Skip to main content

Syditalien med Amalfikysten, Sorrento og Pompeji

 

Drømmen om Syditalien

Sorrento, Amalfikysten & Pompeji

Udlev drømmen om Syditalien og tag med på på denne skønne rejse, når turen går til den fantastiske Sorrento-halvø. Et besøg ved denne eventyrlige kyststrækning er noget, alle bør unde sig selv mindst én gang i livet. Her er landskabet intet mindre end fantastisk.

På sydsiden af halvøen ligger Amafikysten med pastelfarvede huse og maleriske byer, som ”klamrer” sig fast til de stejle klippevægge. Nord for Sorrento ligger vulkanen Vesuv, og ved vulkanens fod hviler byen Pompeji, som får antikkens civilisation til at føle sig levende. Oplev en del af skønheden, historien og det italienske køkken, smag på vin og limoncello. Velkommen til paradiset!

Vi bor på det gode 4-stjernede Hotel Atlantic Palace der ligger i naturskønne og rolige omgivelser nær Sorrento og er et glimrende udgangspunkt for vores alsidige udflugtsprogram.

Højdepunkter
✓ Fly til Napoli med kort køreafstand til hotellet
✓ Pompeji - byen, som blev begravet
✓ Amalfikystens pastelfarvede huse
✓ Axel Munthes Villa San Michele
✓ Vin fra Vesuvs bjergsider
✓ Besøg på pastafabrik i Gragnano
✓ Den pulserende hovedstad Napoli
✓ Besøg på økologisk gård med lokal citronplantage
✓ Indlogering på det 4-stjernede Hotel Atlantic Palace

Dagsprogram
1. dag: Ankomst Sorrento
2. dag: Besøg på pastafabrik i Gragnano og byrundtur i Sorrento med smagning af ”det flydende guld”
3. dag: Amalfikysten og Ravello
4. dag: Pompeji – en arkæologisk skattekiste og vinsmagning på Vesuv
5. dag: Tid på egen hånd eller udflugt til Capri
6. dag: "Bella Napoli" – byrundtur og ”pizza frokost”
7. dag: Udflugt til den økologiske gård Turuziello i Schiazzano
8. dag: Hjemrejse

 

Er arrangeret som læserrejse og kan med abonoment på minimum 1 måned med fordel bestilles på Avisfordele.dk

Hurtigsøgning

Flytider

Flyrejse fra Billund - Napoli (via Amsterdam) t/r:

Søndag den 6. oktober:
Afrejse fra Billund d. kl. 06.00 – Ankomst til Amsterdam kl. 07.10
Afrejse fra Amsterdam kl. 08.50 – Ankomst til Napoli kl. 11.20
 
Søndag den 13. oktober:
Hjemrejse fra Napoli kl. 12.05 – Ankomst til Amsterdam kl. 14.45
Hjemrejse fra Amsterdam kl. 16.40 – Hjemkomst til Billund kl. 17.45
 
Tidspunkter er vejledende. Se gældende opsamlingstidspunkt på dit tilsendte rejsebevis.

Dagsprogram

 • 1 dag: Ankomst Sorrento

  Efter ankomst til Napoli tager vi bussen til den charmerende by Sorrento som oser af syditaliensk stemning. Det centrale torv i byen er Piazza Tasso og herfra går de smukke stræder med indbydende specialforretninger. Sorrento har med sit skønne klima og spektakulære beliggenhed på en ”terrasse” 50 moh lokket prominente gæster for mange år tilbage. Byron, Goethe og Keats er bare nogle af de storheder som søgte til byen for inspiration. Middag på hotellet.

 • 2 dag: Besøg på pastafabrik i Gragnano og byrundtur i Sorrento med smagning af ”det flydende guld”

  Vi bruger formiddagen i den lille by Gragnano, som er berømt for sin pastafabrikker – for ca. 100 år siden lå der ca. 200 pasta fabrikker i byen. Under et besøg på Ducato d’Amalfi pastafabrik – et helt nymoderne anlæg lærer vi os mere om selve fremstillingen på en virtuel realitytour. Under turen oplever vi det gamle Gragnano og byens gamle traditioner med pastafremstilling, der gøres på en meget eksklusiv måde. Efter rundvisningen skal vi nyde tre forskellige pastaretter inkl. vin – superlækkert! Retur til Sorrento hvor vi skal på en orienterende byrundtur efterfulgt af et besøg hos en lokal likørproducent for at prøvesmage en af områdets specialiteter, den berømte limoncello. Middag på hotellet.

 • 3 dag: Amalfikysten og Ravello

  I dag skal vi udforske den sydlige del af Sorrentohalvøen - Amalfikysten, også kendt som den "guddommelige kyst". Gennem en snoet vej kører vi i minibusser til den maleriske landsby Positano, hvor pastelfarvede huse med små haver og terrasser synes at klatre op ad de stejle skråninger. For at opleve den storslåede udsigt fra søsiden, skifter vi her transportmiddel til en båd for en stund (hvis vejret tillader det). Ledsaget af vidunderlig natur sejler vi i roligt tempo langs kysten forbi fiskerlandsbyen Praiano mod Amalfi, hvor vi lægger til. Byens glorværdige historie som søfartsrepublik mærkes ikke i dag, men den smukke katedral fra det 8. århundrede pryder stadig den hyggelige bymidte. I Ravello besøger vi Villa Rufolo, en ægte oase, der byder på et fantastisk panorama! Her fandt Wagner inspiration til operaen Parsifal. Efter en begivenhedsrig dag, der engagerede vores sanser, vender vi tilbage til hotellet for afslapning og middag.

 • 4 dag: Pompeji – en arkæologisk skattekiste og vinsmagning på Vesuv

  Dagens udflugt går til Pompeji som blev grundlagt i 600-talet f.Kr. og er en af de bedst bevarede og udforskede steder fra antikken. I år 79 blev Pompeji dækket under 6 m. pimpsten og aske da vulkanen Vesuv gik i udbrud. Man opdagede byen i 1500-tallet, men det var først i 1748, at man begyndte med seriøse udgravninger. Man fandt her en by som var ”frosset” i tiden. Her var velbevarede bygninger med malinger og skulpturer, templer, teatre, bad og meget andet som giver os et god indblik af folkets ”liv og lyster” for 2000 år siden. Om eftermiddagen kører vi mod Vesuv for at besøge en vingård hvis druer dyrkes og høstet på vulkanens bjergsider. Den vulkanske jord har været værdsat i mange år og på gården skal vi smage på deres eventyrlige gode vine ”Sorrentini Vini”. Efter rundvisning, let frokost og vinsmagning vender vi retur til hotellet.

 • 5 dag: Billedskønne Capri

  I dag tager vi til den verdenskendte Italienske ø Capri. Den eksklusive ø er kendt som et paradis for livsnydere og har fristet romerske kejsere, været klostersæde og taget imod landsforviste. Capri er en lille ø på kun 10 km2 og naturen veksler mellem blomstrende enge og dramatiske klipper. Vi besøger Villa San Michele i Anacapri, som er bygget af den svenske forfatter og læge Axel Munthe, som bosatte sig på Capri. Huset fungerer nu som et museum og haven er som udsigten, magisk. Herefter tager vi minibussen ned til Capri hvor vi ska på en byvandring, inden vi tager hydrofoilbåden retur til Sorrento. Udflugt kr. 700 pr. person.

 • 6 dag: ”Bella Napoli” – byrundtur og ”pizza frokost”

  I dag tager vi på en heldags udflugt til Napoli, Syditaliens hovedstad. Byen er energisk, farverig, levende og er ikke mindst kendt for sine fantastiske pizzaer. Vi tager vores bus til Napoli og tager på en gående byrundtur ved ankomst. Vi ser det historiske centrum som er optaget på UNESCOs Verdensarvslist og går forbi flere barokkirker og middelalderslotte. Vi afslutter byrundturen med en frokost på et lokalt pizzeria hvor vi skal smage på den ægte traditionelle Pizza, som byen er så kendt for inkl. en lokal dessert. Inde vi vender tilbage til Sorrento vil der være lidt tid til at selv at gå på opdagelse i byen.

 • 7 dag: Udflugt til den økologiske gård Turuziello i Schiazzano

  Dagens udflugt går til landsbyen Schiazzano, som er placeret på toppen af en klippe. Her skal vi på rundvisning på den økologiske gård Turuziello citronplantage, og smage gårdens egenproduceret citrusmarmelader på hjemmebagt brød, serveret med frisk limonade og limoncello. Vi skal også smage på forskellige olivenolier, som kan have smag af både, chili, rosmarin eller basilikum og se deres fremstilling af Mozerella. Vi skal selvfølgelig også smage på de lækre oste akkompagneret af et køligt glas vin. Udflugt kr. 600 pr. person.

 • 8 dag: Hjemrejse

  Fra Sorrento sætter vi kursen mod Napolis Lufthavn.

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
6/10Fly/BusAmalfi - Drømmen om SyditalienMere end 812.495,-Bestil

Hotel

Destinationshotel

Hotel Atlantic Palace
Hotel Atlantic Palace i Sorrento ligger ud til vandet og er omgivet af natur i et roligt område nær det historiske centrum af Sorrento. Ud over en fortrinlig restaurant har hotellet også et wellness-c...
Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.