Skip to main content

Ungarn og Budapest

- Donaus perle
 

Ungarn byder på centraleuropæisk natur og kultur, når den er bedst. Smukke, gamle byer fulde af imponerende arkitektur og stolte mindesmærker fra tidligere tiders storhed og magt. Vidunderligt afvekslende natur med snoede floder, høje bjerge og dybe skove. Læg dertil et godt køkken og en venligt imødekommende befolkning. Hvad kan man mere ønske sig som turist! Ungarns hovedstad Budapest er et kapitel for sig. Med sine to millioner indbyggere breder byen sig på begge sider af Donau floden, som adskiller de to bydele Buda og Pest. Budapest er kendt for sine smukke bygninger, velholdte bindingsværker, det kongelige slot og ikke mindst kur-badene.

Rejsen kan arrangeres med bus eller fly.

Højdepunkter
• Indholdsrig byrundtur i Budapest
• Pusztaen og fantastisk hesteshow
• Balatonsøen – ”Det Ungarske Hav”
• Szentendre, charmerende by med middelhavsatmosfære
• Historiske og religiøse monumenter i Esztergom


Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. dag: Afrejse
Vi kører forbi Hamburg, Hannover og Kassel til overnatning syd for Fulda.

2. dag: Via Østrig til Budapest
Vi fortsætter rejsen forbi Regensburg og Passau, den smukke grænseby til Østrig. Videre forbi Linz og Wien til den ungarske grænse. Ankomst til Budapest sidst på eftermiddagen.

3. - 6. dag Udflugtsprogram

7. dag: Afrejse fra Budapest
Vi forlader Budapest, og kører forbi Bratislava, Brno og Prag til overnatning syd for Dresden.

8. dag: Hjemkomst
Sidste etape af rejsen går forbi Berlin og tilbage til Danmark. Hjemkomst sidst på dagen.

Forslag til udflugter

To halvdags byture i Budapest
Budapest er så overvældende en oplevelse, at vi foreslår at opleve byen under to rundture à hver en halv dags varighed. For der er meget at se og opleve. Vi skal besøge Parlamentet og se Borghøjen med Kongeslottet, Matthiaskirken, Fiskebastionen, Gellert-monumentet, Heltepladsen, Kædebroen og Rooseveltpladsen. I Operaen ser vi foyeren, ligesom et besøg i Skt. Stefans Basilika er et must. Seværdighederne og monumenterne er nævnt i vilkårlig rækkefølge, og vi vil undervejs holde pauser for at kigge nærmere på de smukke bygninger.

Heldagstur til Pusztaen og hesteshow
Turen går ca. 80 km syd for Budapest, til Pusztaens hovedstad, Kecskemet. Her oplever vi de store åbne vidder, og senere overværer vi et berømt hesteshow med fantastiske ryttere, som viser deres færdigheder på flotte ungarske halvblodsheste. Efter showet får vi selv mulighed for en ridetur, eller en tur i hestevogn. Herefter nyder vi en frokost bestående af ungarsk gullaschsuppe og dessert, hertil vin.

Donauknæet og Esztergom
Vi kører til Donauknæet, hvor den smukke flod slår nogle vældige sving. Udflugtens første oplevelse gælder Esztergom, hvor vi besøger Ungarns største romersk-katolske kirke med dens flotte samling i kirkens skatkammer. Herefter fortsætter turen langs Donaufloden til borgen Visegrad, der troner majestætisk over floden og bjergområdet. Turen slutter i byen Szentendre, der er kendt for sine smukke kirker og seværdige kunstgallerier.

Sejltur på Donau
Smuk to timer lang sejltur på Donau-floden. Kan evt. arrangeres som aftentur.

Heldagstur til Balatonsøen
Bussen kører os til det yndede feriested, Balatonsøen, også kaldet ”Det Ungarske Hav”. Vi besøger byen Siófok, navngivet efter Sió-kanalen, der fører Balatons vand ud i Donau. Kanalens sluser gør det muligt for skibsfarten at nå Donau og derfra videre adgang til Sortehavet. Herefter fortsætter vi til søens mest populære feriested Balatonfüred. Udover at være et yndet feriested er byen også kendt for sine 11 kulsyreholdige kilder, der i mere end 200 år har været kursted for folk med hjerteproblemer.

Hotel

Hotel Veritas er godt placeret i Budapest for udflugter i byen og området. Der er en hyggelig bar og restaurant samt 49 værelser med aircondition, wifi, TV, minibar, telefon, bar, safe og hårtørrer. www.hotelveritas.hu

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.