Norge - Unik rejse med tog

Der findes ikke noget så smukt som Norges fantastiske natur. Dybblå fjorde snor sig ind i bjergmassivet, mens de stejle fjelde med fossende vandfald er et enestående syn for øjet. Med tog og båd oplever vi den storslåede panoramaudsigt fra første parket. Glæd jer til at få fornøjelsen af at køre på to af de smukkeste togstrækninger i hele verden - Flåmbanen og Bergensbanen. Flåmbanen er én af verdens stejleste jernbaner, der strækker sig fra Myrdal til Flåm. Bergensbanen er jernbanen mellem Bergen og Oslo i Norge. Jernbanen er en af de højstliggende hovedlinjer i Europa og én af de mest spektakulære, da den krydser Hardangervidda 1.237 meter over havet. Med båd skal vi også opleve de trolske fjorde på Näröyfjorden, en verdensarv, og Osterfjorden. Turen byder ligeledes på to skønne byvandringer i Bergen og Oslo, hvor de enestående udsigter er vores følgesvend under rejsen.

Højdepunkter
✓ Oplev Bergensbanen og Flåmbanen
✓ Unikke naturoplevelser
✓ Sejltur på Nærøfjord
✓ Fjordtur til Mostraumen
✓ Rejse med tog

Dagsprogram
1. dag: Hirtshals - Bergen med Fjordline
2. dag: Ankomst til Bergen - Hansebyen
3. dag: Smuk sejlads udfor Bergen ”Fjordens hjerte"
5. dag: Flåmbanen til Myrdal og videre til Oslo på en af de smukkeste togrejser
6. dag: Hjemrejse fra Langesun

Arrangeres i samarbejde med Jysk Fynske Medier og sælges med rabat til abonnenter på www.Avisfordele.dk

Dagsprogram

1. dag: Hirtshals - Bergen med Fjordline
Efter endt opsamling starter vores tur mod Norges fantastiske fjorde og fjelde. Ved ankomst til Hirtshals venter Fjordlines komfortable færge på os for at krydse Skagerrak og sejle langs Norges vestkyst op til Bergen. Færgen er moderne og miljøvenlig – drevet på LNG. Ca. kl. 19.00 går vi går samlet ombord og bliver indkvarteret i vores kahytter. Vi nyder en flot buffet inkl. drikkevarer ombord, som er lækkert præsenteret, i restauranten agterude med panoramaudsigt over havet. Overnatning ombord i dejlige indvendige kahytter.

2. dag: Ankomst i Bergen - Hansebyen
Tidligt om morgenen lægger færgen til ved Stavanger for et kort stop. Derefter sejler vi indenskærs videre op langs den norske skærgårdskyst, mens vi i ro og mag nyder morgenmaden ombord. Færgen har masser af siddepladser, hvorfra vi kan nyde en rolig formiddag og lade landskaberne passere forbi os. Ved klart vejr har vi endda udsigt mod Folgefonna gletsjer mod bagbord.
Ankomst til Bergen ved middagstid. Færgeterminalen er midt i byen, så vi begynder straks en byrundtur i den gamle hansestad. Vi besøger Vågen med de gamle hansekontorer på kajen ”Bryggen”, samt middelalderfæstningen Bergenshus. På havnen finder vi også det velbesøgte fiske- og frugtmarked. Vi kører også forbi Festpladsen og teateret, samt domkirken og den smukke gamle Mariakirke, hvor mange hansekøbmænd blev begravet. Derudover kører vi gennem de hyggelige boligkvarterer med fine træhus. Vi afslutter byrundturen med en tur med kabelbanen fra bymidten godt 300 meter op på Fløyen-bjerget. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen, de 7 bjerge som omgiver den og ud mod havet. Friske deltagere kan vælge at gå ned til byen igen, gennem skov og langs bagsiden af husene, som er bygget op ad det stejle bjerg. Middag og overnatning på vores hotel i Bergen centrum.

3. dag: Smuk sejlads udfor Bergen ”Fjordens hjerte”
Efter en dejlig morgenmad på hotellet skal vi på en 3 timers sejlads hvor temaet er dybe fjorde og stejle fjelde. Vi stiger ombord på båden ved Zachariasbryggen, som er beliggende ved det kendte fisketorv i Bergen. Når vi sejler ud, får vi mulighed for at se Bergen fra søsiden med Gamle Bergen og resten af havneområdet. Vi sejler herefter videre ud under Nordhordalandsbrua og ind i den 27 kilometer lange Osterfjorden i Hordaland. Længst inde i den dybe fjord ligger Modalen, som med sine få hundrede indbyggere er den næst mindste kommune i Bergen. Vi sejler videre mod Mostraumen hvor vi på vejen passere vandfaldet Fossefall. På turen får vi også mulighed for at smage på det kolde fjeldvand før vi vender rundt og sejler sammen vej tilbage via Modalen. Resten af dagen er til egne oplevelser og der er nok, at tage sig til i den smukke gamle by med de verdensberømte attraktioner. Gå f.eks. en tur ved den maleriske havnefront eller besøg fiskemarkedet som blot ligger et stenkast fra Bryggen. Fiskemarkedet har siden 1276 sørget for, at fiskene blev solgt til indbyggerne i byen. I dag er markedet et af de mest besøgte i Norge og udover fisk sælges der også, souvenirers, grønt og frugt. I byens midte findes også Norges ældste varehuse ”Kløverhuset” som blev etableret i 1552 som huser flere spændende forretninger og spisesteder.

4. dag: Sejlads på Nærøyfjorden – Flåm
Vi forlader Bergen og stiger fra morgenstunden ombord på Bergensbanen som på en times tid bringer os til Voss. Herfra tager vi bussen videre til Gudvangen, som ligger allerinderst i den smalle Nærøyfjord. Nærøyfjorden er en arm i den store Sognefjord, som blev dannet under istiden og som strækker sig 200 km ind i landet. Nærøyfjorden er optaget på UNESCO’s World Heritage List som eksempel på et typisk fjordlandskab med 1000 m stejle fjeldsider, vandfald og små gårde både langs vandet og højt oppe i fjeldene. Vi går ombord på katamaranen, som på et 2 timers cruise tager os igennem Nærøyfjorden og ind i Aurlandsfjorden til Flåm – endnu en hyggelig fjordby, omgivet af stejle fjelde. Vi ankommer til Flåm ved middagstid, hvor der vil være tid på egen hånd til at udforske den hyggelige by. Gør et besøg på en af de gode restauranter, som tilbyder lokal traditionel mad, så som laks, lam, gedeost og tørret skinke eller besøg det interessante Flåmsbana-museum med fine historiske udstillinger om det store ingeniørarbejde i forbindelse med anlægningen af banen.
I byen finder I også et af de meste succesfulde mikrobryggerier i Norge ”Ægier” som er et besøg værd. Bryggeriet er i dag en af de største turistattraktioner i Flåm. Byggestilen er inspireret af nordisk mytologi og bygnings udseende minder meget om en stavkirke. For de mere aktive findes der også smukke vandrer ture i området. Middag på hotellet. (Med fordel kan der pakkes en lille taske, som medbringes til overnatningen i Flåm)

5. dag: Flåmbanen til Myrdal og videre til Oslo på en af de smukkeste togrejser
Efter morgenmad på hotellet tager vi den berømte Flåmsbane til Myrdal. Flåmbanen er en af de 10 flotteste togrejser i verden og en af de stejleste i Europa! Flåmsbanen er en sidebane til togbanen Oslo-Bergen og stod færdig i 1947. På den ca. 20 kilometer lange togtur kommer vi til at opleve noget af den smukkeste norske natur. Ved ankomst til Myrdal, som ligger ca. 866 m. over havet, står vi på Bergensbanen for vores videre rejse mod Oslo. Toget mellem Oslo og Bergen er måske en af de mest populære og naturskønne jernbaner i Norge. Ved ankomst til Oslo bliver vi indlogeret på central placeret hotel, mellem stortinget og banegården. Herefter vil det være mulighed for en gående byrundtur i den smukke hovedstad hvor vi ser den store gågade Karl Johan, Oslo Rådhus og Akeres brygge ved havnen. Middag på hotellet.

6. dag: Hjemrejse fra Langesund
Efter morgenmaden sætter vi os ud i bussen og kører en kort orienterende byrundtur i Oslo inden vi sætter kursen mod Langesund hvor færgen afgår først på eftermiddagen. Ved ankomst til Hirtshals venter bussen som vi transporterer os hjem til vores hjembyer.