Skip to main content

Schwarzwald og Alsace

- skove, bjerge og vin

Schwarzwald er idyllisk beliggende i den sydvestlige del af Tyskland. Romerne gav Schwarzwald navnet: ”Silva Nigra” – den sorte skov, og Schwarzwald er i dag en af de skønneste, mest populære, varierede og romantiske destinationer i Tyskland. Storslået natur, dybe dale, krystalklare søer og småbyer med bindingsværkshuse er regionens markante kendetegn. Rejsen bringer os også til det frugtbare Alsace, der mellem Rhinen og bjergkæden Vogeserne indbyder med sine vidunderlige landskaber og charmerende småbyer. Både arkitektur, mad og vin, ligesom det oprindelige elsassiske sprog, er trods regionens nuværende franske status temmelig tyskpræget. På de østvendte skråninger dyrkes druer til de skønneste hvide vine.
 
Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Den berømte by Colmar
• Vinrutens smukke veje langs vinmarkerne
• Besøg hos vinbonde
• Strasbourg - multietnisk metropol
• Blomsterøen Mainau
• Heidelberg
 
 
Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

 
Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse
Turen går forbi Hamburg, Hannover og Göttingen til overnatningshotellet.

2. dag: Ankomst til Schwarzwald
Vi fortsætter via Heidelberg, Karlsruhe til Hotel Bären i Oberharmersbach. Velkomstdrik og dernæst vil vi få vist, hvordan man laver Schwarzwälder Kirschtorte.

3. dag: Heldagsudflugt - Alsace
Vi kører til Colmar, hvor vi starter med en rundtur med det lille tog ”Petit Train”. Med sine små gader og velplejede huse er det en fornøjelse at bevæge sig rundt i den charmerende by til fods. Det berømte Maison des Têtes, rådhuset og andre af byens seværdigheder er inden for rækkevidde. Specielt Musée d’Unterlinden med Mathias Grünewalds’ berømte altertavler fra Isenheim er blandt trækplastrene. Efter frokost kører vi på den berømte ”Route du Vin”. Som en lille eventyrvej ligger Vinruten, der fra gammel tid har forbundet de mindre byer med hinanden. Byerne var dengang udsatte og lå på en befærdet rute. Derfor er der ofte bymure omkring de maleriske småbyer. I dag hilser de små vinstuer og kølige kældre os velkomne. Undervejs besøger vi en vinbonde for at høre om og smage på egnens produkter.

4. dag: Mainau - blomsterøen i Bodensøen
Under Trediveårskrigen blev Mainau en kort periode indtaget af protestantiske krigere med svenske rødder, og i dag er der stadig en nær forbindelse mellem Sverige og Mainau. I over 70 år var øen ejet af Lennart Bernadotte, en fætter til dronning Ingrid. Han gjorde for alvor øen kendt. Tusindvis af sommerblomster sammen med palmer og appelsintræer gør øen til en uforglemmelig oplevelse, et sandt blomsterparadis!

5. dag: Strasbourg i Alsace
I det nordlige Alsace ligger Strasbourg, kendt som europæisk centrum. Byen huser EU parlamentet samt en række råd og domstole. Men byen er også en romantisk middelalderby og har i flere århundreder været et nordeuropæisk brændpunkt. Med sin placering i et område, der har skiftet tilhørsforhold flere gange, bærer byen en kulturel arv, hvor der kan spores både tysk og fransk indflydelse. Kvarteret omkring domkirken er præget af mindre butikker i en hyggelig atmosfære, og ”Petite France” med små maleriske kanaler er ikke uden grund omtalt som en af de smukkeste og mest charmerende bydele i hele Europa.

6. dag: Heidelberg
Vi tager afsked med vores dejlige hotel og følger den flotte Schwarzwald Hochstrasse. Vi når Heidelberg, smukt beliggende mellem den 568 m høje Königstuhl og floden Neckar. Slottet var fra 13. til 18. århundrede residens for kurfyrsterne af Pfalz og har ligget i ruiner siden franskmændenes ødelæggelser 1689 og 1693. Slotsruinen er Tysklands største og er delvis genopbygget som turistmål. Der udstilles blandt andet det berømte Heidelberger fad fra 1751 med et rumindhold på 221.726 liter. Forlænget frokostpause i Heidelberg og videre mod overnatningshotellet.

7. dag: Hjemkomst
Med passende pauser undervejs går turen mod Danmark, som vi når sidst på eftermiddagen.

Andre udflugtsmål:
Glaskunst i Schwarzwalds sidste glasværk, Dorotheenhütte.
Det enestående friluftsmuseum ”Vogtsbauernhof - typiske Schwarzwald-gårde fra 1600-tallet.
Frilandsmuseet ”Vogtsbauernhof – imponerende huse og gårde fra de svundne århundreder.

Hotel

Hotel Bären ligger midt i Schwarzwald i den hyggelige by Oberharmersbach. Et hyggeligt familiedrevet hotel med elevator, have, musikkælder, ølstue og bar. Værelserne har bad og toilet, TV, føntørrer og safeboks. Musik en eller flere aftener. Det er muligt at besøge et Schwarzwälder snapsebrænderi i nærheden og få smagsprøve (koster kr. 15,00 pr. person).
www.baeren-oh.de.

Rejsekalender
11/10Toscana - Oplev Italiens hjerteFra 8.695,-
28/10Vietnam - Fantastisk rundrejse på 16 dageFra 23.995,-
3/11Et arktisk eventyr - Oplev 5 magiske dage i SvalbardFra 12.995,-
23/11Salzburg - Oplev julestemningen i Mozarts fødebyFra 7.995,-
29/11Julerejse til Dresden og Tjekkiets middelalderlige hovedstadFra 3.995,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.