Skip to main content

Rügen-Stralsund

- Mecklenburg – Vorpommern
 

Hansestaden Stralsund ligger i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, ved Stralsund, som er et stræde i Østersøen. Den geografiske nærhed til øen Rügen har også indbragt byen betegnelsen ”porten til Rügen”. Den historiske bykerne har bevaret sit middelalderlige præg. Den er med sin historie, den enestående beliggenhed ved vandet og de mange historiske bygninger et highlight i den nordtyske region. Rügen er med sine 976 km² Tysklands største ø og næsten dobbelt så stor som Bornholm og består egentligt af cirka 30 halvøer og småøer. Øen er forbundet med fastlandet af en højbro, der er over 4 kilometer lang.

Rejsen arrangeres med bus.

 Højdepunkter
• Stralsund med historisk bykerne
• Fascinerende Lübeck
• Tysklands største ø, Rügen
• Hitlers ferieparadis Prora
• ”Mecklenburgische Seeplatte”
• Hansestaden Rostock
• Havneromantik i Wismar


Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Lübeck og Stralsund
Vi kører til Lübeck, hvor vi holder frokostpause. Vi fortsætter via Rostock til Stralsund. Tid til en kort rundtur i bykernen inden vi indkvarteres på vort hotel, som ligger i gåafstand fra den middelalderlige bydel og havnen.

2. dag: Rügen
Første stop er Kap Arkona på spidsen af Rügen. Af de majestætiske klinter af hvidt kridt, som rager op af det blågrønne hav, er den mest berømte den 118 meter høje Königstuhl. Det sidste stykke kører vi med et lille tog op til resterne af de 1000 år gamle fæstningsvolde. Der er en flot udsigt over Østersøen. Vi fortsætter til det store ferieparadis Prora, som Hitler lod opføre som et badehotel til arbejderklassen. Den 4 km lange bygning skulle ifølge planen kunne huse 20.000 feriegæster fordelt på 10.000 værelser á 2,5 x 5 meter – alle med havudsigt. Byggeriet blev påbegyndt i 1936, men nåede aldrig at blive færdigbygget og blev først åbnet for besøgende i 1993. Vi fortsætter til kurbyen Binz med den lange promenade og derfra til den mondæne badeby Sellin. På vej til hotellet lægger vi vejen forbi Putbus med den berømte cirkusplads og fyrsteresidens.

3. dag: ”Mecklenburgische Seenplatte”
”Mecklenburgische Seenplatte” er det største sammenhængende system af søer og kanaler i Europa og bliver kaldt „landet med de tusind søer“. Området omfatter Müritz Nationalpark, med Tysklands næststørste sø, Müritz, og flere fuglereservater. Vi kører til byen Malchow en rigtig køn by som har en drejebro. Herfra skal vi på en dejlig sejltur gennem flere af de smukkeste søer, Fleesensee og Kölpinsee. Nyd denne dejlige tur, hvor vi oplever den skønne natur fra vandsiden. I Damerow er det muligt at nyde frokosten ved et fiskerøgeri. Vi besøger også den største by i området Waren.

4. dag: ”Molli” og Rostock
I dag kører vi til Kühlingsborn via Bad Doberan, hvor vi skal ud at køre med en ganske særlig attraktion, den historiske smalsporede jernbane, ”Molli”, som har kørt på denne strækning siden 1886. Vi skal på en romantisk tur gennem flotte landskaber. Herefter videre til den hyggelige badeby Warnemünde og Rostock, den næsten 800 år gamle Hansestad, der har bevaret meget af sin oprindelige charme. I hjertet af Rostock ligger byens vigtigste kirker. Skt. Marien har et astronomisk ur fra 1472 og fra kirketårnet i Skt. Petri-kirke har man en god udsigt over den gamle bydel og havn. På Neuer Markt ligger det historiske rådhus og universitetets hovedbygning ligger midt på gågaden.

5. dag: Wismar og hjemrejse
Wismar, den smukke gamle Hansestad, er kendt for sin havneromantik. Mange af byens gamle borgerhuse, kirker og pladser er omhyggeligt restaurerede. Byen har også Nordtysklands største markedsplads med de store murstenskirker blandt de mange værdifulde vidnesbyrd fra hansetiden, der fik UNESCO til at erklære byanlægget for verdenskulturarv. Efter tid i byen fortsætter vi mod den danske grænse og tilbage til vores udgangspunkt i Danmark.

Hotel

InterCityHotel Stralsund 3* ligger centralt i byen og tæt på den middelalderlige gamle bydel. Hotellet har restaurant og bar. Gode lyse moderne værelser med bad og toilet, TV, radio, internetadgang og minibar. Gratis adgang til offentlig transport i Stralsund.

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.