Skip to main content

Sydengland

- rundrejse blandt britiske myter og betagende kyster
 

Sydenglands attraktioner af charmerende kystbyer, idylliske haver, historiske slotte og imponerende katedraler er med rund hånd strøet ud i den vidt besungne sydengelske natur.

På vores spændende rundtur går vi i fodsporene af både reelle og fiktive personer i den over tusind år gamle angelsaksiske kultur og historie: Dronning Victoria, Lord Nelson, Sherlock Holmes og Kong Arthurs riddere om Det runde Bord.

Når vores komfortable bus snor sig gennem de varierede sirligt anlagte eller barske landskaber, ville det virke helt naturligt, hvis Agatha Christie’s venlige detektiv, miss Marple, pludseligt sad på bagsædet med sit strikketøj og skarpe hjerne og kommenterede Osborne House på Isle of Wight eller de mytiske stenstøtter ved Stonehenge. Eller sammen med os faldt i svime over den skønne natur, hvor charmerende byer konstant dukker op mellem bløde bakker ved den smukke sydengelske kyst.

De smukke landsbyhuse langs smalle, snoede gader. Markerne omgivet af stendiger, der er bygget med hånd, og slottene og kirkerne fyldt med kostelige kunstværker.

Rejsen kan arrangeres med enten bus eller fly.

Højdepunkter
• Ubeskriveligt smukke White Cliffs of Dover
• Osborne House på Isle of Wight
• Kulturperlen Stonehenge
• Bath med de berømte romerske bade
• Brighton med romantisk strandpromenade
• Brighton Pier med tivoli yderst på molen
• Royal Pavilion i imponerende Taj Mahal-stil
• Great Hall med Kong Arthurs Runde Bord
• Lord Nelsons berømte skib HMS Victory
• Canterbury med imponerende domkirke

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse
Efter opsamling kører vi via Hamborg og Bremen til overnatning nær den tysk/hollandske grænse. Indkvartering og middag på hotellet.

2. dag: White Cliffs of Dover - Brighton
Efter tidlig morgenbuffet fortsætter vi via Holland og Belgien til Dunkerque i Frankrig, hvor vi skal med færgen over kanalen til Dover. I horisonten ser vi de berømte, stejle hvide klipper ved Dover komme nærmere. En storslået velkomst til de britiske øer. Langs den flotte sydengelske kyst når vi Brighton, hvor vi skal bo i nat. I Brighton oplever vi byens berømte strandpromenade og Brighton Pier med det kendte tivoli for enden af molen over den blå havoverflade. I kvarteret bag molerne, The Lanes, bugner gågaderne af butikker, restauranter og charmerende sydengelsk atmosfære. Efter middagen mulighed for at opleve Brighton Pier.

3. dag: Brighton - Portsmouth
Om formiddagen oplever vi Brighton på egen hånd. Den eksotiske Royal Pavilion, designet af George d. 4. i bedste Taj Mahal-stil, er absolut et besøg værd. Midt på dagen kører vi til Portsmouth, tidligere en af Englands vigtigste flådebyer, og Charles Dickens fødeby. Vi lægger ud med besøg på Historic Dockyard og ser Lord Nelsons berømte flagskib HMS Victory. Herefter tid på egen hånd, f.eks. besøg på D-dagsmuseet med dets berømte 83 m lange Overlord Embroidery (fantastisk flot broderet tapet med oversigt over krigens forløb 1940-1944). Vi bor nær Portsmouth de næste to nætter.

4. dag: Isle of Wight - Osborne House
Vidunderlig udflugt til den maleriske ø Isle of Wight. Vi anløber øen i Fishbourne og kører til øens største attraktion Osborne House – Dronning Victorias foretrukne feriested, hvor vi får indblik i de royales liv og ser kongelige minder. Det statelige slot er omgivet af et imponerende og varieret parkanlæg anlagt med inspiration fra det ypperste inden for europæisk havearkitektur. Efter sightseeing på øen returnerer vi til Portsmouth.

5. dag: Winchester - Salisbury - Stonehenge
Dagens første oplevelse er byen Winchester, hvor vi ser legendariske Great Hall med Kong Arthurs berømte runde bord. Ridderne om det runde Bord udkæmpede ifølge myterne drabelige slag og erobrede skønne jomfruer for århundreder tilbage. Dernæst til Salisbury med den imponerende katedral, som stolt rager op midt på en slette. Allerede på lang afstand ses det 123 meter høje smukke spir på katedralen fra 1200-tallet. Efter besøg i den flotte katedral er der tid på egen hånd i byen. Lidt uden for Salisbury ligger Stonehenge, det enorme stenmonument fra ca. 3000 år f. Kr. Stonehenge er omgærdet af et utal af myter og teorier, som vi hører nærmere om. Overnatning ved Exeter i to nætter.

6. dag: Dartmoor - Tintagel
Vi kører til Buckfast, hvor vi ser byens særprægede huse, og gennem Dartmoor National Park, det betagende og specielle landskab kendt fra Arthur Conan Doyle’s berømte roman ”Baskervilles hund”, hvor Sherlock Holmes og hans tro hjælper, Dr. Watson, i sin tid opklarede alle tiders indviklede kriminalgåde. Området er desuden kendt for sine vilde ponyer. I den romantisk beliggende by Tintagel oplever vi de forrevne klipper ned til Atlanterhavskysten og hører egnens berømte eventyr om Kong Arthur, ligesom vi ser ruinerne af Tintagel Castle (Camelot), kong Arthurs myteomspundne slot.

7. dag: Cheddar Gorge - Bath
Bath er en af Englands smukkeste byer. Via en lille omvej oplever vi Cheddar Gorge, hvor vejen snor sig gennem en kløft omgivet af 120 m høje kalkstensklipper. Så er det tid til Bath, grundlagt som kurby i romertiden og beliggende i det skønne Cotswold med bløde bakker, stendiger, skjulte floddale og ærkeengelske landsbyer. Bath er med sine huse opført i georgiansk 1700-tals arkitektur en hyggelig by. Vi ser Pulteney Bridge og mesterværket Royal Crescent med 30 palæer opført i en halvcirkel samt de berømte romerske bade. Oplagt med frokost på en engelsk pub. Vi kører gennem det smukke engelske landskab sydom London til overnatning nær Canterbury.

8. dag: Canterbury
I Canterbury ser vi byens smukke domkirke. Byens historie går mere end 2000 år tilbage, den var førhen en vigtig pilgrimsby. Herefter sætter vi kurs mod Folkestone, hvor vi skal med biltoget gennem tunnellen til Calais. Overnatning i Holland eller Tyskland.

9. dag: Hjemrejse
Vi tilbagelægger sidste etape af en flot og begivenhedsrig rejse. Gennem Tyskland og retur til opsamlingsstederne.

Hotel

Vi bor på hoteller af god standard, forsk. Værelser kan forekomme, men alle er med bad/ toilet, TV og telefon. Der serveres fuld engelsk morgenmad og 3 retters middag/buffet.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.