Skip to main content

Rhinen flodkrydstogt - Basel til Amsterdam

- en af Europas smukkeste flodstrækninger

Ikke uden grund bliver flodkrydstogter mere og mere populære. Kombinationen af afslappet liv ombord på de stolte flodskibe og landgange, hvor spændende oplevelser og byrundture står i kø, er en perfekt rejseform.

Ombord får du typisk et godt forhold til skibets besætning, som sørger for dejlig mad, underholdning samt hyggelig og charmerende stemning under hele turen.

Dette attraktive flodkrydstogt bringer dig ad en af Europas smukkeste flodstrækninger, nemlig langs Rhinens løb fra Basel til Amsterdam. Undervejs passerer du skønne landskaber, små fortryllende vinbyer, den sagnomspundne Loreley-klippe og ”Deutsches Eck” ved Koblenz. På landgange besøger du byerne Basel, Strasbourg, Speyer, Mannheim, Mainz, Rüdesheim, Koblenz og Köln. Krydstogtet afsluttes med en spændende byrundtur i Amsterdam.

Prisen inkluderer helpension på vores flotte flodkrydstogtskib.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Amsterdam - hektisk og multikulturelt storbyliv
• Kölns imponerende Domkirke
• Mainz med Gutenberg Museum
• Rüdesheims charmerende Drosselgasse med øl- og vinstuer
• Koblenz med "Deutsches Eck" 
• Strasbourg med romantiske ”Petite France”
• Kunstoplevelser i Basel

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
 tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse
Efter opsamling kører vi gennem Tyskland forbi Hamburg og Hannover til overnatningshotellet i Midttyskland.

2. dag: Heidelberg og ankomst Basel
Bussen fortsætter mod Basel, som ligger i Schweiz på grænsen mellem Tyskland og Frankrig. Undervejs besøger vi den flotte og romantiske by Heidelberg, hvor vi skal på en lille byrundtur. Her ser du bl.a. Alte Brücke og det storslåede Heidelberg Slot, der troner 70 m over Neckar floden. I Basel går vi ombord på MS Switzerland II, som de næste dage skal bringe os ud på et storslået togt på Rhinen. Du tjekker ind i din kahyt, og nyder herefter en velkomstdrink og en god middag. Vi får præsenteret skibets besætning, som vi skal være sammen med den næste uges tid. Skibet ligger i Basel natten over.

3. dag: Byrundtur i Basel
Basel er delt af Rhinen, som snor sig smukt gennem byen. Fra markedspladsen oplever vi på en gåtur, perlerne i det historiske centrum, bl.a. byens gamle og farverige rådhus og Antonius kirken, tegnet af den schweiziske arkitekt Karl Moser. Den gamle bydel har flere små hyggelige gader med forretninger. Rigtig storbyshopping findes også. Byen byder på en farverig palet af kunstmuseer, så et besøg på et af disse er nærmest et ”must”. Skibet sejler fra Basel om eftermiddagen. Dit krydstogt er i gang!

4. dag: Strasbourg - vinruten og vinsmagning
I løbet af morgenen anløber vi Strasbourg, hvor vi tager på byrundtur og oplever byens kontraster. Dels det moderne kvarter med Europa-Parlamentet, dels den romantiske middelalderby med kvarteret ”Petite France”, den imponerende gotiske domkirke og den gamle bydels maleriske kanaler. For dem, som har lyst, kører bussen en udflugt ad den berømte ”Route des Vins”. Vinruten i Alsace har fra gammel tid forbundet de små maleriske vinbyer, forskanset bag tykke bymure, med hinanden. Vi besøger bl.a. byen Scherwiller og skal undervejs på vinsmagning hos en vinbonde. Vel ombord på skibet igen forlader vi Strasbourg først på aftenen og fortsætter ad Rhinen til Mainz.

5. dag: Mainz og Rüdesheim
Vi ankommer til Mainz først på morgenen, og efter morgenmad ombord har du mulighed for at se byen på en byvandring. Mainz blev anlagt i romertiden. I det 17. og 18. århundrede skabte arkitekter og bygningshåndværkere byens mange fine paladser, kirker og borgerhuse. Du får tid på egen hånd, og det kan anbefales at besøge det enestående Gutenberg Museum og se kopierne af Gutenberg-bibelen – verdens ældste trykte bog. Igen ombord på skibet i Mainz til frokost, hvor vi sejler videre til Rüdesheim. Her ser du det ene storslåede landskab efter det andet. I Rüdesheim skal vi på sightseeing i byen og mulighed for at besøge et af byens vinhuse, inden vi skal tilbage på skibet og spise middag. Efter middagen er det muligt at gå med rejselederen i den berømte Drosselgasse, der sprudler af liv, musik og dans.

6. dag: Rüdesheim og Koblenz
Hen ad formiddagen sejler skibet videre mod Koblenz, ad romantiske Rhinen forbi de stejle vinmarker og de gamle borge, der knejser højt på klipperne. I den smalle sejlrende driver skibet forbi den legendariske Loreley-klippe, som rejser sig 130 m lodret op over flodvandet. Et imponerende syn! Skibet ankommer til Koblenz midt på eftermiddagen. Koblenz er en af Tysklands smukkeste og ældste byer og ligger ved det verdenskendte ”Deutsches Eck”, hvor Rhinen og Mosel løber sammen. På en tur rundt i Koblenz indsnuser du den særlige stemning i byens små stræder, romantiske kroge og på de flotte pladser. Tilbage på skibet kan du se frem til endnu en aften med hyggeligt samvær og en dejlig middag. Mens vi nyder middagen, sejler skibet videre mod Köln.

7. dag: Köln Skibet når Köln hen på morgenen
Byen var i middelalderen et vigtigt valfartssted på grund af de formodede relikvier fra de Hellige tre konger. På byrundturen til fods ser du Kölner Dom, et hovedværk i tysk gotisk stil. Domkirken rummer betydningsfulde kunstværker, bl.a. de berømte relikvier, som opbevares i en guldsarkofag. Domkirken imponerer ligeledes med sine utroligt smukke glasmosaikker i vidunderlige farver. Vi besøger også andre af byens seværdigheder, og i Kölns hyggelige bymidte er der tid på egen hånd til at kigge på butikker eller få en drink, inden vi igen går ombord på skibet, som først på eftermiddagen sejler videre til Amsterdam.

8. dag: Amsterdam
Turens sidste mål er Amsterdam. Du nyder indsejlingen til byen, imens du spiser morgenmad ombord, inden vi tager med vores bus på byrundtur. Amsterdam er med rette berømt for sine kanaler og 1600-tals huse med de karakteristisk sammenbyggede gavle. Den multikulturelle by summer af liv, og trafikken er livlig både til vands, hvor mindre både dominerer, og til lands, hvor cyklisterne er talrige. Et væld af broer, fortøjrede husbåde langs kanalerne og små cafeer på hvert gadehjørne understreger byens intime stemning. Mulighed for en kanalrundfart hvor du tydeligt fornemmer, at byen er bygget på mere end 80 øer. Senere er der tid til besøg på Rijksmuseum med bl.a. Rembrandts berømte maleri ”Nattevagten”. Andre muligheder blandt byens utallige seværdigheder er f.eks. det flotte Van Gogh Museum og Anne Franks Hus.

9. dag: Hjemrejse
Vi går fra borde og tager plads i vores bus, som kører mod Danmark. Et oplevelsesrigt flodkrydstogt lakker mod enden.

DIVERSE
I Tyskland, Holland og Frankrig benyttes Euro og i Basel Schweizer Franc.
Drikkepenge ikke inkluderet – Panter Rejser anbefaler ca. EUR. 40-50 pr. person.
Mulighed for tilkøb af drikkepakker på skibet. Priser fra ca. 800 kr. pr. person.

Entreer på udflugter (ca. priser):
Kölner Dom  € 6,-
Kanalrundfart Amsterdam € 15,-
Rijksmuseum Amsterdam € 19,-

NB! Forbehold for ændringer i rejseplanen. Pga. af ændringer i vandstanden på Rhinen, kan sejlturen helt eller delvis erstattes af buskørsel og indkvartering på hotel.

Kort

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.