Jersey, Sydengland og Normandiet

- Historiske vingesus på begge sider af kanalen

Vi oplever solskinsøen Jersey, Sydenglands charmerende kystbyer, Normandiets smukt bølgede landskaber og det fascinerende skifte mellem ebbe og flod ved Mont St. Michel.

Mellem Sydengland og Normandiet møder vi - på denne rejse - sporene fra historiske begivenheder på begge sider af kanalen. På museerne og ved de mange tankevækkende mindesmærker, fremgår det med al tydelighed, at D-dag var en imponerende militær bedrift af hidtil uset omfang. Det var vitterligt med livet som indsats, at de allieredes soldater gik i land fra små landgangsbåde eller blev nedkastet med faldskærm, for derefter at kæmpe sig videre over strande og marker.

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Besøg en pub til frokost, oplev de lokale samt få et godt og billigt måltid
✓ I Portsmouth skal du ved molen spise Fish and Chips, mushy peas – mere engelsk bliver det ikke
✓ Toldfrie indkøb på Jersey

Program dag for dag
1. dag: Afrejse 
2. dag: Evakueringen fra Dunkerque,  White Cliffs of Dover og Dover Castle
3. dag: RAF i Hawkinge og Wilhelm Erobreren 
4. dag: Maritime Portsmouth, D-dags museet og Historic Dockyard
5. dag: Jersey 
6. dag: Ø-rundtur på Jersey 
7. dag: Klosterøen Mont St. Michel 
8. dag: Invasionskysten, D-dag og Bayeuxtapetet 
9. dag: Pommes, Pont de Normandie og Katedralbyen Amiens
10. dag: Hjemkomst

Pris fra:
9.499,-
Dage:10
✓ Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet
✓ Kørsel i moderne 4-stjernet turistbus
✓ Dygtig og rutineret chauffør
✓ Erfaren dansk rejseleder
✓ 9 overnatninger med morgenmad
✓ 6 x middag
✓ Sejlads Dunkerque – Dover
✓ Sejlads Portsmouth/Poole - Jersey og Jersey - St. Malo
✓ Transfer til / fra hotellet på Jersey
✓ Ørundtur i lokal bus på Jersey
✓ Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
✓ Gratis Corona afbestilling indtil 8 uger før afrejse
✓ Afgifter, ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden
Transportmåde:Bus - Skib
Bestil rejse

Dagsprogram

1. dag: Afrejse 
Efter opsamling kører vi via Hamborg og Bremen til første overnatning i Holland / Belgien. 

2. dag: Evakueringen fra Dunkerque,  White Cliffs of Dover og Dover Castle
Vi kører gennem Holland og Belgien til Dunkerque i Frankrig. På strandene ud for den legendariske havneby var 850 skibe i maj 1940 med til at evakuere 340.000 mand. Den i dag nærmest ufattelige operation blev gennemført under kodenavnet ”Dynamo” og ledet fra Dover Castle. Vi krydser Den Engelske Kanal, med kurs mod den lige så legendariske havneby Dover. Det er en meget speciel oplevelse at ankomme til Dover fra søsiden. De berømte stejle hvide klipper ”White Cliffs of Dover” vil dukke op i horisonten længe før ankomst. Efter landgang besøger vi Dover Castle, eller rettere vi skal ned i de hemmelig rum og tunneler i de hvide klipper under slottet. Hovedattraktionerne i dag er det underjordiske hospital og kommandocentralen, hvorfra Admiral Ramsay styrede operation ”Dynamo” under 2. Verdenskrig. 

3. dag: RAF i Hawkinge og Wilhelm Erobreren 
Vi kører til Hawkinge, hjemsted for en RAF flyvestation. I ”Slaget om England” var Hawkinge den flyvestation, som lå nærmest fjenden og led derfor store tab. En del af flyvestationens bygninger er fra før 1940, og rummer i øvrigt den største ”Battle of Britain” samling i privat eje. Efter besøget følger vi den flotte sydengelske kyst mod Hastings, hvor Wilhelm Erobreren i 1066 vandt slaget om England. Sejrherren kunne siden tage til Westminster og lade sig krone til konge. Vi bor i Portsmouth de næste to nætter. 

4. dag: Maritime Portsmouth, D-dags museet og Historic Dockyard
Portsmouth var centrum for opbygningen af invasionshæren, og det var herfra at udskibningen af allierede soldater og materiel fandt sted. Situationskortet fra invasionen i 1944 hænger stadig i Southwick House, og på D-dagsmuseet fortæller en 82 meter lang, moderne udgave af Bayeuxtapetet, krigens historie fra1940-1944. Portsmouth var tidligere en af Englands vigtigste flådebyer, men også byen, hvor Charles Dickens er født. Efter rundtur i byen bliver der tid på egen hånd til at se nærmere på byen. Et besøg på Historic Dockyard med Lord Nelsons berømte flagskib, HMS Victory, er virkelig en oplevelse, man ikke bør snyde sig selv for. En dag fyldt med historiske indtryk og oplevelser. Middag denne aften kunne være på en traditionel engelsk pub i Portsmouth. 

5. dag: Jersey 
Ombord på CondorFeries venter en flot udsejling fra den engelske sydkyst mod Jersey, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen. Jersey er den største af Kanaløerne og med 25 km til Normandiets kyst, er det en blanding af det bedste fra både England og Frankrig. Spændende historie og storslået natur. Vi bor to nætter på Merton Hotel i den smukke hovedby St. Helier. Der er mulighed for at se nærmere på byen eller til en tur på stranden. 

6. dag: Ø-rundtur på Jersey 
Vejene er smalle og ørundturen foregår i lokale busser. Størrelsen taget i betragtning har solskinsøen meget at byde på. Smukke sandstrande, grønne dale, forvredne klipper og mange seværdigheder. På rundturen kommer vi forbi St. Brelade Bay, den barske nordkyst, Corbiere, St. Ouens, Gorey Havn og Mont Orguiel. Eftermiddagen er fri til egne oplevelser. Her kan Jersey War Tunnel anbefales. Stedet viser hvordan man under 2. Verdenskrig levede med og under tyskerne. Priserne er fornuftige, og da øen ikke er medlem af EU, er det muligt at købe toldfrie varer med hjem. 

7. dag: Klosterøen Mont St. Michel 
Fra St. Helier går hurtigbåden direkte til St. Malo, hvor vores egen bus venter. I Frankrig kører vi langs den smukke kyststrækning mod Normandiet. Første stop er klippeøen Mont St. Michel. Øen ligger ca. 2 kilometer fra kysten og er forbundet til fastlandet med en dæmning. Øen er fuldstændig bygget til med huse, og på toppen troner et mægtigt kloster og en klosterkirke. Fra den nederste bydel og til tops, er det muligt at gå gennem klosterbyggeriets forskellige afsnit til kirken, som kroner værket. Forskellen på flod og ebbe er imponerende 14 meter, så to gange om dagen forsvinder havvandet omkring Le Mont St. Michel. Det giver mulighed for en hel speciel oplevelse. Man kan nemlig gå rundt om hele øen på havets bund. Vandreturen tager ca. 1 time og kan gøres på bare tæer om sommeren. En uforglemmelig oplevelse at se Le Mont St. Michel fra alle sider. Vi bor i Caen de næste to nætter. 

8. dag: Invasionskysten, D-dag og Bayeuxtapetet 
Vi helliger dagen invasionshistorien. Vi følger begivenhederne på D-dagen fra de første tropper landede ved Pegasusbroen om natten d. 6. juni 1944. Langs strandene Juno, Sword og Gold kommer vi til Arromanches. Resterne af byens store havn Port Winston, der blev anlagt i dagene efter invasionen, som byggesæt, kan stadig ses. Ved St. Laurent vidner de 9.386 hvide marmorkors om de amerikanske tab ved Omaha Beach. På Pointe du Hoc ser vi bombekraterne, som stadig er intakte efter granatnedslagene under 2. Verdenskrig. I nærheden af Sainte-Marie-du-Mont kommer vi forbi mindesmærket for de 800 faldne danske søfolk og vi fortsætter til Sainte-Mère-Église, hvor faldskærmssoldaten John Steele hang i kirketårnet. I løbet af dagen kører vi til den verdensberømte ”tapet/tæppeby” Bayeux, hvor vi skal se det 70 meter lange Bayeux-tapet, som i broderi beretter om Vilhelm Erobrerens invasion i 1066.

9. dag: Pommes, Pont de Normandie og Katedralbyen Amiens
Normandiet er kendt for Cidre, Pommeau og Calvados, der er fremstillet af æbler. Vi besøger et af områdets mange destillerier og smager på de liflige dråber. Ved Le Havre passerer vi den imponerende Pont de Normandie, og i Amiens finder vi Frankrigs største og vel nok flotteste gotiske katedral. Fra Amiens kører vi videre til overnatningshotellet i Holland/Tyskland. 

10. dag: Hjemkomst 
Efter en bevægende og indholdsrig rejse når vi sidst på eftermiddagen den danske grænse.

DIVERSE
I Tyskland og Frankrig benyttes Euro, i England og på Jersey benyttes Pund.

Entreer på udflugter (ca. priser):
England i alt GBP 55,-
Frankring i alt EUR 35,-

Enkeltværelsestillæg på kr. 1.800,-

Afgange og priser

Afrejse Rejsemål Hotel Ledige pladser Fra pris
17 / 9 Jersey, Sydengland og Normandiet
Jersey, Sydengland og Normandiet (Hotelliste) Mere end 8 9.499,- Bestil

Hotel

Jersey, Sydengland og Normandiet (Hotelliste)

***
Vi bor på hoteller af god standard, uensartede værelser kan forekomme, men alle er med bad/toilet, TV og telefon. På Jersey er der swimmingpool, så tag badetøjet med. Ca...