Skip to main content

Skamlingsbanken og Gram slot

Besøg Christiansfeld, kendt for sine honninghjerter og Brødremenighedens Hotel, hvor våbenhvilen i 1864 blev underskrevet.

Efter opsamling kører vi til Skamlingsbanken, Sønderjyllands højeste punkt med sine 113 meter over havet. Randområdet ved Hejlsminde, er et naturskønt udflugtsmål og historisk mindested. Da Danmark i 1864 tabte krigen mod Tyskland, blev Skamlingsbanken, som nu lå lige nord for den nye grænse, til et mindested. Granitstøtten, der året før var rejst på Højskamling til minde om danskhedens forkæmpere, men bortsprængt af preusserne under krigen, blev i 1866 genrejst.

Herefter kører vi til Christiansfeld, der er et arkitektonisk klenodie. Her oplever vi Brødremenighedens smukke traditioner med kirken og Gudsageren. Mulighed for indkøb af honningkager og besøg i Genforenings- og Grænsemuseet, hvor historien fra 1864 til genforeningen i 1920 bliver vist.

Huset Aalykke blev i marts 2017 tildelt en plakette fra Historiske Huse, hvor der står ”Bevaringsværdig – Danmarks kulturarv” og det bliver der også mulighed for at se udefra.

Vi kører til Gram Slot, som i dag ejes af Sanne og Svend Brodersen. De købte slottet efter Kim Brockenhuus-Schack tilbage i 2007, efter at det havde været i den samme families eje i næsten 350 år.

Gram Slot er et af Sønderjyllands prægtigste bygningsmonumenter og et fornemt udtryk for dansk slotsarkitektur. Slottet er opført gennem tre århundreder med start omkring år 1500. De tre fløje, der omkranser slotsgården, udgør med den varme rødbrune farve, de røde tage og hvide gesimser et meget dansk hus.

Gram Slot er i dag en unik og meget alsidig virksomhed under stadig udvikling. Virksomheden består af et moderne, økologisk landbrug og af en kulturinstitution med levende formidling af historie, arkitektur, kultur og natur. Der afholdes en række arrangementer og rundvisninger løbende gennem året.

Efter en dejlig dag, kører vi med bussen tilbage til vores opsamlingssted.

Højdepunkter
• Se Skamlingsbanken, Sønderjyllands højeste punkt
• Besøg Christiansfeld – kendt for sine honningkager
• Oplev Gram slot på en rundvisning

Evt. tilkøb (ca. priser)
Rundstykker og kaffe  kr. 25,- pr. person
Kaffe, te og kage på Gram Slot kr. 35,- pr. person
Yderligere bustimer kr. 850,- pr. time

Forslag til tidsplan (9,5 time)
08.45 Opsamling
10.15 Ankomst til Skamlingsbanken
11.00 Køre fra Skamlingsbanken
12.00 Frokost i Christiansfeld
14.00 Afrejse fra Christiansfeld
14.30 Rundvisning på Gram Slot
16.45 Afrejse fra Gram Slot til opsamlingssteder
18.15 Hjemkomst

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på tlf. 7585 7333
eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 


 

 

Hurtigsøgning
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.