I fodsporene på Downton Abbey

Downton Abbey, London, Oxfordshire og Windsor Castle

Denne rejse er en enestående chance for at opleve Highclere Castle - kendt som Downton Abbey fra tv-serien. Begrænset antal pladser!

Glæd dig til besøget på det smukke slot Highclere Castle, samt andre lokationer, der har dannet rammen for den populære tv-serie Downton Abbey. Her følger vi familien Crawley og dets husholdnings liv før, under og efter 1. verdenskrig. Derudover går vi på opdagelse i den lille landsby Bampton, som også blev brugt under optagelserne af serien.
Stort udflugtsprogram London, Oxford og Windsor Castle.

PANTER REJSER ANBEFALER
Husk endelig at besøge en pub til frokost - mere engelsk bliver det ikke!

Pris fra:
10.499,-
Dage:7
• Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet • Fly Billund/København - London t/r • Kørsel i moderne engelsk turistbus • Erfaren dansk rejseleder • Dansktalende guide 3 dage • 2 x overnatning i centrale London • 4 x overnatning i Oxfordshire området • 6 x middag og morgenbuffet • Afternoon tea • Entre Highclere Castle, Downton Place, Haxby Park, Blenheim Palace, Windsor Castle, Christ Church College og Yew Tree Farm • Skat, moms og bidrag til Rejsegarantifonden
Transportmåde:Fly/bus
Bestil rejse

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Ankomst London
Afrejse fra Billund/København, rejseleder er med enten fra Billund el. København. I lufthavnen venter bussen og vores lokalguide på os, hvor vi skal på rundtur i Englands storslåede hovedstad. Vi skal på en flot panorama tur, hvor vi nyder synet af Londons største seværdigheder, herunder Kensington Palace, Buckingham Palace, Tower of London, 10 Downing Street, Houses of Parliament og Westminster Abbey.
Dernæst til hotellet, hvor vi mødes igen til velkomstmiddag på hotellet eller lokal restaurant.

2. dag: London
I dag bliver der tid til at nyde London på egen hånd, og der er mange muligheder. Evt. en sejltur på Themsen, højt op i London Eye, St. Pauls Cathedral, shopping på den kendte gade Oxford Street eller et besøg på et af museerne, hvor en del har gratis entré. Rejselederen er behjælpelig, og alle der ønsker at gå med rejselederen er velkommen. 

3. dag: Downton Abbey
Så er den store dag kommet for alle os der elsker Downton Abbey. Vi starter med en rundvisning på Highclere Castle, bedre kendt som slottet fra Downton Abbey. Forfatteren til serien Julian Fellows havde slottet i tankerne, allerede da hun skrev serien. Vi besøger både slottet og haverne, hvor du vil høre anekdoter og informationer om den berømte familie i tv-serien samt ægteparret greven og grevinden af Carnarvon som bor på slottet.
Vi ser mange af rummene fra serien som biblioteket, spisestuen, Lord Granthams arbejdsværelse samt hall’en.
Efter besøget på slottet kører vi til den lille landsby Bampton, et malerisk sted, som er den lille by Downton i serien, hvor mange udendørs scener er optaget. Vi besøger Michael og All Angels Kirke, Downton Hospital og Lady Isobel hus.
Dernæst kører vi til vort hotel, hvor vi skal bo de næste 4 nætter.

4. dag: Film lokationer i Oxfordshire
I dag besøger vi nogle spændende steder, der også bliver brugt i serien. Først besøger vi Downton Place Crawleys' alternative hjem (Greys Court), og dernæst Haxby Park (Waddesdon Manor), Slottet der næsten var blevet Lady Mary og Richard Carlisle hjem i sæson 2). På Haxby Park skal vi også nyde traditionel English Afternoon Tea.

5. dag: Oxford og Christ Church College 
Turen går til vidunderlige Oxford, der nok er mest kendt for sine universiteter der i flere århundrede har tiltrukket verdens intellektuelle elite. Vi skal på en spændende
guidet tur med lokalguide i denne prestigefyldte universitets by. Du besøger også Christ Church College, den største og mest storslåede af alle universiteter.
Eftermiddagen er på egen hånd. Besøg en af Inspector Morse’s stampubber, The Eagle and Child, The White Horse, The Kings Arms eller The Bear og nyd en pint eller en typisk pub-menu.

6. dag: Blenheim Palace og Yew Tree Farm
Vi starter dagen med at besøge det monumentale herresæde Blenheim Palace.
Det blev opført i starten af 1700-tallet til ære for Marlborough, og i dag bor den 12. jarl af Marlborough på slottet sammen med sin familie.
Winston Churchills blev født her i 1874 og Blenheim Palace tilbyder i dag et indblik i hvordan herskab og tjenestefolk levede sammen med hinanden og alligevel under helt forskellige forhold. Slottet blev i 1987 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.
Vi har også god tid til at nyde den fantastisk flotte have som hører til Slottet.
Dernæst besøger du Yew Tree Farm, avlsbygningerne og hus, som dukkede op i serien i sæson 4, med Mr. Drewe som forpagter.
Denne aften kan du nyde en lækker afskedsmiddag med gruppen, for at dele minder og historier.

7. dag: Windsor Castle og hjemrejse
Efter morgenbuffet pakker vi bussen og kører mod London. Men først besøger vi den enorme kongeborg Windsor Castle hvor vi skal have en rundvisning i den imponerende kongeborg. Slottet blev grundlagt af Vilhelm Erobreren i det 11. århundrede og er det ældste, største og stadig beboet, det er Dronning Elisabeths foretrukne for bl.a. weekend ophold.
Efter vores spændende besøg kører vi mod lufthavnen og vores hjemrejse til Danmark.

DIVERSE
I England benyttes engelske pund.
Rejselederen er gerne behjælpelig med teaterbilletter i London.
El-adapter medbringes til brug i England.

Flytider

Afrejse København kl. 10:50
Ankomst London kl. 12:00

Afrejse Billund kl. 11:25
Ankomst London kl. 12:10

Der tages forbehold for ændringer i tiderne.

Afgange og priser

Afrejse Rejsemål Hotel Ledige pladser Fra pris
18 / 8 I fodsporene på Downton Abbey
Hotelliste tilsendes 1 10.499,- Bestil

Hotel

Hotelliste tilsendes

Du bor på gode 3* og 4* hoteller, hvor alle værelser har bad og toilet. Ca. 8 dage før afrejse sendes udførlig hotelliste.
EmediateAd