Skip to main content

Sydengland og London - rundrejse

Eventyrlige og maleriske Sydengland og metropolen London -

Sydenglands charmerende kystbyer, idylliske haver, historiske slotte og imponerende katedraler er med rund hånd strøet ud i den vidt besungne sydengelske natur. På vores Eventyrlige og maleriske Sydengland og metropolen London -

Spændende rundtur går du i fodsporene af både reelle og fiktive personer i den over tusind år gamle angelsaksiske kultur og historie. Når vores komfortable bus snor sig gennem de varierede sirligt anlagte eller barske landskaber ville det virke helt naturligt, hvis detektiven Miss Marple pludselig sad på bagsædet med sit strikketøj og skarpe hjerne og sammen med os faldt i svime over den skønne natur, hvor charmerende byer konstant dukker op mellem bløde bakker.

Verdensmetropolen London har en mangesidet historie. Derfor har London mange kulturelle oplevelser og attraktioner: St. Pauls Cathedral, Westminster Abbey, Tower of London, Buckingham Palace, London Eye samt ikke at forglemme er byen et mekka for musical, shows og teater. London har noget for alle.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Shop i Oxford Street i London
• Husk endelig at besøge en pub til frokost, oplev de lokale samt få et godt og billigt måltid
• I Brighton skal du nede ved molen spise Fish and Chips med mushy peas - mere engelsk bliver det ikke

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse 
Efter opsamling kører vi via Hamburg og Bremen til overnatning nær den tysk/hollandske grænse. Indkvartering og middag på hotellet.

2. dag: White Cliffs of Dover
Tidlig morgenbuffet og vi fortsætter via Holland og Belgien til Dunkerque i Frankrig, hvor vi krydser den Engelske Kanal med kurs mod den legendariske havneby Dover. I horisonten ser du de berømte, stejle hvide klipper ved Dover komme nærmere, en fantastisk flot og storslået velkomst til de britiske øer. Efter landgang besøger vi Dover Castle, bygget i 1100-tallet og det største slot i England. Slottet har haft stor defensiv betydning for England og er et af de oprindelige 3 royale slotte i Kent. Vi bor tæt ved Canterbury. 3. dag: Canterbury og Hever Castle Canterbury er kendt for at være ærkebispesæde for Den engelske Kirke, og du har mulighed for at besøge byens smukke domkirke. Byens historie går mere end 2000 år tilbage, og den var førhen en vigtig pilgrims by. De berømte ”Canterbury fortællinger” er skrevet i katedralen. På vej mod Winchester besøger vi Hever Castle, et slot bygget i 1200-tallet. Du må ikke gå glip af den fantastisk smukke engelske have som hører til slottet. I Winchester bor vi de næste 2 nætter.

4. dag: Winchester og Brighton
Dagens første oplevelse er byen Winchester, hvor vi ser legendariske Great Hall med Kong Arthurs berømte runde bord. Ridderne om Det Runde Bord udkæmpede ifølge myterne drabelige slag og erobrede skønne jomfruer for århundreder tilbage. Dernæst er det byen Brighton der er på programmet. Her oplever du byens berømte strandpromenade og Brighton Pier med det kendte tivoli for enden af molen over den blå havoverflade. I kvarteret bag molerne, The Lanes, bugner gågaderne af butikker og restauranter med en summen af charmerende sydengelsk atmosfære. Den eksotiske Royal Pavillon, designet af George d. 4 i bedste Taj Mahal-stil, er absolut også et besøg værd.

5. dag: Salisbury og Stonehenge
Dagen starter i Salisbury med den imponerende katedral, som stolt rager op midt på en slette. Allerede på lang afstand ses det 123 meter høje smukke spir fra 1200-tallet. Lidt uden for Salisbury ligger Stonehenge, det enorme stenmonument fra ca. år 3000 f.Kr. Stonehenge er omgærdet af et utal af myter og teorier, som du hører nærmere om. Der bliver god tid til at opleve det hele, inden vi kører til overnatning i Bristol. 6. dag: Cheddar Gorge og Bath Via en lille omvej oplever vi Cheddar Gorge, hvor vejen snor sig gennem en kløft omgivet af 120 m høje kalkstensklipper. I det skønne Cotswold med sine bløde bakker, stendiger, skjulte floddale og ærkeengelske landsbyer finder vi Bath, en af Englands smukkeste byer, grundlagt som kurby i romertiden og med huse opført i georgiansk 1700-tals arkitektur. Vi oplever den hyggelige by til fods på en rundtur, hvor du ser Pulteney Bridge og mesterværket Royal Crescent med 30 palæer opført i en halvcirkel samt de berømte romerske bade. Det rigtige sted at opleve afternoon tea er i The Pump Room ved de romerske bade. Herfra går det mod millionbyen London, hvor vi skal bo 3 nætter på et centralt hotel.

7. dag: Metropolen London
Udflugt med bussen til Londons mange spændende kvarterer og seværdigheder som Houses of Parliament, Big Ben, 10 Downing Street, Tower of London, charmerende St. James Park til Buckingham Palace, St. Paul’s Cathedral og meget mere. Turen giver dig det store overblik af millionbyen. Der bliver også tid på egen hånd med mulighed for en sejltur på Themsen, shopping på den kendte gade Oxford Street eller et besøg på et af museerne, hvor en del har gratis entré.

8. dag: Oxford el. London på egen hånd
Udflugt til Oxford, Storbritanniens ældste universitetsby, der er berømt for sin arkitektoniske skønhed og det idylliske gademiljø. Oxfords centrum er det berømte universitet med de smukke ”colleges”, hvor der er 38 forskellige som kan besøges. Besøg også en af Inspector Morse’s stampubber, The Eagle and Child, The White Horse, The Kings Arms eller The Bear og nyd en pint eller en typisk pub-menu.

9. dag: De sidste besøg og hjemrejse
Om formiddagen tid til de sidste besøg og shopping. Over middag begynder vi hjemrejsen og begiver os mod Folkestone. Retur til fastlandet via Eurotunnel til Calais, hvorfra turen går til vores overnatningshotel, hvor middagen venter.

10. dag: Hjemrejse til Danmark
Vi tilbagelægger sidste etape af en spændende og begivenhedsrig rejse. Gennem Tyskland og retur til opsamlingsstederne.

DIVERSE
I Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig benyttes Euro og i England benyttes engelske pund. Rejselederen er gerne behjælpelig med teaterbilletter i London.

Entreer på udflugter (ca. priser):
Dover Castle £ 18,-
Canterbury Katedral £ 9,-
Hever Castle, have £ 11,-
Stonehenge £ 13,-
Salisbury Katedral £ 6,-
Bath, romerske bade £ 13,-

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.