Skip to main content

Krakow

- Polens gamle kulturhovedstad

 

Rejsen kan arrangeres med enten bus eller fly.

• Vi bor centralt i Krakow, byen med den fortryllende charme og enestående kultur og kunst
• Spændende besøg i de berømte Wieliczka Saltminer
• Tatrabjergene og smuk tømmerflådesejlads på Dunajec floden
• PanterGruppepris inkluderer guidet rundvisning i Auschwitz
• Dejlig middag med drikkevarer og underholdning i Krakow
• Tid til at opleve Krakows smukke historiske bygninger og farverige befolkning
• Besøg i Wroclaw - en af Polens største og ældste byer

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse fra Danmark
Fra grænsen går turen gennem Schleswig- Holstein, rundt om Berlin til den polske by Zagan, hvor vi overnatter.

2. dag: Auschwitz og Krakow
Tidlig afrejse mod Auschwitz, nazitidens berygtede koncentrationslejr, som i dag rummer et museum. Rundvisningen her er en stærk oplevelse, som man aldrig vil glemme. Vi fortsætter mod Krakow, hvor vi skal bo de næste fire nætter på centralt beliggende hotel lige over for Kongeslottet Wavel.

3. dag: Byrundtur i Krakow
Vi oplever vores spændende værtsby på en byvandring til fods. Krakow er en af Europas ældste universitetsbyer, og den rummer betydelige kunstskatte og historiske bygninger fra alle epoker og i alle stilarter. På Wawel Højen ser vi Kongeslottets smukke gård og besøger Katedralen, hvor de fleste polske konger blev kronet og ligger begravet. Vi ser den drabelige og sagnomspundne Wawel Dragen. Vi følger den charmerende og smukke, brostensbelagte Kanonicza gade, passerer Skt. Andres romanske kirke og når via den så kaldte kongelige vej til hovedtorvet med Rådhustårnet, de flotte historiske byhuse og den gotiske Mariakirke med dens smukke kronede tårne. Vi kigger også ind i Sukiennice, Klædehallerne, med de mange souvenirboder. Eftermiddagen er fri til at nyde Krakows historiske centrum og den gamle bys farverige gader, cafeer og butikker. Om aftenen mulighed for sejltur på Wisla floden.

4. dag: Saltminen Wieliczka
Vi tager til Wieliczka, den over 700 år gamle saltmine, uden tvivl Polens mest berømte seværdighed. Vi oplever en fortryllende og uforglemmelig tur i de underjordiske gange og til de smukt udhuggede rum, hvor vi ser et utal af smukke saltfigurer. Tilbage i Krakow har vi eftermiddagen på egen hånd.

5. dag: Nationalpark og tømmerflådesejlads
Vi kører sydpå mod Tatra bjergene og Slovakiet til Pieniny National Park. Allerede lidt udenfor Krakow oplever vi bakker og snoede veje, og snart ser vi de høje alpine bjerges majestætiske panoramaer. Via Zakopane, landets mest kendte skisportssted, finder vi vej mod de lavere og mildere Pieniny bjerge. Vi kører ad små landeveje og forbi den meget malerisk beliggende lille by Czorsztyn med ruiner af et slot fra 1400 tallet. I nationalparken lægger vi ud med en uforglemmelig sejlads på tømmerflåder ad floden Dunajec langs grænsen til Slovakiet. Sejladsen slutter i Szczawnica, hvor vi spiser frokost og vender næsen mod Krakow.

6. dag: Universitetsbyen Wroclaw
Vi forlader Krakow og besøger Wroclaw, en af Polens største og ældste byer. Vi fonemmer byens charmerende atmosfære og ser bl.a. nærmere på markedspladsen med ”salttorvet”, hvor man i gamle dage solgte syltede fødevarer. I dag er her blomstermarked. Vi ser også byens to charmerende byhuse ”Hans” og ”Grete”, Rådhuset og Skt. Anna kirke. Overnatning i Zagan.

7. dag: Vi vender hjem
Afgang fra Zagan og via Berlin mod Danmark.

Hotel

Hotel Pod Wawelem 3* et mindre hotel i Krakows gamle bydel, lige overfor Wisla floden og Kongeslottet. Hotellet har en moderne restaurant, hvor der serveres stor morgenbuffet, samt en bar på øverste etage med udsigt til slottet. Elevator. Værelser er pæne, ikke så store med bad og toilet, sat-TV, telefon og internet adgang.
www.hotelpodwawelem.pl

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.