Bornholm - Østersøens Perle

- Østersøens Perle

Klippeøen i Østersøen er noget helt særligt. Naturen er ikke blot usædvanlig smuk, men også meget varieret.

Ja, den rummer faktisk hele det nordiske spektrum på få kvadrat-kilometer. Læg dertil de særprægede rundkirker, den gamle fæstning Hammershus, de hyggelige byer, smagen af nyrøget sild, vandreture gennem sprækkedale og en svalende dukkert.
Se, det er Bornholm.

  • Nordeuropas største borgruin Hammershus
  • Christiansø - Danmarks østligste punkt
  • Danmarks største rundkirke i Østerlars
  • Sydlandsk stemning i Gudhjem
Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. dag: Afrejse
Via Øresundsbroen kører vi igennem det sydlige Skåne til Ystad, og videre med færgen til Rønne. Herfra kører vi mod østpå til vores hotel på Balka, hvor værelserne og middagen venter.

2. dag: Øens nordlige del
Rundtur på den nordlige del af øen, hvor vi udover at nyde den storslåede natur også får tid til at se nærmere på nogle af øens seværdigheder. Bl.a. Danmarks største fuglefjeld, hvor der findes en stor alkekoloni. Vi forsætter til Hammeren. 74 meter over havoverfladen på klippens top finder vi Nordeuropas største borgruin, Hammershus. Efter en rundtur går turen videre til Jons kapel. Kapellet er opkaldt efter missionæren Jon, der ifølge overleveringer skulle have prædiket for hedningene her. Videre går det gennem de små idylliske fiskerlejer Teglkås og Hellig Peder til Hasle. Vi nyder frokosten på Silderøgeri museet og fortsætter mod Østerlars rundkirke, øens største, som er en enestående bygning. Næste mål er Almindingen, Bornholms største skov. Undervejs gør vi stop ved Rytterknægten i Almindingen, øens højeste punkt på 162 meter over havet. Fra udkigstårnet ”Kongemindet” er der en pragtfuld udsigt over øen. Sidste del af turen går til ”Bornholms Riviera” med bl.a. Helligdomsklipperne.

3. dag: Christiansø - Danmarks østligeste punkt
Vi sejler til Christiansø, den største ø i Ertholmene, hvor vi har ca. tre timers ophold. Øens hovedattraktion er Christian den V’s eventyrlige fæstning fra 1684. Udover øvandring på den usædvanlig charmerende lille perle, er der tid nok til et besøg på øens museum eller måske frokost på kroen (tilkøb – bestilles sammen med rejsen).

4. dag: Aakirkeby, Svaneke og Gudhjem
Vi kører til Aakirkeby, den eneste af øens større byer, beliggende inde i landet – og som huser en romansk stenkirke med en berømt døbefond. Ved Dueodde på øens sydspids er der mulighed for en tur på de mest tillokkende hvide sandstrande og måske en hurtig dukkert - eller hvad med en tur op i Dueoddes 47 meter højefyrtårn. Vi kører nordpå til Svaneke. Her lokker både et bolsjekogeri og byens bryghus. Byen er også hjemsted for flere kunsthåndværkere, bl.a. Pernille Bülows glasatelier samt Bornholms Sæbesyderi, der fremstiller sæbe håndrørt på bornholmsk rapsolie. Vi slutter dagen i Gudhjem by med dens krogede gader.

5. dag: Hjemrejse
Afgang fra hotellet med kurs mod Rønne, hvor der bliver tid til at se nærmere på verdens mindste, men meget stemningsfulde “hovedstad“. Er man til bornholmerure, er byens museum absolut et besøg værd. Sidst på eftermiddagen sejler vi fra Rønne til Ystad og via Øresundsbroen tilbage til vores opsamlingssteder.

Diverse
Entreer ca. kr. 100,-.

Udvid din rejseoplevelse
Sejltur til Christiansø 250,-

Opsamling

Jylland
Frederikshavn, busterminal
Hjøriing, banegård
Ålborg, samkørselsplads v/ afk. 26 - Th Sauersvej**
Haverslevkrydset v/ McDonalds
Randers, v/ Randershallen
Århus, v/ Musikhuset
Skanderborg, station **
Lund v/ Horsens Q8 tank v/ afk. 56
Vejle, Borgvold
Afrejse
*
*
*
*
*
04.10
04.30
05.15
05.30
Hjemkomst
*
*
*
*
*
00.00
23.35
23.15
23.00
Brandrupdam, samkørselsplads v/ afk. 63 - Kokholm ** 07.00 21.30
Fredericia Banegård, Jernbanegade ** 08.00 20.30
     
Vejen, v/ McDonalds 06.15 22.15
Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK** 07.00 21.30
     
Fyn    
Odense, Ørbækvej 100 09.00 19.45
Nyborg, Knudshoved v/ Monarc 09.30 19.15
     
Sjælland     
Korsør, Q8 Tank v/ afk. 43 09.45 18.45
Slagelse, Trafikcenter v/ afk. 39 10.00 18.30
Ringsted, samkørselsplads v/ afk. 35 ** 10.30 18.00
Ølby, S-Station ** 11.00 17.30
København, Ingerslevsgade v/ DGI 12.15 17.00
     

* Egen transport:
Betyder tilskud til togbillet eller mulighed for at køre selv til nærmeste opsamlingssted. Vi ønsker at tilbyde vores gæster flest mulige opsamlingssteder og undgå lange opsamlingsruter. Derfor er der mulighed for tilslutning med tog, vi giver tilskud til togbilletten, eller tilskud til benzin og evt. broafgift. Tilskuddet fratrækkes ved bestilling. Såfremt der er tilstrækkelig tilslutning fra afrejsesteder med * vil opsamling blive med bus. Dette oplyses ca. 8 dage før afrejse, hvis det bliver aktuelt.

** Mulighed for langtidsparkering

 
   
EmediateAd