Skip to main content

Wien

- klassisk, elegant og forførende
 

Wien er byen med de mange kontraster. Smukt beliggende ved Europas største flod, Donau, er hovedstaden i Østrig i vid udstrækning nostalgiens og de levende legenders by. Der findes en cafe på hvert gadehjørne, hvor en kaffe kan nydes i ro og mag. I bykernen opleves smukke bygninger bedst på en byrundtur. Det gamle Kejserslot Schönbrunn eller den spanske rideskole med de imponerende Lipizzaner heste, der er noget for enhver smag. Spændende udflugter til Wiens omegn.

Rejsen kan arrangeres med enten bus eller fly.

Højdepunkter
• Oplev Wien på byrundtur med bus og til fods
• Kejserslottet Schönbrunn
• Bratislava i Slovakiet - spændende udflugt
• Ægte Heuriger aften i Grinzing
• Den spanske rideskole og smukke Lipizzanere


Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. og 2. dag: Afrejse samt Østrig, Wien
Vi kører via Hamburg, Hannover til vores overnatningshotel. Vi fortsætter forbi Nürnberg og og sidst på eftermiddagen er vi i Wien.

3. - 5. dag: Udflugtsprogram

6. og 7. dag: Hjemrejse
Vi kører mod vores overnatningshotel i Midttyskland og fortsætter mod Danmark.

Forslag til udflugter

Byrundtur Wien og Heurigen Abend
Vi oplever Wien på en spændende byrundtur forbi den storslåede Ringstrasse, Operaen, Hofburg, Det gotiske Rådhus, Karlskirken og Hundertwasser Haus. Sidste del af turen foregår til fods i Wiens gamle bydel Heurigen Abend: Bydelen Grinzing er kendt for sine mange stemningsfulde vinstuer. Heurigen betyder ”dette år” og henviser til dette års vin, som hvert år fejres i de mange vinstuer. Vi nyder et originalt ”Heuriger måltid” og den gode stemning på en af de hyggelige restauranter.

Wiener Wald og Jagtslottet Mayerling
Udflugt gennem de kejserlige jagtdistrikter ”Wiener Wald” og besøg på det imponerende cistercienserkloster ”Heiligenkreutz”, med mulighed for spændende rundgang. Vi fortsætter til det verdensberømte jagtslot, hvor Mayerling-dramaet fandt sted. Videre gennem den smukke Helenedal og kurbyen Baden, der med de svovlholdige kilder gennem århundrede har tiltrukket Wiens bedre borgerskab til kurophold. Beethoven tilbragte 15 somre i byen. Retur til hotellet via det kendte vindistrikt Gumpoldskirchen.

Pragtpaladset Schönbrunn
Udflugt til den kejserlige residens Schönbrunn fra 1600-tallet. Pragtslottets 200 meter lange facade gemmer mere end 1400 overdådigt udsmykkede rum. Det var i disse sale, at Mozart allerede som seks-årig optrådte for kejserinde Maria Theresia, ligesom slottet spillede en vigtig rolle i det habsburgske kejserdømmes endeligt.

Den spanske rideskole
Lipizzaneren er Europas ældste avlede hesterace. De verdensberømte, spanske heste bliver trænet på Hofburgslottets rideskole og er den eneste institution, som har praktiseret klassisk ridekunst lige siden renæssancen. Efter seks år er de hvide hingste færdiguddannede og får titlen: Professor. Publikum ser hingstene demonstrerer de mest krævende øvelser og gangarter udført til tonerne af klassisk musik. Et besøg på Den Spanske Rideskole er at opleve et perfekt stykke levende kunst.

Bratislava - Slovakiets hovedstad
Byens placering på Donaus bred, og ved mødestedet mellem tidligere tiders handelsruter i hjertet af Europa, gjorde byen til en smeltedigel af forskellige kulturer. Maria Theresia blev kronet til Dronning af Ungarn i St. Martins Katedralen, ganske som 10 andre konger og dronninger i de 300 år, hvor Bratislava var Ungarns hovedstad. Det moderne Bratislava er en by i en rivende udvikling, med storbyliv side om side med de historiske kvarterer. Der mulighed for på egen hånd at opleve Bratislava.

Wiener Naschmarkt
Naschmarkt i Wien kaldes også “Bauch der Stadt“ (byens mave) blandt kendere. Markedet har eksisteret siden det 18. århundrede og er det største marked indenfor Wiens bygrænser. På markedet kan man købe alt fra frugt, grønt, kød og fisk til delikatesser som persisk kaviar, sushi og østers. Hver lørdag kan man desuden tage på Wiens mest berømte loppemarked, ved siden af Naschmarkt.

Koncerter med Mozart og Strauss
Rejselederen er behjælpelig med at arrangere spisning, koncert- og operaarrangement (i det omfang, at det er muligt at få billetter).

Hotel

Austria Trend Hotel beim Theresianum 3* er et hyggeligt hotel 5 min. gang fra Belvedere slottet og den botaniske have. Reception, bar, restaurant, elevator. Dejlige lyse værelser, alle er moderne indrettede med bad og toilet, TV, telefon, føntørrer, minibar, safe og trådløst internet.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.