”, der ligger i Edinburgh, har du muligheden for det nu. Skibet har været hjem for Dronningen og hendes familie i mere end 40 år på ture over hele verden. Ombord følger du i fodsporene på verdens ledere som Winston Churchill, Nelson Mandela og Gandhi på din vej rundt på skibet. Skibet er i dag en af de største attraktioner i Skotland. Hen på eftermiddagen forlader vi Edinburgh og kører gennem de spektakulære Grampian Mountains, hvor klanerne den dag i dag hersker. Undervejs besøger vi Edradour Destillery, som er Skotlands mindste. I Højlandet og Aviemore’s skønne bjerge slutter dagen, og vi overnatter på et dejligt 4* resort hotel.

4. dag: Loch Ness og Fort William
Via Inverness, den største by i Højlandet, når vi til sagnomspundne Loch Ness. Hvis vejret tillader det, kan en naturskøn bådtur fra Fort Augustus med pragtfuld udsigt over søen anbefales. Under sejlturen er der rig lejlighed til at spejde efter ”Nessie”. Alternativt kan du få et glimt af ”uhyret” i besøgscentrene ved Drumnadrochit. Du har også mulighed for at besøge den velbevarede ruin af Urquhart Castle. Forude venter 2 overnatninger ved Fort William, dramatisk og smukt beliggende ved foden af Ben Nevis, Storbritanniens største bjerg og ned til Loch Linnhe søen.

5. dag: Fantastiske Isle of Skye og Glenfinnan
Et af turens højdepunkter er Isle of Skye, den største ø i de Indre Hebrider. Her veksler bølgende bakker og forrevne klipper med grønne enge og nøgne bjerge. Men før vi når så langt, ser du Glenfinnan, som hvert år tiltrækker mange tusinder turister, der kommer for at opleve det bjergtagende sceneri og den specielle atmosfære, her hvor Jacobite damptog passerer gennem landskabet i sommermånederne. Måske kender du sceneriet fra Harry Potter filmene med billederne af Hogwarts Expressen, der kører gennem landskabet? Vi ankommer til Isle of Skye med båd fra fastlandet. Utallige betagende syn venter dig langs de spektakulære Cuillin bjerge, som dominerer øen. Isle of Skye forlades, og der gøres fotostop ved Skotland mest fotograferede slot Eilean Donan Castle, smukt og ensomt beliggende på en idyllisk ø.

6. dag: Isle of Mull og Iona
Fra morgenstunden forlades Fort William og vi sejler den korte tur til øen Mull, der lokker med dens kridhvide sandstrande og dramatiske bjerge. Øens største by er Tobermory, hvor 800 af øens i alt 2700 øboere bor. Tobermory var oprindelig en fiskerby, men i dag et yndet turiststed med en usædvanlig smuk havnefront, hvor bygninger i alverdens farver charmerer. Fra Fi¬onnphort sejler vi til den lille og roligere ø, Iona. Her er der adgang forbudt for biler, kun få lokale har tilladelse til at køre på øen. Så vi spadserer til Iona Abbey, et af Skotlands mest historiske og hellige steder. Klostret blev grundlagt af St. Columba og hans irske tilhængere i år 563 og har været gravplads for skotske konger og høvdinge i flere århundreder. Klosteret har gennem alle årene bevaret sin åndelige atmosfære. Faktisk udstråler hele øen en speciel atmosfære skabt af de usædvanligt hvide sandstrande, lyserøde granitsten og specielle lys. Med ophøjet sind og ro i sjælen køres til hotellet på Mull, hvor vi skal overnatte.

7. dag: Loch Lomond, Glasgow og whiskeysmagning
Fra Mull sejles til Oban på fastlandet. Efter ankomsten til Oban besøger vi Oban Destillery, hvor vi smager på ægte skotsk whisky. Landskabssceneriet som møder os mod Glasgow er simpelthen fascinerende med bl.a. de meget maleriske bredder ved Loch Lomond og Trossach Nationalpark. I Glasgow skal du kigge på byens nye spændende og moderne arkitektur samt opleve kulturen og byens handel. Skotlands største by har oplevet en gevaldig opblomstring de senere år, og det kan ses og mærkes. Du får lidt tid på egen hånd, inden vi kører til hotellet, som ligger centralt i Glasgow. Måske aftenen byder på et besøg på en af de mange pubber, som findes i alle skotske byer?

8. dag: Newcastle og hjemrejse
Vi forlader Glasgow og tager kystvejen fra Edin¬burgh via Berwick-Upon-Tweed til Newcastle, hvorfra vi sejler med DFDS retur til Amsterdam. Aftenbuffet ombord.

9. dag: Amsterdam og retur til Danmark
Efter morgenbuffet ombord når vi Amsterdam og sætter atter kursen mod Danmark.

DIVERSE
Euro til ud- og hjemrejse. I Skotland benyttes engelske pund, som også kan benyttes på skibet.
El-adapter medbringes til brug i Skotland.

Entreer på udflugter (ca. priser):
Hadrians mur £ 6,-
The Royal Yacht Britannia £ 13,-
Edinburgh Castle £ 15,-
Sejltur Loch Ness £ 14,-
Urguhart Castle £ 8,-
Whiskysmagning og rundvisning £ 12,-

Enkeltværelsestillæg med indvendig kahyt på kr. 2.700,-
Udvendig kahyt med 2 senge (pr. kahyt) kr. 400,-
Tattoo (bestilles sammen med rejsen) kr. 450,-

Opsamling

Sjælland  Afrejse Hjemkomst
København, Ingerslevsgade v/DGI * *
Roskilde Station * *
Ringsted, Klostervangen, Bus P v/Outlet * *
Slagelse, Trafikcenter v/ afk. 39 (bagved) * *
Korsør, Q8 Tank v/ afk. 43 * *
     
Fyn    
Nyborg, Knudshoved v/ Monarc * *
Odense, Dalum Hallen, Mejerivej 1 * *
     
Jylland    
Frederikshavn, Busterminal * *
Hjørring Banegård * *
Ålborg, samkørselspl. v/ afk. 26 - Th Sauersv.** * *
Haverslevkrydset v/ McDonalds * *
Randers, v/ Randershallen * *
Århus, Musikhuset * *
Skanderborg Station * *
Lund, Q8 Tank v/ afk. 56 03.45 22.15
Vejle, Borgvold 04.05 21.55
Kolding, Nordkajen, Jens Holms Vej overfor Godset** 04.30 21.30
     
Esbjerg, Nørregade - Museumspladsen 03.30 22.45
Korskro, v/ Shell 03.40 22.35
Holsted, afk. 70 v/ OK 03.50 22.20
Vejen, v/ McDonalds 04.10 22.00
     
Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK** 05.00 21.00
Åbenrå, afk. 70 Samkørselspl. /Circle K (Statoil)** 05.40 20.40
Padborg, Lejrvejen v/ OK 06.00 20.00
     
* Egen transport:
Betyder tilskud til togbillet eller mulighed for at køre selv til nærmeste opsamlingssted. Vi ønsker at tilbyde vores gæster flest mulige opsamlings-
steder og undgå lange opsamlingsruter. Derfor er der mulighed for tilslutning med tog, vi giver tilskud til togbilletten, eller tilskud til benzin og evt. broafgift. Tilskuddet fratrækkes ved bestilling. Såfremt der er tilstrækkelig tilslutning fra afrejsesteder med * vil opsamling blive med bus. Dette oplyses ca. 8 dage før afrejse, hvis det bliver aktuelt.

** Mulighed for langtidsparkering

Hotel

Skotland (Hotelliste)

***
Vi bor på gode 3* hoteller, hvor alle værelser har bad og toilet. Morgenmaden er righoldig skotsk morgenmad, og middagen er 3-retters menu eller buffet. Ca. 8 dage før afrejse sende...
EmediateAd