flodkrydstogt Rhinen - Amsterdam til Basel

- en af Europas smukkeste flodstrækninger

Ikke uden grund bliver flodkrydstogter mere og mere populære. Kombinationen af afslappet liv ombord på de stolte flodskibe og landgange, hvor spændende oplevelser og byrundture står i kø, er en perfekt rejseform.

Ombord får du typisk et godt forhold til skibets besætning, som sørger for dejlig mad, underholdning samt hyggelig og charmerende stemning under hele turen.
Dette attraktive flodkrydstogt bringer dig ad en af Europas smukkeste flodstrækninger, nemlig langs Rhinens løb fra Amsterdam til Basel. Undervejs passerer du skønne landskaber, små fortryllende vinbyer, den sagnomspundne Loreley-klippe og ”Deutsches Eck” ved Koblenz. På landgange besøger du byerne Köln, Koblenz, Rüdesheim, Mainz og Strasbourg. Krydstogtet afsluttes med ophold i Basel.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Amsterdam - hektisk og multikulturelt storbyliv
• Kölns imponerende Domkirke
• Mainz med Gutenberg Museum
• Rüdesheims charmerende Drosselgasse med øl- og vinstuer
• Strasbourg med romantiske ”Petite France”
• Kunstoplevelser i Basel

Status:
Ring til os

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Afrejse
Efter tidlig opsamling kører vi gennem Tyskland forbi Hamburg og Bremen til Holland. I Amsterdam går vi ombord på det dejlige krydstogtskib, som de næste dage skal bringe os ud på et storslået togt på Rhinen. Du begynder med at indlogere dig i den komfortable kahyt. Vel installeret nyder du en velkomstdrink og en god middag, hvor du får præsenteret skibets besætning, som du skal være sammen med den næste lille uges tid. Skibet ligger i Amsterdam natten over.

2. dag: Amsterdam
Amsterdam er med rette berømt for sine kanaler og 1600-tals huse med de karakteristisk sammenbyggede gavle. Den multikulturelle by summer af liv, og trafikken er livlig både til vands, hvor mindre både dominerer og til lands, hvor cyklisterne er talrige. Et væld af broer, fortøjrede husbåde langs kanalerne og små caféer på hvert gadehjørne, understreger byens intime stemning. Mulighed for en kanalrundfart, hvor du tydeligt fornemmer, at byen er bygget på mere end 80 øer. Der er tid til besøg på Rijksmuseum med bl.a. Rembrandts berømte maleri ”Nattevagten”. Andre muligheder blandt byens utallige seværdigheder er f.eks. det flotte Van Gogh Museum og Anne Franks Hus. Ved frokosttid lægger skibet fra kaj. Dit krydstogt er i gang!

3. dag: Köln
Skibet når Köln midt på eftermiddagen. Byen var i middelalderen et vigtigt valfartssted på grund af de formodede relikvier fra de Hellige Tre Konger. På byrundturen til fods ser du Kölner Dom, et hovedværk i tysk gotisk stil. Domkirken rummer betydningsfulde kunstværker, bl.a. de berømte relikvier, som opbevares i en guldsarkofag. Domkirken imponerer ligeledes med sine utroligt smukke glasmosaikker i vidunderlige farver. Vi besøger også andre af byens seværdigheder og i Kölns hyggelige bymidte, er der tid på egen hånd til at kigge påbutikker eller få en drink. Vi sejler videre mod Koblenz hen på aftenen.

4. dag: Koblenz og Rüdesheim
Imens vi nyder morgenkaffen ankommer skibet tilKoblenz. Byen er en af Tysklands smukkeste og ældste byer og ligger ved det verdenskendte ”Deutsches Eck”, hvor Rhinen og Mosel løber sammen. På en tur rundt i Koblenz indsnuser du den særlige stemning i byens små stræder, romantiske kroge og på de flotte pladser. Sidst på formiddagen sejler skibet videre ad ”den romantiske Rhinen” strækning, hvor du ser det ene storslåede landskab efter det andet. På strækningen ses de stejle vinmarker og de gamle borge, der knejser højt på klipperne. I den smalle sejlrende driver skibet forbi den legendariske Loreleyklippe, som rejser sig 130 m lodret op over flodvandet. Et imponerende syn! I Rüdesheim skal vi på sightseeing i byen og efter middagen ombord på skibet, er det muligt at besøge den legendariske Drosselgasse, hvor du kan nyde en Rüdersheimer cafe i et af byens vinhuse. Til midnat sejler skibet videre mod Mainz

5. dag: Mainz
Vi ankommer til Mainz først på morgenen, og efter morgenmad ombord, har du mulighed for at se byen på en byvandring. Mainz blev anlagt i romertiden. I det 17. og 18. århundrede skabte arkitekter og bygningshåndværkere byens mange fine paladser, kirker og borgerhuse. Du får tid på egen hånd, og det kan anbefales at besøge det enestående Gutenberg Museum og se kopierne af Gutenberg-bibelen – verdens ældste trykte bog. Igen ombord på skibet i Mainz til frokost, hvor vi sejler videre mod Strasbourg.

6. dag: Strasbourg
Sidst på formiddagen anløber vi ved Strasbourg, hvor vi tager på byrundtur og oplever byens kontraster. Dels det moderne kvarter med Europa-Parlamentet, dels den romantiske middelalderby med kvarteret ”Petite France”, den imponerende gotiske domkirke og den gamle bydels maleriske kanaler. Vel ombord på skibet forlader vi Strasbourg ved middagstid. Vi fortsætter ad Rhinen mod Basel.

7. dag: Basel
Turens sidste mål er Basel. Efter vores morgenbuffet, skal vi med vores bus på byrundtur. Basel er delt af Rhinen, som snor sig smukt gennem byen. Fra markedspladsen oplever vi på en gåtur, perlerne i det historiske centrum, bl.a. byens gamle og farverige rådhus og Antonius kirken, tegnet af den schweiziske arkitekt Karl Moser. Den gamle bydel har flere små hyggelige gader med forretninger. Byen byder på en farverig palet af kunstmuseer, så et besøg på et af disse er nærmest et ”must”. Skibet ligger i Basel natten over, så efter middagen, har du mulighed for at udforske byen nærmere.

8. dag: Heidelberg
Vi går fra borde og tager plads i vores bus, som kører mod Danmark. Et oplevelsesrigt flodkrydstogt lakker mod enden. Undervejs besøge vi den flotte og romantiske by Heidelberg, hvor vi skal på en lille byvandring. Her ser du bl.a. Alte Brücke og det storslåede Heidelberg Slot, der troner 70 m over Neckar floden. Sidst på eftermiddagen kommer vi til vores overnatningshotel i Midttyskland.

9. dag: Hjemrejse
Sidst på eftermiddagen ankomst til Danmark.

NB! Forbehold for ændringer i rejseplanen.
Pga. ændringer i vandstanden på Rhinen, kan sejlturen helt eller delvis erstattes af buskørsel og indkvartering på hotel.

DIVERSE
I Tyskland, Holland og Frankrig benyttes Euro og i Basel Schweizer Franc.
Drikkepenge ombord – Panter Rejser anbefaler 40,- EUR

Entreer på udflugter (ca. priser):
Kölner Dom EUR 2,-
Kanalrundfart Amsterdam EUR 10,-
Rijksmuseum Amsterdam 18,-

Evt. tillæg
Kahyt øvre dæk, pr. person KR 650,-
Kahyt nedre dæk mini suite, pr. person KR 750,-
Juniorsuite øvre dæk, pr. person  KR 1.000,-
Suite øvre dæk, pr. person KR 1.400,-
Enkeltkahyt/værelse nedre dæk  KR 4.100,-
Enkeltkahyt/værelse øvre dæk  KR 5.200,-
Enkeltkahyt/værelse nedre dæk mini suite KR 5.400,-
Drikkevarepakke pris fra KR 840 - 1.837,-

Opsamling

Sjælland  Afrejse Hjemkomst
København, Ingerslevsgade v/DGI * *
Roskilde Station * *
Ringsted, Klostervangen, Bus P v/Outlet * *
Slagelse, Trafikcenter v/ afk. 39 (bagved) * *
Korsør, Q8 Tank v/ afk. 43 * *
     
Fyn    
Nyborg, Knudshoved v/ Monarc * *
Odense, Dalum Hallen, Mejerivej 1 * *
     
Jylland    
Frederikshavn, Busterminal * *
Hjørring Banegård * *
Ålborg, samkørselspl. v/ afk. 26 - Th Sauersv.* * * *
Haverslevkrydset v/ McDonalds * *
Randers, v/ Randershallen * *
Århus, Musikhuset 04.45 20.30
Skanderborg Station 05.05 20.05
Lund, Q8 Tank v/ afk. 56 05.30 19.45
Vejle, Borgvold 06.00 19.30
Fredericia Banegård, Jernbanegade** 06.30 19.00
Kolding, Nordkajen, Jens Holms Vej overfor Godset** 07.00 18.30
     
Esbjerg, Nørregade - Museumspladsen 05.45 19.45
Korskro, v/ Shell 06.00 19.35
Holsted, afk. 70 v/ OK 06.10 19.20
Vejen, v/ McDonalds 06.30 19.00
     
Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK** 08.30 18.00
Åbenrå, afk. 70 Samkørselspl. v/Circle K (Statoil)** 08.50 17.40
Padborg, Lejrvejen v/ OK
Otto Duborg, Harrislee ***
08.15
08.45
17.00
16.00
     

* Egen transport:
Betyder tilskud til togbillet eller mulighed for at køre selv til nærmeste opsamlingssted. Vi ønsker at tilbyde vores gæster flest mulige opsamlings-
steder og undgå lange opsamlingsruter. Derfor er der mulighed for tilslutning med tog, vi giver tilskud til togbilletten, eller tilskud til benzin og evt. broafgift. Tilskuddet fratrækkes ved bestilling. Såfremt der er tilstrækkelig tilslutning fra afrejsesteder med * vil opsamling blive med bus. Dette oplyses ca. 8 dage før afrejse, hvis det bliver aktuelt.

** Mulighed for langtidsparkering

*** Gratis langtidsparkering hos Otto Duborg i Harrislee. P-tilladelse fås hos Panter Rejser

EmediateAd