Skip to main content

Fur

- Vestjylland og Jesperhus Blomsterpark
 

Fur byder på fantastiske naturoplevelser, både i det højtliggende bakkelandskab, som byder på flot udsigt over Limfjorden og på Nordstranden langs de stejle molerklinter. Det bakkede landskab, fjorden med det stille vand, den friske luft, seværdigheder og kulturoplevelser er inden for rækkevidde. Fur er nok Limfjordens mest særprægede og naturskønne ø med sine nordvendte molerskrænter, som gemmer på 55 mio. år gamle forsteninger af fugle, fisk og insekter. Der har været mennesker på Fur i tusinder af år. De mange gravhøje og bopladser vidner om stor aktivitet i oldtiden. Gravhøjene, Stendal Høje. Manhøje og Smedjehøje er placeret på øens højeste punkter.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Ophold på den idylliske Sallingsund Færgekro
• Udflugt til Limfjordens smukkeste ø Fur
• Spændende natur og uspoleret samfund på Fur
• Frokost i det grønne med hvid dug
• Mulighed for at cykle rundt på Fur
• Fur Bryghus med smagsprøver på den lokale bryg
• Besøg i Jeppe Aakjærs kunstneriske hjem i Jenle

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
 tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Vestkysten og Mors
Når alle sidder godt i bussen, kører vi op langs den smukke vestkyst til Hvide Sande. På den velbevarede klitgård, Abelines Gård, er det som at bevæge sig rundt på Abelines tid. Det føles næsten, som om hun lige har forladt telefonen for at gå ud og malke. Vi kommer til Ringkøbing, som ligger smukt ned til den skønne fjord og er en af vores ældste og bedst bevarede købstæder. Vi holder frokost i byen og har mulighed for at se nærmere på de velbevarede huse, de brostensbelagte gader og livet på torvet og ved havnen. På Strandingsmuseet St. George i Ulfborg oplever vi, hvordan havet ud for den jyske vestkyst altid har været et befærdet og yderst farligt farvand, der gennem hundredvis af år har forårsaget store menneskelige og økonomiske tragedier i form af skibsforlis og strandinger. Her fandt verdens største søslag - Jyllandsslaget - sted under 1. Verdenskrig med tab af næsten 10.000 menneskeliv på en enkelt dag. Ligeledes skete også her den største strandingskatastrofe nogensinde, nemlig forliset af de engelske linieskibe St. George og Defence med tab af mere end 1300 menneskeliv. Sidst på eftermiddagen når vi til Sallingsund Færgekro, smukt beliggende på Mors lige ned til Limfjorden. En 2-retters middag venter.

2. dag: Udflugt til Fur
Vi nyder den dejlige morgenbuffet. Med vores lokale guide besøger vi først Jenle, Nordens bedst bevarede kunstnerhjem. Du møder ikke Nanna og Jeppe Aakjær - men næsten. Alt står omtrent, som da Jeppe Aakjær døde i 1930. Hovedparten af interiøret er fremstillet og udsmykket af Nanna Aakjær, som var uddannet billedskærer. Herefter tager vi færgen til Fur. Turen rundt på øen er ca. 20 km med ophold undervejs ved bl.a. Langstedhuller, Bette Jenses Hyw og Gammel Havn. Vi oplever naturen og det levende øsamfund. Den medbragte frokost spiser vi i det grønne. Undervejs besøger vi også Fur Bryghus, som har til huse i en gammel molerfabrik. Vi får en rundvisning med smagsprøver (to forskellige øl). Tilbage på hotellet nyder vi en dejlig 3-retters menu. Det vil efter ønske være muligt at tage rundturen på Fur på cykel. Cyklerne udleveres ved ankomst til Fur. Frokost i det grønne og besøg på Fur Bryghus er også inkluderet for de cyklende. Cykler bestilles sammen med rejsen.

3. dag: Jesperhus Blomsterpark og hjemrejse
Efter morgenmaden forlader vi hotellet. Vi har ikke langt til Jesperhus Blomsterpark, der med sine otte hektar er Nordeuropas største. Tusindvis af blomster, stauder, kaktusser og sukkulenter sætter deres markante præg på parken. Det smukke farvespil nydes i de forskellige haver som H.C. Andersens eventyrhave, sansealléen, den orientalske have samt inspirationshaven. Ud over blomsterparken er der en zoologisk afdeling med tropiske dyr, 4D-biograf, flere spisesteder mm. Efter en dag i et sandt paradis af farver, skulpturer og masser af gode overraskelser vender vi atter næsen mod vores hjemby.

Diverse
Entreer på udflugter ca. kr. 250,-.

Hotel

Sallingsund Færgekro, bygget i 1938 og nylig renoveret, har en hyggelig atmosfære og et rigtig godt køkken. Den ligger skønt ved det storslåede naturområde Legind Bjerge, direkte ved Limfjorden. Har 40 værelser alle med gratis trådløst internet og gratis kaffe/the service. Alle værelser er med bad/ toilet, hårtørrer, minibar TV, telefon, buksepresse. Alle med balkon el. terrasse.
www.sfkro.dk

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.