Skip to main content

Kassel

- Eventyrruten og Berleburg


De skovklædte bjerge og idylliske dale med rislende bække, romantiske byer med pyntelige bindingsværkshuse, opdæmmede søer, borge og slotte gør dette ophold i Hessen til en dejlig oplevelse, og med brødrene Grimm i bagagen er der lagt op til eventyr. Her midt i Tyskland, kendt for sin friske luft, gode og milde klima, bor vi i Kassel, hvor floden Fulda flyder igennem.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Byrundtur i Kassel
• Middelalderbyen Fritzlar
• Bad Berleburg
• Kegle og danseaften

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. dag: Afrejse til Kassel
Via Hamburg og Hannover ankommer vi til Kassel, hvor vi bor alle 5 nætter.

2. - 5. dag: Udflugtsprogram

6. dag: Hjemrejse
Vi tager afsked med Kassel, for at køre mod Danmark. Hjemrejsen går gennem Hessen og Niedersachsen til Sleswig-Holstein.

Forslag til udflugter

Eventyrruten
Vi kører ud på Eventyrruten (Brødrene Grimms eventyr med bl.a. Askepot og Tornerose), hvor vi undervejs passerer gennem flere spændende middelalderbyer. Der er ophold i den gamle ”Kejserby” Fritzlar. Byen er 1250 år gammel og har dybe katolske rødder. Blandt byens mange velbevarede bygninger er blandt andet domkirken, markedspladsen med Rolandbrønden og store dele af bymuren er intakt. Efter en forlænget frokostpause kører vi videre til Eder Stausee, der af mange betragtes som den smukkeste af Tysklands opdæmmede søer. Søen er 27 km lang, og regulerer bl.a. vandstanden i floden Weser. Over søen knejser den gamle borg Waldeck, hvorfra der er en pragtfuld udsigt over søen. Her bliver også et stop, inden vi fortsætter hjem til hotellet ad de eventyrlige veje.

Kassel og Bad Wilhelmshöhe
Som residensby er Kassel forsynet med fine museer, gallerier og arkiver. Lige udenfor byen ligger Europas største bjergpark med slottet Bad Wilhelmshöhe. Der bliver tid til at se nærmere på byens herligheder, hvorefter vi fortsætter mod slottet. I parkanlægget er der orangeri, kunstmuseum samt en kæmpestatue af halvguden Herkules. Tilsmiler heldet os en lille smule, oplever vi ”Wasserspiele”, hvor vandet fra bakkens top ved Herkulesmonumentet løber gennem vandfald og søer for at slutte i den flotte fontæne ved slottet.

Båd på Fulda floden
Floden Fulda løber gennem Kassel, og dagens tur går med båd langs de skovklædte bakker og frodige flodslugter frem til byen Münden, hvor Fulda og Werrafloderne løber sammen og danner Weser. Byen er meget velbevaret, og hører med sine over 800 bindingsværkshuse til blandt de smukkeste middelalderbyer i Europa. Hjemturen går ad stemningsfulde og mindre veje tilbage til hotellet i Kassel.

Sauerland og Bad Berleburg
Dagen står i Sauerlands tegn, og også i vestlig retning finder vi smukke landskaber med skove, floder og opdæmmede søer. Bad Berleburg er en lille kurby, som præges af fyrsteslægten Zu Sain-Wittgensteins store renæssanceslot, hvor prinsesse Benedikte og hendes familie bor. Slottets ældste dele stammer tilbage fra 1600-tallet, og bygningen ligger på en klippetop tæt på bymidten. Her er flere restauranter, og man kan besøge slotsparken med den fornemme gamle kastanjealle, de århundredgamle træer, vildtparken med forskelligt hjortevildt og komme på rundvisning på slotsmuseet. Slottets museum har flere tusinde besøgende hvert år, og man fremviser med stor iver de kostbare skatte og rariteter, som fyrsteslægten har indsamlet, mens den har resideret på slottet. Hen på eftermiddagen går turen tilbage til hotellet.

Hotel

Ramada Hotel Kassel City Center 4* har behagelige værelser med bad og toilet, føn, TV, radio, safe, restaurant, café og bar. På 14. sal findes fitnessområde med sauna, dampbad og spabad. Herfra er udsigten fantastisk.
www.ramada.de/kassel

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.