Skip to main content

Nordsjælland

- med København
 

Nordsjælland byder på både gode naturoplevelser og dansk historie. På denne tur strækker det sig fra vikingernes liv omkring Roskilde, over kongernes mange borge, slotte og jagtterræner i Nordsjælland til oplevelser i kongernes København.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Vikingeskibsmuseet i Roskilde
• DR-byen
• Kanaltur i København
• Christiania
• “Den blå Planet“
• Frederiksborg slot - dansk renæssancearkitektur
• Fredensborg Slot og Slotshaven
• Kronborg og Hamlet

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.
 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. dag: Udrejse
Efter tidlig start går turen mod Sjælland. I Roskilde ser vi Domkirken som sammen med Jelling og Kronborg er UNESCO verdenskulturarv. Vi besøger også Vikingeskibsmuseet, inden vi kører til hotellet.

2. - 3. dag: Udflugtsprogram

4. dag: Hjemrejse
Afrejse fra hotellet. På vej til udgangspunktet kan et senere aftalt besøg lægges ind, hvis det ønskes.

Forslag til udflugter

DR-byen, kanaltur og Christiania
København er dagens mål. Via Klampenborg og den flotte Strandvej når vi DR-byen og får en rundvisning, der sætter os godt ind i produktionen af TV. Derefter tid til strøgtur og frokostpause inden vi fra Nyhavn tager på idyllisk sejltur på kanalerne og ser en del af hovedstadens mange seværdigheder fra en anden vinkel. I en af Danmarks største attraktioner, fristaden Christiania, får vi en rundvisning i området og hører helt sikkert om ting, vi ikke vidste. Alternativt til Christiania kan det nye akvarium ”Den blå Planet” besøges.

Kongernes Nordsjælland (I)
Smukt beliggende midt i Hillerød omkranset af slotssøen og slotshaven finder vi Frederiksborg Slot, et mesterværk i dansk renæssance-arkitektur. Slottet blev bygget af Christian 4. i 1600-tallet. Det overdådige pragtslot er rigt på detaljer og imponerende kunsthåndværk, såvel ude som inde. Vi fortsætter til Frederik d. 4. 1700-tals barokslot i Fredensborg ved Esrum sø. Slottet har i mange år været regentparrets mest benyttede residens og danner ofte rammen om større officielle statsbesøg og familiebegivenheder i kongefamilien. Fredensborg Slotshave er et af Danmarks største historiske haveanlæg. Dagens sidste slotsbesøg er Kronborg i Helsingør. Den fantastiske beliggenhed ved indsejlingen til Øresund og som et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte, gør det til en helt speciel oplevelse at vandre rundt på slottet. Dertil kommer at slottet er kendt verden over fra Shakespeares Hamlet. Vi slutter dagen ved Hammermøllen i Hellebæk, hvor Kronborgs Geværfabrik for 200 år siden fremstillede i titusindvis af geværer, pistoler og andet krigsmateriel. Efterfølgende giver Gilleleje med den dejlige havn os rammerne til en lille spadseretur eller eftermiddagskaffe, inden vi vender tilbage til hotellet.

Kongernes Nordsjælland (II)
Vi starten dagen med en lille spadseretur ved Gillelejes dejlige havn. Derefter besøger vi Hammermøllen i Hellebæk, hvor Kronborgs Geværfabrik for 200 år siden fremstillede i titusindvis af geværer, pistoler og andet krigsmateriel. Fra geværfabrikken kører vi til Kronborg i Helsingør. Den fantastiske beliggenhed ved indsejlingen til Øresund og som et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte, gør det til en helt speciel oplevelse at vandre rundt om slottet. Dertil kommer at slottet er kendt verden over fra Shakespeares Hamlet. Efter frokost fortsætter vi til Frederik d. 4.s 1700-tals barokslot i Fredensborg ved Esrum sø og ser slottet udefra med de idylliske omgivelser. Slottet har i mange år været regentparrets mest benyttede residens og danner ofte rammen om større officielle statsbesøg og familiebegivenheder i kongefamilien. Fredensborg Slotshave er et af Danmarks største historiske haveanlæg. Fra Fredensborg går turen til Frederiksborg Slot midt i Hillerød omkranset af slotssøen og slotshaven - et mesterværk i dansk renæssance-arkitektur. Slottet blev bygget af Christian 4. i 1600-tallet. Herfra går turen til Karen Blixen museet i Rungstedlund inden vi vender tilbage til hotellet. 

Isefjorden rundt
Dagen byder på en fantastisk tur Isefjorden rundt med pragtfulde naturoplevelser, hvor istidens store gletsjere har skabt et varieret bakket landskab, der står i smuk kontrast til de tørlagte fjordarealer. Gennem 100 år har dette område i Odsherred været et af danskernes foretrukne´feriemål på grund af strandende, kunsten og det varierede landskab. Første stop på vejen er Jægerspris Slot og Park, hvor bl.a. Grevinde Danner har boet og ligger begravet. I slotsmuseet kan man se mindestuerne med bl.a. audienssalens silketapeter og smukke stukloft. Vi fortsætter til Holbæk, Sjællands hemmelige hjørne. I Andelslandsbyen Nyvang, et kulturhistorisk museum, er andelstiden levendegjort på landet i perioden 1870-1950. Her findes tidstypiske bygninger, landskab, husdyr, arbejdsmetoder og menneskers levevis til hverdag og fest. Oplev lyden af smedens hammer, duften af kaffe på husmandsstedet og mejeriets nykærnede smør. Herefter fortsætter vi mod Nykøbing Sjælland og tilbage til hotellet. Hvis det ønskes vil der mulighed for sejltur på Isefjorden.

Landbomuseet Lundekrog
Ved dages næste stop bydes vi velkommen af to store halmdukker ”Jens & Marie Halm” til ”Landbomuseet Lundekrog. Gården indeholder en meget stor samling af landbrugsredskaber fra perioden ca. 1840 til 1950 hvor traktoren afløste hesten. I museets "Gamle Længe" er en fin udstilling af broderier, både hedebosyning, fransk dragværk samt enkelte rigtig gamle bondemøbler og dragter. På loftet findes en vognudstilling af gamle hestevogne samt en hel del hestetrukne høstredskaber, en model af Vejle Mejeri fra ca. 1930 og en modelsamling i verdensklasse af hestekøretøjer. Endvidere huser første salen en del af landsbyens små værksteder, som børstenbinder, karetmager, sadelmager, herre- og damefrisør, købmandsbutik årgang 1940 og en skolestue ca. samme årgang. Der er en stor fin samling af vaskemaskiner og vaskeredskaber fra vaskebræt til de maskiner vi kender i dag. Ud over dette er der redskaber til ølbrygning, lysestøbning, skovbrug, tørvegravning, dræning, samt Vedskølle gamle smedje.

Hotel

Sinatur Hotel Frederiksdal i Kgs. Lyngby kombinerer en central beliggenhed med uforstyrret natur og moderne faciliteter. De fleste værelser og restauranten ligger med en fantastisk udsigt over Mølleåen. Siden middelalderen har der været mølle og værtshusvirksomhed på stedet. I restauranten er gode råvarer i højsædet. Alle 60 værelser er med senge forsynet med lækre luksusdyner, og puder, samt dejlig toilet og bad.
www.frederiksdal.dk

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.