Skip to main content

Stockholm

- historie og skærgårdsnatur i Nordens Venedig


På vej mod Stockholm kører vi gennem de flotteste landskaber med vidtstrakte skove og de skønneste søer, f.eks. den berømte Vättern. Stockholm ligger ud til kysten i den svenske skærgård på 14 øer og holme og er forbundet med 57 broer. Her finder vi mange kulturelle tilbud, museer, smukke parker, fantastiske pladser og bygninger og hyggeligt gågademiljø. På en byrundtur oplever vi bl.a. Stockholms berømte og charmerende gamle bydel, Gamla Stan, vagtskiftet ved Stockholms Slot og Vasa museet. Rejsen byder også på heldagstur til Ålandsøerne, som ligger skønt i skærgården mellem Sverige og Finland.

Rejsen kan arrangeres med enten bus eller fly.

Højdepunkter
• Stockholms charmerende bydel, Gamla Stan
• Ålandsøerne, Skærgårds idyl
• Spændende historie på Vasamuseet
• Skansen, levende frilandsmuseum
• Drottningholms Slot, kongefamiliens bolig med fantastisk slotspark
• Stockholm - Nordens svar på Venedig

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. dag: Afrejse til Stockholm
Turen går over Øresund til Sverige og via Jönköping til Stockholm. Ankomst først på aftenen.

2. - 4. dag: Udflugtsprogram

5. dag: Hjemrejsedag
Efter morgenmaden kører vi ad samme rute som på udrejsen tilbage til Danmark.

Forslag til udflugter

Oplevelser i Stockholm
Efter morgenmad ser vi Vasa Museet med udstilling af det imponerende krigsskib, Vasa, som sank på sin jomfrurejse i 1628. En helt fantastisk historie knytter sig til dette skib, og den hører vi naturligvis mere om. Ved kongeslottet ser vi vagtskiftet med heste og fuld musik kl. 12, hvorefter vi går en kort byrundtur. I Gamla Stan beundrer vi de smukke gamle middelalderhuse, der omgiver Stortorvet, hvor 82 af Stockholms ledende personer efter ordre fra den danske konge, Christian 2., mistede hovedet ved det Stockholmske Blodbad i 1520. Midt på eftermiddagen er der mulighed for historisk sejltur Kungsholmen rundt, inden vi sidst på eftermiddagen vender tilbage til hotellet. Om aftenen arrangerer rejselederen spisning på en hyggelig restaurant i ”Gamla Stan”. Vi kører med bussen fra hotellet til restauranten. Middagen er for egen regning, og sammen med rejselederen tager vi offentlig transport retur til hotellet.

Heldagstur til Ålandsøerne
Efter tidlig morgenmad tager vi på heldagstur til Ålandsøerne. Forude venter en fantastisk smuk to timer lang sejltur mellem øer og holme i Skærgården til Mariehamn. Vi har bussen med til Ålandsøerne og tager en tur rundt på de charmerende øer med den omtumlede historie. Øerne er nu selvstændige med eget parlament, sproget er svensk og valutaen Euro, men man kan også bruge svenske kroner. Vi hører om øernes historie og har også tid på egen hånd i byen Mariehamn. Mætte af indtryk sejler vi tilbage til Sverige. Under overfarten nyder vi en dejlig buffet.

Skansen og Drottningholms Slot
Drottningholms Slot uden for Stockholm er det bedst bevarede kongeslot i Sverige. Slottet er fra 1600-tallet og ligger i en fantastisk flot slotspark. Siden 1981 har slottet været den nuværende kongefamilies bolig, men selvom de kongelige bor og færdes her til dagligt, er der alligevel adgang for publikum. Mulighed for en smuk sejltur tilbage til Stockholm. Om eftermiddagen besøger vi Skansen, Sveriges største turistattraktion. Gæster kommer fra hele verden for at se den unikke samling af 150 historiske bygninger fra hele Sverige, hvoraf mange er levendegjort med håndværkere og beboere i fortidens klæder. Her findes også en udstilling med Skandinaviens vilde dyr og eksotiske fauna i Aquarium. Skansen har også sin egen koncertscene med forskellig underholdning inden for folkedans, artisteri og musik samt et livligt bykvarter, en glasworkshop, kunstværksteder, cafeer, restauranter og butikker.

Hotel

Hotel muligheder - pris afhænger af periode:

Rica Talk Hotel 4* har restaurant, lobby bar, fitness afd. og sauna. Indretningen er stilren og moderne, og alle værelser har bad og toilet, trådløst internet, tv, minibar, safe og aircondition. Hotellet ligger ved Stockholms messeområde, og der er tunnelbane ind til Stockholm, ca. 4 gange i timen og det tager ca. 9 min. Til centrum.

Hotel Scandic Alvik 3* ligger ca. 6 km fra Stockholms centrum, i den lille forstad Bromma. Der er Metro, bus og sporvogn ved hotellet. Forretningsområdet ved Alvik Strand ligger lige rundt om hjørnet. Hotellet har 324 røgfrie værelser indrettet i lys skandinavisk design med dobbelt el. twin seng, skrivebord og lænestol, trådløst internet, TV, strygejern/ strygebræt, badeværelse med bruser og toilet og føntørrer. Restaurant, lobby bar og fitness afd.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.