Skip to main content

Sydengland til Lands End

Eventyrlige, maleriske Sydengland fra Dover til Lands End

Det sydlige England er en guldgrube af oplevelser og mindesmærker, der vidner om flere tusinde års historie og kultur. Vi kommer omkring mange af de store seværdigheder, lige fra de gamle kelteres Stonehenge til romernes Bath og enorme middelalderkatedraler. Vi møder den engelske kultur og natur på tætteste hold.

Sydenglands attraktioner af charmerende kystbyer, idylliske haver, historiske slotte og imponerende katedraler er med rund hånd strøet ud i den vidt besungne sydengelske natur. På vores spændende rundtur går vi i fodsporene af både reelle og fiktive personer i den over tusind år gamle angelsaksiske kultur og historie: Dronning Victoria, Lord Nelson, Sherlock Holmes og Kong Arthurs riddere om Det runde Bord.

Når vores bus snor sig gennem de varierede sirligt anlagte eller barske landskaber, ville det virke helt naturligt, hvis Agatha Christie’s venlige detektiv, Miss Marple, pludseligt sad på bagsædet med sit strikketøj og skarpe hjerne og kommenterede de mytiske stenstøtter ved Stonehenge. Eller sammen med os faldt i svime over den skønne natur, hvor charmerende byer konstant dukker op mellem bløde bakker og de smukke landsbyhuse langs smalle, snoede gader.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Husk endelig at besøge en pub til frokost, oplev de lokale samt få et godt og billigt måltid
• I Brighton skal du nede ved molen spise Fish and Chips med mushy peas - mere engelsk bliver det ikke

Enkeltværelsestillæg på kr. 1.700,-

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
 tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse
Efter opsamling kører vi via Hamburg og Bremen til overnatning nær den tysk/hollandske grænse. Indkvartering og middag på hotellet.

2. dag: White Cliffs of Dover
Efter tidlig morgenbuffet fortsættes via Holland og Belgien til Dunkerque i Frankrig, hvor vi krydser den Engelske Kanal med kurs mod den legendariske havneby Dover. I horisonten ser du de berømte, stejle hvide klipper ved Dover komme nærmere, en fantastisk flot og storslået velkomst til de britiske øer. Efter landgang besøger vi Dover Castle, bygget i 1100-tallet er det største slot i England. Slottet har haft stor defensiv betydning for England og er et af de oprindelige 3 royale slotte i Kent. Vi bor i Brighton de næste to nætter.

3. dag: Brighton
Om formiddagen skal vi på gående byrundtur, hvor vi oplever byens berømte strandpromenade og Brighton Pier med det kendte tivoli for enden af molen over den blå havoverflade. I kvarteret bag molerne, The Lanes, bugner gågaderne af butikker, restauranter og charmerende sydengelsk atmosfære. Resten af dagen på egen hånd. Frokosten kan nydes enten på en Engelsk Pub eller Fish and Chips med mushy peas nede ved molen, mere engelsk bliver det ikke. Den eksotiske Royal Pavillon, designet af George d. 4 i bedste Taj Mahal-stil, er også et besøg værd. Vi mødes til middag på hotellet. Efter middagen er der mulighed for at opleve Brighton Pier om aftenen.

4. dag: Winchester - Salisbury - Stonehenge
Dagens første oplevelse er byen Winchester, hvor vi ser legendariske Great Hall med Kong Arthurs berømte runde bord. Ridderne om Det Runde Bord udkæmpede ifølge myterne drabelige slag og erobrede skønne jomfruer for århundreder tilbage. Dernæst til Salisbury med den imponerende katedral, som stolt rager op midt på en slette. Allerede på lang afstand ses det 123 meter høje smukke spir fra 1200-tallet. Efter besøg i den flotte katedral er der tid på egen hånd i byen. Lidt uden for Salisbury ligger Stonehenge, det enorme stenmonument fra ca. 3000 år f. Kr. Stonehenge er omgærdet af et utal af myter og teorier, som vi hører nærmere om. Overnatning i Southampton området en nat.

5. dag: Dartmoor og Buckfast
Vi begiver os vestover mod Cornwall. Turen går gennem det smukke Wessex, hvor bølgende, grønne bakker, små romantiske landsbyer og charmerende kyststrækninger kendetegner landskabet. Via Exeter kører vi rundt om det betagende og afsides beliggende Dartmoor National Park, det betagende og specielle landskab kendt fra Arthur Conan Doyle’s berømte roman ”Baskervilles hund”, hvor Sherlock Holmes og hans tro hjælper, Dr. Watson, i sin tid opklarede alle tiders indviklede kriminalgåde. Området er desuden kendt for sine vilde ponyer samt Dartmoor Fængslet, hvor nogle af Englands farligste forbrydere tidligere har siddet. I Buckfast ser vi byens særprægede huse og især Buckfast Abbey. Vi fortsætter til vores hotel, hvor vi bor de næste 2 nætter.

6. dag: Cornwall - Lands End
Dagens udflugt er til Lands End, endnu en af turens højdepunkter og Englands vestligste punkt. Køreturen ud til tangens yderste punkt viser landskaber med hede arealer og vindblæste klipper. Lige før Lands End holder vi en pause i Penzance, hvis klima er så mildt, at både palmer og subtropiske planter trives her. Endelig når vi enden på det britiske fastland, hvor bølgerne slår ind mod de store klipper, og udsigten – ja den er helt ubeskrivelig. Vi er tilbage på vores hotel sidst på eftermiddagen.

7. dag: Cheddar Gorge - Bath
Bath er en af Englands smukkeste byer. Via en lille omvej oplever vi Cheddar Gorge, hvor vejen snor sig gennem en kløft omgivet af 120 m høje kalkstensklipper. Så er det tid til Bath, grundlagt som kurby i romertiden og beliggende i det skønne Cotswold med bløde bakker, stendiger, skjulte floddale og ærkeengelske landsbyer. Bath er med sine huse opført i georgiansk 1700-tals arkitektur en hyggelig by. Vi ser Pulteney Bridge og mesterværket Royal Crescent med 30 palæer opført i en halvcirkel samt de berømte romerske bade. Oplagt med frokost på en engelsk pub. Vi overnatter en nat nær Bath.

8. dag: Hever Castle i Kent
Vi kører gennem det smukke engelske landskab sydom London til overnatning nær Canterbury. Undervejs besøger vi Hever Castle, et slot i landsbyen Hever nær Edenbridge i Kent omtrent 48 km sydøst for London. Slottet blev bygget i 1200-tallet. Ikke en rejse til Sydengland uden at besøge en have, så vi ser også den fantastisk smukke engelske have, som hører til slottet. Overnatning nær Canterbury.

9. dag: Canterbury og biltog til Calais
I Canterbury ser vi byens smukke domkirke. Byens historie går mere end 2000 år tilbage, hvor den førhen var en vigtig pilgrimsby. Herefter sætter vi kurs mod Folkestone, hvor vi skal med biltoget gennem tunnellen til Calais. Overnatning i Holland/Tyskland.

10. dag: Hjemrejse til Danmark
Vi tilbagelægger sidste etape af en spændende og begivenhedsrig rejse. Gennem Tyskland og retur til opsamlingsstederne.

DIVERSE
I Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig benyttes Euro og i England benyttes engelske pund.
El-adapter medbringes til brug i England.

Entreer på udflugter (ca. priser):
Dover Castle £ 18,-
Canterbury Katedral £ 9,-
Hever Castle, have £ 11,-
Stonehenge £ 13,-
Salisbury Katedral £ 6,-
Bath, romerske bade £ 13,-

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.