Skip to main content

Cuba - En tidsrejse til Caribiens største ø

I Cuba bruger man udtrykket BBB (Bueno, Bonito, Barato) om noget, som er godt, smukt og billigt. Det er præcis indholdet i denne unikke rundrejse med dens blanding af oplevelser og afslapning. Cuba har gennem sin dramatiske historie tiltrukket både opdagelsesrejsende, pirater, revolutionære og kunstnere. Du ser spor af dem alle, ligesom du møder nutidens cubanere, en blanding af indianere, europæere, afrikanere og russere. Trods slaveri, pirateri og blodige revolutioner er cubanerne i dag en yderst charmerende og gæstfri befolkning. Rundrejsen byder også på fantastiske naturoplevelser, kridhvide strande og frodig tropisk natur. Her venter dig eventyrlige oplevelser blandt øens unikke flora og fauna. Cubas byer er et kapitel for sig – fra vidunderlige Havana til koloniale Trinidad. Derudover er Cuba også rom, som du får rig mulighed for at smage samt store cigarer.

”I mine unge dage var min kone og jeg flere gange i Cuba. Vi deltog i byggeri af boliger, frugtplukning, markarbejde og lign. Var i 2013 tilbage for at se, om vi havde gjort arbejdet godt. Det havde vi, husene stod der endnu” - Rejseleder Jørn Lehmann Petersen

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Nyd en iskold Mojito – cuban style
✓ På tur i Amerikanerbil
✓ Lad den cubanske musik kommer ind under huden
✓ Smag på Cubas fantastiske rom
✓ Besøg på et konventionelt landbrug
✓ Fantastiske naturoplevelser
✓ Besøg på cigarfabrik – måske der bliver mulighed for at smage?
✓ Indkvartering hos lokalbefolkningen i Trinidad
✓ Rejseleder Jørn Lehmann som er specialist i Cuba

Program dag for dag
1. dag - Ankomst til Havana
2. dag - Havanas smukke plaza’er og Asger Jorn
3. dag - Hemingway og smukke amerikanerbiler
4. dag - Havana - skolebesøg og tid på egen hånd
5. dag - Zapata sump, Cienfuegos og svinebugten
6. dag - Vandretur i Escambray bjergene
7. dag - Trinidad – tid på egen hånd
8. dag - Trinidad – Sukkermøllen – tid på egen hånd
9. dag - Santa Clara – Varadero
10. dag - Varadero – tid på egen hånd
11. dag - Vinâles – fiskerbyen Cojimar
12. dag - Vinâles – rom – tobak og indianerliv
13. dag - Las Terrazas og hjemrejse
14. dag - Hjemkomst

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Havana
Fra Billund/Aalborg/København til Cuba. Vel ankommet til Havanas lufthavn går turen til det velbeliggende 4* hotel, hvor du skal bo de næste 4 nætter. Efter velkomstmiddagen tager vi en let spadseretur rundt i området ved vores hotel.

2. dag: Havanas smukke plaza’er og Asger Jorn
Byrundtur i det gamle Havana med besøg på byens fire smukkeste pladser: Plaza de Armas, Plaza de la Cathedral, Plaza de S. Francizco og Plaza Vieja. Havana er det hele, den er livlig, et sammenkog af romantik, historie og nostalgi. De mange flotte bygninger vidner om byens fortid. Rundturen foregår både i bus og til fods, for at du kan opleve det ægte Havana. Du skal bl.a opleve den livlige plads Plaza de Armas, hvor Guvernørpaladset med den skønne have ligger. I 1967 var Asger Jorn gæst ved en kongres i Havana. Imidlertid kedede han sig og brugte i stedet sine kunstneriske evner på stedet. Det udmøntede sig i en række vægmalerier i bygningen, som i dag huser Det Historiske Revolutionsarkiv. Hvis muligt besøger vi det. Malerierne afbilder tiden før, under og efter revolutionen på Cuba og er for nylig blevet restaureret med danske støttemidler. Efter en skøn dag med mange oplevelser er det muligt at slutte dagen af med Cabaret Show på Hotel Nacional (tilkøb).

3. dag: Hemingway og smukke amerikanerbiler
Efter en stille og rolig morgen besøger vi Callejón de Hamel, som er centrum for original Cubansk-Afro kultur. Her krydres Rumbadans med smuk street art –spændende malerier og tegninger i gaden. Callejon de Hamel er stedet hvor byens liv udfolder sig i al dens mangfoldighed - et fantastisk sted med farverig street art på husvægge og psykedeliske kunstbutikker. Frokosten nydes på Hotel Ambos Mundos, hotellet hvor Hemingway havde sit værelse, inden han forelskede sig så meget i Havana og Cuba, at han købte sit eget hus. Midt på eftermiddagen holder de farvestrålende amerikanerbiler og venter på dig. Turen rundt i Havana tager ca. 1 time, og du kan læne dig godt tilbage i de bløde lædersæder og drømme dig tilbage til fordums tid. Middagen spises på restaurant, inden dagen sluttes af med et show i Buena Vista Social Club.

4. dag: Havana - skolebesøg og tid på egen hånd
Dagen starter med et besøg på en lokal skole, hvor du ser skolen og får lejlighed til at mødes med nogle af lærerne til en snak. Turen går videre til den legendariske maler Oswaldo Guayasamins museum. Resten af dagen kan du nyde på egen hånd, måske gå en tur langs Malecón, hvor de flotte farvede huse ligger. Kigger du godt efter, ser man at husene ikke er blevet malet siden revolutionen. Lad dig betage af den gamle bydel fra kolonitiden, La Habana Vieja, som nu er blevet restaureret og optaget på UNESCO’s verdenskulturarvslisten. Mulighederne er mange i Havana, måske er det tiden til at sætte sig på en bar, nyde en Mojito og fordøje byens mange indtryk.

5. dag: Zapata sump, Cienfuegos og svinebugten
Efter afsked med charmerende Havana fortsætter rejsen, gennem de tæt bevoksede Zapata sumpområder mod Cienfuegos. På bådturen til indianerlandsbyen Taino, får du et indblik i, hvordan
indianerne levede og boede for over 500 år siden, sådan som Columbus må have oplevet det, da han i sin tid ankom til øen. I Cienfuego venter der dig en spændende byrundtur. Byen er kendt som Sydens Perle, og er den eneste by på Cuba, som er grundlagt af franske kolonister tilbage i 1819. Efter en god frokost fortsætter vi langs den smukke svinebugt. Invasionen ved Svinebugten var planlagt af amerikanerne oget forsøg på, med eksilcubanere, at vælte Fidel Castro regeringen i 1961. Forsøget mislykkedes dog fuldstændigt, og blev en stor international pinlig affære for amerikanerne med John F. Kennedy i spidsen. I Cienfuegos skal du på en byrundtur. Byen er en af de mest smukke byer på Cuba. Det var immigranter fra USA, som fik lov at bygge byen. Området er utroligt smukt og omtales nu som Caribiens Perle. Cifuengos er kendt for sin store produktion af sukkerrør og størstedelen bliver sendt afsted fra havnen. Her ses bl.a. Jose Martí pladsen og hvis ikke der er forestilling, kigger vi indenfor i det flot udsmykkede Tómas Terry Teater. Du overnatter på 4* hotel.

6. dag: Vandretur i Escambray bjergene
Efter morgenmaden venter nye og anderledes oplevelser på dig. Vores bus holder klar, og tager dig med på en tur til Escambray bjergene, som er en af Cubas største bjergkæder. Der gøres holdt for en vandretur, og naturen viser sig her fra sin bedste side med smukke vandfald. Flere imponerende naturscenerier venter dig, inden du sidst på dagen når Trinidad. I Trinidad tjekker vi ind i ”Casa Particular”, hvor vi skal bo i de familiedrevne smukke, koloniale huse. En charmerende og anderledes indkvartering, hvor du har mulighed for at komme tæt på lokalbefolkningen og tilmed opleve cubansk gæstfrihed, når den er mest tæt og nærværende.

7. dag: Trinidad – tid på egen hånd
Du skal i dag introduceres for Trinidad, som er utroligt charmerende med brostensbelagte gader mellem de maurisk inspirerede huse med røde teglsten og kulørte gitre for vinduerne. Byen betegnes som en af verdens bedst bevarede kolonibyer, og er bestemt et besøg værd på en rundrejse til Cuba. På en gåtur udforskes det historiske Trinidad. Du oplever Plaza Mayor med besøg på bl.a. Casa de la Trova. ”Trova” er en af den cubanske musiks rødder og musikken spiller, mens en Mojito nydes. Du skal heller ikke snydes for et besøg på Romantic Museum, hvis udstilling bl.a. er genstande fra velhavende slaveejere under byens kolonitid. Sukkerproduktionen skabte enorme rigdomme, og der blev bygget store palæer i byen. Det er også fra Trinidad, at Hernan Cortés sejlede, når han skulle på erobringstogter i Mexico. Snyd ikke dig selv for en tur i gaderne om aftenen under besøget i Trinidad. Byen er kendt for sit store musikalske repertoire, med 70’ernes salsa og den smukke bolero. Eftermiddagen er på egen hånd og der er tid til at tage til stranden.

8. dag: Trinidad – Sukkermøllen – tid på egen hånd
Dagen byder på tur ud til Sukkermøllernes dal, hvor vi bl.a. besøger Manaca Iznaga, med det mere end 40 meter høje udkigstårn. Du ser sukkerplantagen, hører om produktionen, og smager på juicen fra sukkerrørene, også kaldet Guarapo. Der bliver tid på egen hånd til at gå lidt rundt blandt beboerne i området, mange af dem sælger hjemmelavede duge og linned. Eftermiddagen er på egen hånd, og der er igen tid til at tage til stranden.

9. dag: Santa Clara – Varadero
Undervejs til Varadero gør vi holdt i Santa Clara i det centrale Cuba. Landskabet prydes af rismarker og store kvægfarme. Under revolutionen havde Santa Clara en stor rolle og vi skal bl.a. se mausoleet, som blev opført for at ære Che Guevera og det armerede Tog, Tren Blindado. Frokost på lokal restaurant. Midt på eftermiddagen når vi Varadero og resten af dagen er med all-inclusive.

10. dag: Varadero – tid på egen hånd
I Varadero har du mulighed for virkelig at nyde de lækre strande med det turkisblå hav. Byen er en af de bedste og mest populære badebyer på Cuba Rejselederen er gerne behjælpelig med informationer om, hvad du kan foretage dig, hvis du er frisk på flere oplevelser. Måske ønsker du at komme ud at svømme med delfiner, så kan det arrangeres mod gebyr. Dagen er med all-inclusive.

11. dag: Vinâles – fiskerbyen Cojimar
Efter afslapning i Varadero er du nu klar til flere smukke naturoplevelser. Fiskerbyen Cojimar var et vigtigt sted for Hemingway, mens han boede i Havana. Han fandt bl.a. sin inspiration i byen. Frokosten spiser vi på lokal restaurant, som gemmer på mange gode minder fra Hemingway. Her mødtes han ofte med sin gode ven Gregorio, hvilket restaurantens mange fine billeder vidner om. På turen til Viñales gøres stop ved La Vigia, Ernest Hemingways landsted, som i dag er et museum. Huset fremstår næsten, som da Hemingway efter mange års ophold forlod det.

12. dag: Vinâles – rom – tobak og indianerliv
Vi kører gennem den skønne Viñalesdal i Pinar del Rio provinsen. Området er omgivet af yderst frugtbart land, hvor den bedste rom og tobaksblade produceres. Du får mulighed for at besøge en romfabrik og en tobaksfarm, og høre om processen med at producere autentisk cubansk rom og den verdensberømte Havana Cigar. Hamanas-dalen byder både på stedets enorme forhistoriske vægmaleri - og i Los Jazmines er der fotopause på et af dalens mest smukke steder. Eftermiddagen sluttes af med et besøg i Cueva del Indio. Der er mange grotter i området og de blev brugt som hjemsted for områdets indianere. Senere brugte de spanske erobrere, som kom sejlende til Cuba, grotterne som gemmested. Du får også mulighed for at opleve disse flotte grotter, når vi til fods bevæger os ind i grotten. Vi sejler en tur på den underjordiske flod.

13. dag: Las Terrazas og hjemrejse
Rejsen til Cuba nærmer sig sin afslutning, men du har stadig mulighed for en sidste oplevelse, inden vi kører til lufthavnen. Vi gør et stop i Las Terrazas, et af landets mest usædvanlige naturreservater. Området er opbygget af et omfattende system af terrasser, hvor der dyrkes forskellige økologiske afgrøder. Det var Fidel Castros ønske at genbeplante et skovområde som var blevet fældet af spanske koloniherrer. Sidst på eftermiddagen kommer vi til lufthavnen og flyver mod Europa.

14. dag: Hjemkomst
Via Amsterdam lander vi midt på dagen med kufferten fuld af skønne oplevelser. En oplevelsesrig rejse er slut.

Rejselederen står til disposition med gode råd om udflugter, oplevelser, fællesspisning mm.

DIVERSE
I Cuba benyttes CUC, ”pesos convertibles”. Euro kan veksles på stedet.
Kreditkort kan bruges i hæveautomater.

Flybillet har en værdi af ca. kr. 7.500
Drikkepenge: Beregn ca. kr. 300,- pr. person

Rejseforsikring:
Husk rejseforsikring er obligatorisk for rejser til Cuba.
Kan købes hos Panter Rejser.

Kurs:
Prisen er udregnet efter kurs 7 USD pr. 1. oktober 2019.

Husk:
El-adapter til brug på Cuba.
Kopi af pas skal indsendes til Panter Rejser
Yderligere entre oplyses af rejseleder på stedet

Evt. tillæg
Enkeltværelse kr.  4.500,-
Visum til Cuba (obligatorisk) kr. 450,-
Udrejseskat CUC25 pr. person (ca. kr. 170) betales kontant lokalt i Havana lufthavn

 

Hotel

I Havana samt Cienfuegos samt Varadero benyttes 4* hoteller og i Trinidad ”Casa Particular” (charmerende private gæstehuse). Mulighed for “all inclusive“.

Flytider

Afrejse fra Billund, Ålborg og København via Amsterdam med ankomst i Havana kl. 17.15

Tidspunkter er vejledende og afrejsebrev med tidspunkter sendes ca. 14 dage før afrejse.

Alle tider er lokale tider

Kort

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.