Bornholm - Østersøens Perle

- Østersøens Perle

Klippeøen i Østersøen er noget helt særligt. Naturen er ikke blot usædvanlig smuk, men også meget varieret.

Ja, den rummer faktisk hele det nordiske spektrum på få kvadrat-kilometer. Læg dertil de særprægede rundkirker, den gamle fæstning Hammershus, de hyggelige byer, smagen af nyrøget sild, vandreture gennem sprækkedale og en svalende dukkert.
Se, det er Bornholm.

  • Nordeuropas største borgruin Hammershus
  • Christiansø - Danmarks østligste punkt
  • Danmarks største rundkirke i Østerlars
  • Sydlandsk stemning i Gudhjem

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. dag: Afrejse
Via Øresundsbroen kører vi igennem det sydlige Skåne til Ystad, og videre med færgen til Rønne. Herfra kører vi mod østpå til vores hotel på Balka, hvor værelserne og middagen venter.

2. dag: Øens nordlige del
Rundtur på den nordlige del af øen, hvor vi udover at nyde den storslåede natur også får tid til at se nærmere på nogle af øens seværdigheder. Bl.a. Danmarks største fuglefjeld, hvor der findes en stor alkekoloni. Vi forsætter til Hammeren. 74 meter over havoverfladen på klippens top finder vi Nordeuropas største borgruin, Hammershus. Efter en rundtur går turen videre til Jons kapel. Kapellet er opkaldt efter missionæren Jon, der ifølge overleveringer skulle have prædiket for hedningene her. Videre går det gennem de små idylliske fiskerlejer Teglkås og Hellig Peder til Hasle. Vi nyder frokosten på Silderøgeri museet og fortsætter mod Østerlars rundkirke, øens største, som er en enestående bygning. Næste mål er Almindingen, Bornholms største skov. Undervejs gør vi stop ved Rytterknægten i Almindingen, øens højeste punkt på 162 meter over havet. Fra udkigstårnet ”Kongemindet” er der en pragtfuld udsigt over øen. Sidste del af turen går til ”Bornholms Riviera” med bl.a. Helligdomsklipperne.

3. dag: Christiansø - Danmarks østligeste punkt
Vi sejler til Christiansø, den største ø i Ertholmene, hvor vi har ca. tre timers ophold. Øens hovedattraktion er Christian den V’s eventyrlige fæstning fra 1684. Udover øvandring på den usædvanlig charmerende lille perle, er der tid nok til et besøg på øens museum eller måske frokost på kroen (tilkøb – bestilles sammen med rejsen).

4. dag: Aakirkeby, Svaneke og Gudhjem
Vi kører til Aakirkeby, den eneste af øens større byer, beliggende inde i landet – og som huser en romansk stenkirke med en berømt døbefond. Ved Dueodde på øens sydspids er der mulighed for en tur på de mest tillokkende hvide sandstrande og måske en hurtig dukkert - eller hvad med en tur op i Dueoddes 47 meter højefyrtårn. Vi kører nordpå til Svaneke. Her lokker både et bolsjekogeri og byens bryghus. Byen er også hjemsted for flere kunsthåndværkere, bl.a. Pernille Bülows glasatelier samt Bornholms Sæbesyderi, der fremstiller sæbe håndrørt på bornholmsk rapsolie. Vi slutter dagen i Gudhjem by med dens krogede gader.

5. dag: Hjemrejse
Afgang fra hotellet med kurs mod Rønne, hvor der bliver tid til at se nærmere på verdens mindste, men meget stemningsfulde “hovedstad“. Er man til bornholmerure, er byens museum absolut et besøg værd. Sidst på eftermiddagen sejler vi fra Rønne til Ystad og via Øresundsbroen tilbage til vores opsamlingssteder.

Diverse
Entreer ca. kr. 100,-.

Udvid din rejseoplevelse
Sejltur til Christiansø 250,-