Skip to main content

Sydspanien - Andalusien

- Costa Tropical
 

Andalusien, smykker sig med den vidunderligste kystlinje ud til Middelhavet, dramatisk natur med knejsende bjergkæder og en håndfuld berømte byer, hvor både kristen, muslimsk og jødisk byggestil har skabt en atmosfære, der ikke finder sin lige i verden.

Andalusiens næststørste by, Málaga, er stolt af sit verdensberømte bysbarn, maleren Pablo Picasso. Her er Picassos fødehjem og et stort museum til hans ære. Tidligere tiders pomp og pragt oplever vi, når vi besøger paladset Alhambra, der blev bygget i den periode, maurerne udøvede deres indflydelse i Spanien (ca. 700-1492). Paladset er en af verdens mest besøgte turistattraktioner - og ikke uden grund. Bygningerne er så overdådigt udsmykkede, at det næsten tager vejret fra én. Gårdhaverne og parkanlæggene er intet mindre end betagende med deres frodigt velpassede bevoksninger og fredfyldt rislende fontæner. På den kulinariske front kan vi glæde os til den gode spanske mad - ikke mindst til ”tapas”, de små, velsmagende anretninger, som serveres på selv den mindste bodega.

I Andalusien lever befolkningen efter solen. Det vil sige tidligt op og sent i seng. Dog med adskillige timers afslappende siesta midt på dagen, når solen står højest på himlen. Costa Tropical er den smukke kyststrækning øst for Málaga. En gennemsnitstemperatur på 20º og ca. 320 solskinsdage om året giver et klima, som er årsag til, at mange nordeuropæere har slået sig ned på egnen. Dog slet ikke i samme grad som på den anden side af Málaga, hvor kyststrækningen hedder Costa del Sol. På Costa Tropical er der stadig spansk atmosfære i de charmerende kridhvide landsbyer.

Rejsen arrangeres med fly.

Højdepunkter
• Costa Tropical - uspoleret solkyst
• Almuñécar - palmer og strandpromenade
• Tapas og vinsmagning
• Alhambra - maurisk pragtpalads
• Generalife - kaliffernes sommerpalads
• Sierra Nevada - bjergtagende udflugt
• Markedsdag i Almuñécar
• Málaga med Picasso-museet
• Granada - maurisk silkemarked
• Torrox - den kridhvide by
• Sierra Nevada - Det hvide Bjerg

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Flyrejse til Málaga
Afrejse med fly til Málaga fra Billund, København eller Hamburg. Vi kører til hotellet i Almuñécar øst for Málaga. Almuñécar er en smuk by med en charmerende gammel bydel, butikker i de krogede gader og et stort udvalg af barer og restauranter, hvor den gode spanske mad og vin nydes.

2. dag: Almuñécar ved Costa Tropical
Gåtur med rejselederen langs den palmeprydede strandpromenade til Almuñécar centrum, hvor vi skal prøve de typiske tapas. Vi tager en såkaldt “tapas-frokost”, hvor vi på forskellige barer indtager en 3-4 stykker af de efterhånden ret så kendte andalusiske småretter. For hver tapa får man også et glas øl eller vin. Eftermiddagen er på egen hånd. Tag rejselederen med på råd. Der er en smuk park med eksotiske tropiske planter og træer, ligesom der er flere spændende museer i byen.

3. dag: Sierra Nevada
Dagen bruges til afslapning eller udflugt til det smukke Sierra Nevada, der om vinteren er et yndet skisportssted. Men også i den varme sæson byder de smukke bjerge på oplagte udflugtsmål. Vi tager til det charmerende bjergområde, Las Alpujarras, hvor tusinder af maurere fik lov til at blive boende i mere end hundrede år efter nederlaget til de kristne i 1492. Det var her, de havde deres silkevæverier. Først gør vi et ophold i Pampaneira, hvor vi beundrer det skønne håndværksarbejde, som er så typiske for egnen. Næste stop er ved et skinketørreri, hvor tusinder af de kendte ”jamón serrano skinker” hænger til tørre. Vi får lov at smage på varen, og dertil får vi et glas lokal vin. Capileira i 1500 m højde er endestationen for vores udflugt. Her skal vi på den lokale bodega og smage på lidt tapas og et glas af den typiske vin, som fremstilles her på egnen. Opfyldt af en begivenhedsrig dag kører vi retur til hotellet.

4. dag: Costa Tropical - på egen hånd
Denne dag er uden program og beregnet til total afslapning. Tag rejselederen med på råd for udflugter på egen hånd. Der går busser til Málaga, Andalusiens næststørste by, med Picasso-museet og Thyssen museum. De berømte drypstenshuler i det nærliggende Nerja er også et besøg værd.

5. dag: Den hvide landsby Torrox
Dagens udflugt går til Torrox, som er én af Andalusiens charmerende ”pueblos blancos”, de kridhvide landsbyer. Alle husene er hvidkalkede, og i den gamle bydel ser vi stadig den gamle mauriske konstruktion med skæve stræder og blomsterprydede små pladser. Der bliver tid til en forfriskning på én af de mange barer, som har udendørs servering hele året rundt. Spanien har verdens største olivenproduktion, og specielt i Andalusien har de fleste byer deres egen olivenmølle. Det har Torrox også. Vi besøger den lokale olivenmølle og får processen forklaret.

6. dag: Granada inkl. Alhambra
Heldagsudflugt til Granada og Alhambra. Om formiddagen er der gåtur med guiden i Granada centrum, hvor vi bl.a. ser det smukke rådhus, som er indrettet i et gammelt kloster, og resterne af det gamle, mauriske silkemarked. Tid på egen hånd med mulighed for at besøge Det Kongelige Kapel med Isabel og Fernandos gravmæler eller Domkirken, som er den første renæssancekirke i Spanien. Efter frokost er der rundvisning med officiel guide på det mauriske slot, Alhambra. Et af verdens smukkeste paladser med de berømte gårde: løvegården og myrtegården. Besøget omfatter også de imponerende haveanlæg ved kaliffernes sommerpalads, Generalife, med cypresser, springvand og kilder. Hen under aften går det retur til hotellet ved Costa Tropical.

7. dag: Almuñécar - markedsdag
Som i de fleste andalusiske byer er der i Almuñécar et ugentligt, udendørs marked, hvor folk fra landet kommer og handler. Markedet i Almuñécar er ét af de største ved Costa Tropical. Almuñécar har også en yndig gammel bydel med smalle stræder og masser af butikker samt en flot strandpromenade med udendørs caféer. Almuñécar har en stor historisk fortid, og der er levn fra både den romerske og den mauriske periode. Man kan stadig beundre ”El Salazón”, det gamle fiskesalteri, som for et par tusind år siden forsynede det romerske imperium med saltet fisk. Der er også rester af den romerske akvædukt. Det var i Almuñécar, at Abd Al-Rahmán for 1200 år siden gik i land og senere samlede alle de arabiske stammer på Den Iberiske Halvø i et emirat under navnet Al Ándalus.

8. dag: Hasta la vista!
Transfer til Málaga lufthavn og afsked. Hasta la vista!

Hotel

Det 4* Hotel Bahía Tropical ligger helt ud til den palmeprydede strandpromenade med en flot spadseretur langs vandet ind til den historiske bydel. Der går også busser. Dejligt udendørsområde med swimmingpool, indendørs pool og fitnesscenter. Store, flotte værelser med balkon, 2 store senge, hyggehjørne med sofa og bord, bad og toilet, hårtørrer, tv, telefon og minibar. Alle måltider er buffet med en righoldig morgenmad og aftensmad med et pænt udvalg af for- og hovedretter samt desserter.

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.