Skip to main content

Skotlands kontraster

- Loch Ness - Isle of Skye – Edinburgh

 

Rejsen kan arrangeres med enten bus eller fly.

• 2 nætter i Edinburgh - Skotlands fascinerende hovedstad
• Forrygende og verdensberømt Tattoo i Edinburgh
• Whiskysmagning - liflige dråber for ganen
• Spændende besøg på fårehyrdefarm i det skotske højland
• Isle of Skye - øen med forrevne klipper, grønne enge og nøgne bjerge
• Den romerske Kejser Hadrians imponerende mur
• Smuk sejltur på Loch Ness - mon vi ser Nessie?
• Slagmarken ved Culloden

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
 tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse og DFDS Amsterdam-Newcastle
Tidlig afrejse mod Amsterdam, som vi når sidst på eftermiddagen. Vi går om bord på DFDS. Overdådig buffet om bord.

2. dag: Loch Lomond, Glen Coe og Fort William
Fra Newcastle gennem Nordenglands blidt bølgede bakkeland. Vi stopper ved den 120 km lange Hadrians Mur, som blev bygget af romerne. Efter Glasgow når vi Trossach Nationalparkens fascinerende landskaber med Loch Lomond’s maleriske bredder. Gennem den romantiske dal Glen Coe, kommer vi til Fort William, hvor vi er to nætter.

3. dag: Isle of Skye
Dagens udflugt går til fantastiske Isle of Skye. Inden vi forlader fastlandet, omgivet af bjerge, ligger det berømte slot, Eilean Donan Castle, ensomt på en idyllisk ø. Herfra er der ikke langt til broen som fører os til den største ø i de Indre Hebrider, Isle of Skye. Her veksler bølgende bakker og forrevne klipper med grønne enge og nøgne bjerge. Dunvegan Castle har i 700 år været i familien Mc- Leods eje. Vi besøger slottet og den skønt beliggende by Portree. Sidst på dagen sejler vi retur til fastlandet og den pittoreske fiskerby Mallaig.

4. dag: Loch Ness og Inverness
Vi besøger sagnomspundne Loch Ness. Anbefales kan en naturskøn bådtur fra Fort Augustus med pragtfuld udsigt over søen og der rig lejlighed til at spejde efter ”Nessie”. Får vi ikke et glimt af ”uhyret”, er der masser at kigge på i besøgscentrene ved Drumnadrochit. Også mulighed for at besøge den velbevarede ruin af Urquhart Castle. Tid på egen hånd i Inverness, Højlandets hovedstad. Indkøb af uldvarer og specialiteter anbefales. Vi fortsætter Grantown-on-Spey området, hvor vi har to nætter.

5. dag: Cawdor Castle, Culloden og fårefarm
Blandt Det skotske Højlands attraktioner er romantiske Cawdor Castle samt slagmarken ved Culloden med besøgscenter. Her stod det sidste og afgørende slag i Jacobitopstanden i 1746. Slaget varede kun en time, men ændrede Skotlands historie for altid. Vi slutter i Aviemore’s skønne bjerge, hvor vi besøger en gård med arbejdende fårehyrder og hunde, som med præcision manøvrerer får på forskellige måder. Prøv evt. en fåreklipning.

6. dag: Whiskysmagning og Edinburgh
Gennem de spektakulære Grampian Mountains kører vi mod Edinburgh. Vi besøger et whisky-destilleri og smager på de gyldne dråber. Hen på dagen når vi til Edinburgh. Vidunderlig udsigt over byen og Pentland Hills fra Calton Hill. Indkvartering på vores hotel i to nætter.

7. dag: Edinburgh og Tattoo (kun i august)
Inden frokost byrundtur, hvor vi ser byens største attraktioner. Herefter anbefales slentretur på The Royal Mile, shopping eller museumsbesøg. Om aftenen mulighed for at se det fantastiske Tattoo på Edinburgh Castle. (bestilles sammen med rejsen og kan kun opleves i august).

8. dag: Newcastle og hjemrejse
Efter afslappende formiddag tager vi kystvejen via Berwick-Upon-Tweed til Newcastle, hvorfra vi sejler med DFDS retur til Amsterdam.

9. dag: Amsterdam og retur til Danmark
Efter morgenbuffet om bord når vi Amsterdam og sætter atter kursen mod Danmark.

Hotel

Vi bor på gode 3* hoteller, hvor alle værelser har bad og toilet. Morgenmaden er righoldig skotsk morgenmad, og middagen er 3-retters menu eller buffet.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.