Skip to main content

Normandiet

- Bretagne, Loire og kanaløen Jersey
 

På denne rundrejse er kontrasterne mange og stemningerne storslåede, når vi oplever de skift i vore omgivelser denne tur byder på. Fra Monet’s have over Normandiets smukt bølgede landskaber til Bretagnes mere rå klippekyst kommer naturen os i møde på smukkeste vis, og kanaløen byder os forhåbentligt velkommen med sit milde klima og vidunderlig udsigter. Historisk spænder turen også vidt. Fra kelternes stensætninger til vikingernes frodige provins og Invationskystens sandstrande er der et stort spænd, men med stop ved bl.a Bayeux Tapetet og Mônt St. Michel bliver det muligt at få tingene sat i perspektiv. Tempoet er afslappet, men mængden af seværdigheder samt mulighederne for individuelle gøremål er en garant for turens kvalitet.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Brügge
• Invasionskysten
• Bayeux og det berømte tapet
• Mônt St. Michel - det imponerende pilgrimsmål
• Monets lyserøde hus og have
• Kanaløen Jersey
• Bretagne
• Loiredalen og de betagende slotte

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Udrejse
Gennem Slesvig-Holsten, der også er gammelt vikingeland, fortsætter vi via Hamburg til overnatningshotel.

2. dag: Brügge, Picardiet og Rouen
Dagens første mål er Brügge. Vi ser nogle af byens seværdigheder, og der er tid til en rask sejlads på kanalerne, hvorfra de gamle handelshuse kan tages i øjesyn, mens vi udser os et passende frokoststed. Videre på rejsen oplever vi frodigheden i Frankrigs nordlige regioner med bl.a. Picardiet. Vi får kigget den lokale byggekunst efter i sømmene, inden vi når frem til Rouen, der var en af vikingernes hovedbyer og nu er Normandiets hovedstad. 2 nætter i Rouen.

3. dag: Rouen og Monets Have
Jeanne d’Arc, Richard Løvehjerte samt høvdingen Rollo har vandret i den gamle handelsby, og på en byrundtur opleves mange af byens seværdigheder. Jubilæet som normannisk len blev fejret i 1911, og man opstillede en kopi af Jellingestenen. Rue du Gros Horioge gaden med det store ur, er en af verdens ældste gågader. På handelsstrøget der forbinder fiskemarkedet med domkirkepladsen, finder vi Katedralen, der med sit Smørtårn er kendt fra Monet’s ”grå periode”. Små caféer og en hyggelig bykerne gør at man føler sig hjemme i byen straks ved ankomsten. Om eftermiddagen besøger vi maleren Claude Monet´s have og museum i Giverny. Her boede og arbejdede maleren til sin død i 1926. Åkander og den japanske bro, som er foregivet i hans berømte værker, findes her i haven. Monets lyserøde hus er åbent for besøg. Både hus og have fremstår i dag som dengang Monet boede der.

4. dag: Invationskysten, Bayeux og Saint-Malo
De første tropper landede ved Pegasusbroen om natten 6. juni 1944. Vi følger begivenhederne på D-dagen, og langs strandene Juno, Sword og Gold fortsætter vi til Arromanches, hvor resterne af den store havn, anlagt i dagene efter invasionen, stadig kan ses. Ved St. Laurent vidner de 9.386 hvide marmorkors om de amerikanske tab ved Omaha Beach. I Bayeux ser vi det 70 meter lange Bayeux-tapet, som i broderi beretter om Vilhelm Erobrerens invasion i 1066. Herefter gennem et afvekslende landskab frem til byen St. Malo i Bretagne. De fine havnefaciliteter gav kaprerne kronede dage, og ganske som sørøverne bor vi ”Intro Muros” beskyttet bag de store fæstningsmure. Ideelt for tidevandskiggeri og ture rundt i de små krogede og specielle gader. Tre overnatninger i St. Malo - ren luksus.

5. dag: Mont St. Michel
Mont St. Michel er en unik kombination af by, fæstning, kloster og pilgrimsmål, beliggende på en tidevandsø i bugten af samme navn. Øen er i den grad præget af tidevandet, som kan variere op til 14 meter i døgnet. Når vi kommer til øen, er det muligt at gå ad snoede gader fra den nederste bydel til tops gennem klosterbyggeriets afsnit til kirken, som kroner værket. Vi følger den smukke kyststrækning på turen tilbage mod St. Malo, hvor havet igen viser os sin magt og indflydelse i området. Aftenturen bør næsten føre en op på murværket omkring den gamle by. De blinkende fyr, små klippeøer samt byens beskyttede havnebassin er alt sammen lige for døren, og giver en stemning der kun findes i St. Malo.

6. dag: Udflugt til Jersey
Fra St. Malo går hurtigbåden direkte til den Normanniske kanalø Jerseys smukke hovedstad St. Hellier. Her er der arrangeret en rundtur, der dækker det meste af solskinsøen samt en frokost og muligheder for at gøre indkøb. Priserne er fornuftige, og da øen ikke er medlem af EU, er det muligt at medbringe toldfrie varer med hjem.

7. dag: Bretagne
Vi krydser Bretagne-halvøen, og oplever naturens mange skift strækkende sig fra det meget frodige til det helt øde. Herude har der boet folk gennem mange årtusinder, og et af dagens højdepunkter ligger ved Carnac, hvor vi skal se tusindvis af oldtidsfolkenes bautasten - de såkaldte menhirs. De døde begravedes i store stendysser, dolmens. Jo, dette område er Asterix og Obelix´land! Vannes spillede en stor rolle i Middelalderens magtspil, og det var først efter byens fald, at Bretagne blev indlemmet i det Frankrig, vi i dag kender. Bretonerne er med rette stolte af deres fortid - og de senere års fokus på deres identitet har medført en genopliven af både sprog og kultur.

8. dag: Loiredalen
I Angers kommer et af de prægtigste Loireslotte os i møde. Fæstningen rummer nogle af Europas smukkeste billedtæpper, der skildrer scener fra Johannes’ Åbenbaring, og kan selvfølgelig besigtiges. Undervejs gennem Loiredalen ser vi nogle af egnens karakteristiske slotte som langs vores rute ligger som perler på en snor, og vi ser ”Frankrigs Have” Touraine.

9. dag: Reims og Champagnebesøg
I Reims besøger vi ”Mumm” som er et af de kendte champagnehuse. Efter rundvisningen smager vi på de sprudlende dråber. Frokostpause i domkirkebyen inden vi bevæger os gennem Belgien for overnatning i området omkring Köln.

10. dag: Hjemrejse
Hjemturen foregår ad samme rute som på udrejsen med indkøbspause ved grænsen.

Hotel

Vi bor på gode hoteller, hvor alle værelser har bad og toilet, samt andre moderne bekvemmeligheder.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.