Skip to main content

Alsace

Oplev Alsace, den franske vin og spændende kultur
Hos Panter Rejser tilbyder vi en fransk oplevelse udover det sædvanlige med vores busrejse til Alsace. Den franske kultur er kendt for deres udsøgte vine, så derfor kan vores rejsende deltage i vinruten gennem de smukke vinmarker samt rundvisning i landsbyernes vinproduktioner. Vi tilbyder besøg med lokale rundvisere, hvilket gør oplevelsen mere autentisk.

Et hav af smukke seværdigheder
Alsace har meget mere at byde på end smagfulde vine, hvor du f.eks. kan tage på en cykeltur langs vinruten, hvor du kan nyde synet af vinplantagerne samt en betagende og helt fantastisk flot natur. Alsace har alt fra det imponerende bilmuseum i Mulhouse til bjergruten Route de Cretes i Vogeserne. Derudover anbefaler vi at opleve ægte fransk kultur i byerne Colmar og den multieuropæiske metropol Strasbourg.

Mulige højdepunkter på turen
• Mulighed for skønne cykelture i Alsace
• Vinrutens smukke veje langs vinmarker og hyggelige byer
• Mange gode vinoplevelser
• Besøg i Strasbourg, multieuropæisk metropol
• Bjergtagende bustur gennem Route de Cretes i Vogeserne
• Imponerende bilmuseum i Mulhouse
• Colmar

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Rejsen begynder
Opsamling på aftalte sted og til overnatningshotellet i Midttyskland.

2. dag: Colmar
Vi fortsætter mod Colmar, hvor vi skal bo de næste fire nætter. Efter indkvartering på vores hyggelige hotel introduceres vi for vores værtsby på en byrundtur med det lille tog ”Petit Train”. Her får vi inspiration til oplevelser på egen hånd de næste dage i Colmar, som bl.a. byder på Musée d´Unterlinden med Mathias Grünewalds’ berømte altertavler fra Isenheim, det berømte Maison de Têtes, rådhuset og Bartholdimuseet for bysbarnet og den kunstneriske udformer af Frihedsgudinden i New York.

3. dag: Vinruten – på cykel eller med bus
Hen på formiddagen er der for busfolket udflugt på den berømte ”Route du Vin”. Som en lille eventyrvej ligger Vinruten, der fra gammel tid har forbundet de mindre byer med hinanden. Byerne var dengang udsatte og lå på en befærdet rute. Derfor er der ofte bymure omkring de maleriske småbyer. Vi nyder frokosten i Riquewihr og besøger undervejs også Ribeauvillé, inden vi går i gang med dagens vinsmagning. For de cyklende er der fra morgenstunden cykeltur på den fantastiske vinrutes små veje. I roligt tempo, så alle kan være med. I Voegtlinshoffen møder vi vores lokale engelsktalende guide og får cyklerne udleveret. Med stop undervejs går turen gennem Husseren-Les-Châteaux til Equisheim med rundvisning. Videre til Turckheim, hvor vi holder frokostpause. Sidste stop er Kaysersberg med tid til at nyde byen, inden vi med bussen kører tilbage til Colmar. Under hele turen er der ledsagevogn med. Etape ca. 25 km.

4. dag: Route de Cretes
Busfolket kører ad ”Route de Cretes” gennem de betagende landskaber med Alsaces runde bjerge. Via passet Col de la Schlucht kommer vi til Grande Ballon, det højeste bjerg i Vogeserne på 1.343 meter. Fra bjergene når vi krigskirkegården Hartmannswillerkopf, inden vi i Guebwiller samles med cyklisterne. Nede i Rhindalen holder vi frokostpause, inden vi besøger det spændende Automobilmuseum i Mulhouse. I Belfort ser vi Bartholdis løveskulptur. Mens busfolket er i bjergene, tager cykelfolket på en halvdags tur ad Vinrutens skønne veje gennem bl.a. Rouffach og Orschwihr til Guebwiller, hvor vi afleverer cyklerne og stiger på bussen.

5. dag: Strasbourg
Vi besøger Strasbourg, der med sin centrale beliggenhed har en særlig europæisk status. Historisk har byen skiftevis været tysk og fransk, hvilket har medført en særlig blanding af tysk stringens og fransk charme. Kvarteret omkring domkirken er præget af mindre butikker, en hyggelig atmosfære og Petite France, som ikke uden grund har ry for at være en af Europas smukkeste og mest charmerende bydele. Byen huser bl.a. EU-parlamentet, som vi ser på en lille byrundtur. Mulighed for sejltur samt katedralbesøg.

6. dag: Colmar til Tyskland
Vi forlader Colmar og krydser Rhinen ved Neuf Brisach på vej mod hotellet i Midttyskland.

7. dag: Hjemrejse
Med passende pauser undervejs mod den danske grænse, som vi når sidst på eftermiddagen.

Udflugterne på cykel og med bussen kan nemt varieres. Vi kommer gerne med forslag til andre ruter, varighed og muligheder. Det samme gælder for overnatning. Der findes mange skønne hoteller i Alsace.

Hotel

Hotel Kyriad 3* ligger centralt i Colmar, kun 5 min. gang fra den gamle bydel. Bar, restaurant og elevator. Pæne værelser med bad og toilet, telefon og TV.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.