Skip to main content

Bayern

- Altmühl og Donau

 
Bayern er på en måde karakteriseret ved modsætninger - på en gang stærkt traditionsbundet, hyggeligt og romantisk, men samtidig også det mest moderne og fremgangsrige område i Tyskland. Befolkningen er først og fremmest bayrere, før de er tyskere, og det gør deres blå-hvide nationalfarver opmærksom på overalt. Vi besøger den gamle regeringsby, Regensburg der er præget af 2.000 års historie. Her kan man studere bylivet og bese de historiske bygningsværker. Rejsen byder ikke blot på sejlture på floderne Altmühl og Donau, men også på udflugter i det smukke landskab med imponerende skovområder afbrudt af humlemarker til det gode øl, der brygges overalt.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Sejltur på Donau og Altmühl
• Middelalderbyen Regensburg
• Barok, rokoko, middelalder i Beilngries
• Benediktinerklostret i Weltenburg
• Kelheim og ”Befreiungshalle

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse
Vi passerer grænsen og med fornuftige pauser undervejs, når vi forbi Hamborg, Hannover og Magdeburg frem til overnatning omkring Leipzig.

2. dag: Bayern
Vi fortsætter sydpå mod Fulda og Nürnberg til den lille by Beilngries, hvor vi skal bo de næste 4 nætter. Vi er fremme først på eftermiddagen, så der bliver tid til at udforske den hyggelige by på egen hånd. Beilngries ligger ned til floden Suiz og den gamle bydel er en smuk blanding af middelalder, barok og rokoko.

3. dag: Sejltur på Altmühl
I dag skal vi på en fantastisk sejltur på floden Altmühl med frokost ombord – sejlturen tager omkring fire timer gennem den flotteste del af Altmühltal. Fremme ved byen Kelheim besøger vi det store mindesmærke fra afslutningen på Napoleonstiden, ”Befreiungshalle”, der ligger på bjerget over selve byen.

4. dag: Middelalderbyen Regensburg
Hvor floden Regens udmunder i Donau, finder vi Regensburg, oprindelig grundlagt af romerne som militærlejr, Castra Regina. Vi lægger ud med en kort rundtur i bussen og fortsætter derefter til fods gennem den gamle bydel til det fantastiske rådhus og domkirken Skt. Peter Dom. Her kan det anbefales at spise frokost i ”Historische Wurstküche”, et gammelt saltlager, hvor arbejderne i sin tid spiste deres frokost. Der bliver også tid på egen hånd, og tiden kan evt. bruges til at nyde et glas øl. Regensburg er den by i Tyskland, der har flest værtshuse pr. indbygger.

5. dag: Sejltur Donau og Weltenburg
Efter et godt tysk morgenmåltid skal vi ud at sejle på den kendte flod, Donau. Her kommer vi gennem et imponerende flodlandskab til Donau Durchbruck, hvor vi besøger det gamle Benediktinerkloster Weltenburg, som blandt andet er kendt for det øl, man har brygget her i århundreder. Efter en rundtur er der mulighed for frokost i klosterets hyggelige restaurant. Tilbage i Beilngries bliver der tid på egen hånd inden middagen.

6. dag: Franken
Efter morgenmaden pakker vi bussen og begiver os nordpå igen. Vi kører gennem det flotte landskab i Franken til overnatning omkring Kassel.

7. dag: Hjemrejse
Rejsens sidste dag hvor vi forventer at være i Danmark midt på eftermiddagen.Hotel

Hotel Fuchsbraeu 4* ligger centralt i den hyggelige by Beilngries. Alle værelser har bad og toilet, TV og radio. Elevator. Wellness afdeling med swimmingpool og sauna. Hyggelig restaurant og gårdhave.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.