Skip to main content

Grønland – Indlandsis, midnatssol og isbjerge

Kangerlussuaq – Ilulissat – Sermermiut – Eqi Sermia

Kom med til inspirationsmøde om Grønland. Læs mere her

Grønland som på grønlandsk hedder ”Kalaallit Nunaat”, hvilket betyder grønlændernes land, er et land med mange stolte traditioner. Havet er altafgørende for deres levevis. Det er her, de henter føde til familien, og hver familie har sin egen fiskebåd.

Grønland er et land med store kontraster. Det spænder lige fra den store indlandsis, der dækker det meste af landet, til de lune fjorde langs kysten. Du kommer til at opleve kontrasterne på egen krop, og vil vende beriget hjem, med ny viden og enestående oplevelser.

Grønland er et stadig voksende rejsemål. Og man forstår godt hvorfor. Befolkningen er varm og imødekommende og naturen storslået. Vi oplever isbjergene fra den største gletsjer på den nordlige halvkugle, nyder midnatssolen og kommer tæt på naturen på de indlagte udflugter.

Grønland er verdens største ø, og landet med den laveste befolkningstæthed i verden. Så her er god plads til alle.

Fejr nationaldagen med grønlænderne i Ilulissat

PANTER REJSER ANBEFALER
• Husk at se de lokale hellefiskerbåde i Ilulissat
• Pas på du ikke falder i Kællingekløften
• Se Knud Rasmussens statue i Ilulissat
• Nyd midnatssolen vandre over himlen
• Smag på grønlandske specialiteter

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse og indlandsisen
Du mødes med rejselederen i Københavns Lufthavn, Kastrup, til fælles check in. Herfra flyves direkte til Kangerlussuaq. Flyvetiden er ca. 4 timer og 40 min. Efter ankomst indkvarteres du på Hotel Kangerlussuaq.
Om eftermiddagen går turen til indlandsisens punkt 660. Her får man en fænomenal udsigt over indlandsisen. Det ligner et uforanderligt landskab af tusinde år gammelt is, men hver dag forandrer det sig, når gletsjeren bevæger sig. Turen har en varighed på ca. 5 timer, og undervejs nyder vi vores medbragte sandwich og kildevand. Køreturen til indlandsisen sker i en stor 4-hjuls trukken bus, og er i sig selv en oplevelse (tilkøb – bestilles sammen med rejsen).
På restaurant Roklubben venter middagen, og dagen sluttes af med kaffe, inden vi tager retur til hotellet.

2. dag: Ilulissat, Nationaldag og Sermermiut
Efter morgenmad på hotellet, tager vi til lufthavnen. Vi flyver til Ilulissat, Grønlands tredjestørste by, der tidligere hed Jakobshavn, og som ligger smukt ved Diskofjorden. Efter ankomst til Ilulissat er der indkvartering på Hotel Arctic. Vores rejseleder tager os med på byvandring, hvor der er mulighed for frokost. Det er Grønlands nationaldag i dag, og grønlænderne iklæder sig sine farverige nationaldragter og fejrer dagen overalt i byen. Og vi er med!
Eftermiddagen tilbringes på vandring til Sermermiut ved isfjorden. Stedet er en tidligere boplads, som var beboet indtil midten af 1800-tallet, med udsigt til Kangia/Ilulissat isfjord, som kom på UNESCO’s Verdensarvsliste i 2004. Til aften er der middag på Hotel Arctic

3. dag: Eqi Sermia, hundeslædeforedrag og kaffemik
I dag skal vi på tur til Eqi Sermia gletsjer inkl. frokost. Turen tager ca. 6 timer. Det er et af turens højdepunkter, og vi kommer til at opleve sejlads i grønlandsk farvand. Som et af de få steder, ligger Eqi Sermia gletsjeren, så man kan sejle helt til gletsjerfronten. Hvis vi er heldige, oplever vi at gletsjeren kælve (tilkøb – bestilles sammen med rejsen).
Retur i Ilulissat skal vi til hundeslædeforedrag og opleve rigtig grønlandsk kaffemik i et lokalt hjem. Middagen på Hotel Arctic er i dag grønlandsk BBQ med et udvalg af spændende grønlandske råvarer.

4. dag: Grønlandsk gudstjeneste og aftensejlads mellem isbjergene
Om formiddagen er der mulighed for at opleve en grønlandsk gudstjeneste i en af byens to kirker. Herefter besøger vi byens to museer, Knud Rasmussens Museum og Ilulissat Kunstmuseum. Knud Rasmussen er født i Ilulissat og hans hjem er nu et museum, der skildrer hans liv. Han er især kendt for sine ekspeditioner til Thule.
Senere kan vi besøge kunstværkstedet, hvor lokale kunstnere arbejder med forskellige kunsthåndværk. Efter fælles middag på Hotel Arctic, skal vi på en 2 timers aftensejlads mellem isbjergene i verdens største isskulpturpark (tilkøb – bestilles sammen med rejsen).

5. dag: Vandring til Ilulissat isfjord, restaurant Mamartut og egne oplevelser
Formiddagen byder på en vandring til Kangia/Ilulissat isfjord af ”Gul rute”. En imponerende tur, hvor du betages af den smukke udsigt over Diskobugten. På vej retur til byen passerer vi restaurant Mamartut, hvor vi får en overdådig rejemad af lokale råvarer. Eftermiddagen er sat af til, at du har tid på egen hånd. Rejselederen er behjælpelig med forslag. Turens sidste middag, på Hotel Arctic, er grønlandsk buffet med grønlandske specialiteter.

6. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden pakker vi vores kufferter og kører til lufthavnen i Ilulissat. Herfra flyver vi via Kangerlussuaq til Københavns Lufthavn, Kastrup. Der er forventet ankomst i Kastrup kl. ca. 21.30.

Evt. tilkøb
Enkeltværelse iglo/kahyt 6.500,-
Enkeltværelse umiaq suite 8.600,-

Udvid din rejseoplevelse
Iglo deluxe pr. person 800,-
Puisi suite pr. person 1.050,-
Umiaq suite pr. person 1.050,-

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.