Skip to main content

Usti nad Labem - Nordböhmen

Ved floden Elben ligger byen Usti nad Labem, som er hovedstad i Nordböhmen, Tjekkiet. Byen bærer præg af sin tyske fortid og hed engang Aussig. I dag er stort set alle indbyggere tjekkiske, og der er en lokal og hyggelig atmosfære i byen. Fra hotellet er der ca. 1 km til floden Elben, hvor man kan sidde på en café og nyde landskabet og floden. Besøg på et af de utallige øl bryggerier med rundvisning og smagsprøver er et ”must”, når man er turist i Nordböhmen. Heldagstur til Tjekkiets hovedstad, Prag er også på programmet. Her er der ophold og rundvisning i den historiske bydel med alle de smukke bygninger og seværdigheder. Udover at besøge lokalområdet og Prag skal vi under opholdet blandt andet se Skoda fabrikkerne og den smukke by Dresden.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
Interessant besøg hos Skodafabrikkerne
Rundvisning i Dresden - Tysklands Firenze
Heldagsudflugt til Prag

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse og ankomst Usti nad Labem
Efter opsamling til Tyskland fortsætter vi sydover til den tjekkiske grænse. Herfra er der ikke langt til vores hotel i Usti nad Labem. Efter indkvartering er der middag. 

2. dag: Dresden
Vi skal på rundvisning i den kulturelle by Dresden,  der kaldes ”Tysklands Firenze”. Her skal vi opleve de historiske bygningsværker, som efter de voldsomme bombardementer i 1945 nu igen er rejst i den gamle hovedstad og knejser om muligt med endnu større pragt end førhen. De flotte imponerende og historiske bygninger, - med pragtslottet Zwinger, den store og smukke Semper Opera og Frauenkirche ligger langs Elbens flodløb og er alle en kulturhovedstad værdig. På vej tilbage til hotellet har vi ophold ved markedet i Petrovice for shopping.

3. dag: Skoda fabrikkerne og Melnik
Skoda fabrikkerne har levet en omtumlet tilværelse. Fra at være noget af det mest moderne industri i 1930'erne, til at stå mål for diverse vittigheder i 1980'erne til, igen i dag, at være super moderne. Vi besøger bilfabrikkerne i Mlada Boleslav og gennemlever hele udviklingen, når vi i egen bus ser fabrikken og får en rundtur på Skoda museet. Efter en god frokost med smagsprøve på lokalt bryggeri ser vi i Melnik, sammenløbet af Moldau og Elben fra byens slot. Vi sejler fra Litomerice til Lovosice på Elben og kører resten af vejen langs Elben til Usti Nad Labem.

4. dag: Prag
Prag - en af de smukkeste byer i Europa ligger ca. 1 times kørsel fra hotellet. Rundturen i byen foregår dels i bus, men også til fods. Vi hører om Prags og Tjekkiets historie og ser selvfølgelig nogle af byens mange seværdigheder, Rådhuspladsen, Teyn kirken, Skt. Nikolaj kirken og krudttårnet. Vi ser også Prags kæmpemæssige Borgområde Hradcany. Den gyldne Gade med de bitte små huse og Prags store domkirke St. Vitus. Der bliver også tid på egen hånd.

5. dag: Hjemrejse
Vi tager afsked med vores hotel og følger samme rute som på udrejse tilbage til Danmark.

Hotel

Clarion Hotel Usti nad Labem 4*, er et nyt moderne hotel beliggende i centrum af Usti nad Labem. Hotellets restaurant Benada Restaurant tilbyder tjekkiske og internationale retter med en moderne twist. Hotellet har 77 standard værelser der er indrettet med airconditioning, internet, telefon, TV, boks, minibar, kaffe/te vandvarmer. Badeværelse med bad og wc og føntørrer. Hotellet har også en bar.

Clarion Hotel Usti nad Labem
Špitálské nám.
40001 Ústí nad Labem-centrum, Tjekkiet
Tel.:+420 270 004 200

www.clarioncongresshotelustinadlabem.com

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.