Skip to main content

Thüringen - Hessen

Thürings skove og Hessens bjerge - 

Delstaten Thüringen har et afvekslende landskab med store skovområder, afløst af åbne vidder og dybe dale med imponerende borge og slotte i horisonten. Hyggelige byer og et rigt udbud af seværdigheder. Indbyggerne i Thüringen er gæstfri mennesker. En blanding af folk fra forskellige tyske stammer, påvirket af Tysklands lange opsplitning. Resultatet er en folkloristisk mangfoldighed af sæder og skikke. Erfurt er efter den tyske genforening hovedstad i den genoprettede delstat Thüringen. Vi bor i byen Friedrichroda, der ligger i Thüringen og som ligger godt for besøg både i Hessen og Thüringen.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Bergwerk Merkers - en fantastisk spændende rejse ned til 800 meters dybde
• Oplev den betagende udsigt fra Wartburg Slot
• Wasserkuppe - oplevelser i 917 meters højde på Hessens højeste bjerg ”Wasserkuppe”
• Point Alpha, det historiske amerikanske observationspunkt mod DDR

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse
Efter opsamling kører bussen gennem Tyskland via Hamburg, Hannover og Kassel til Friedrichroda i Thüringen. Her skal vi bo de næste 4 nætter.

2. dag:  Bergwerk Merkers og Eisenach
Vi bliver kørt rundt i lastbiler i de store gange. Der venter mange flotte oplevelser, lige fra ved selvsyn at opleve hvordan sprængninger foretages, til stor grotte med saltkrystaller i op til 1 meters længde. Guldrummet hvor Hitler gemte guld, udenlandsk valuta og kunstværker under 2. verdenskrig. Samt en 200 meter lang og 40 meter høj sal som tidligere blev brugt til opbevaring af gødningssalt og nu bruges til koncerter. Turen tager 2,5 time men tiden går hurtigt med alt det man ser.
Vi kører til Eisenach, her er der mulighed for at besøge J.S.Bachs fødehjem, som i dag er indrettet som museum for den verdensberømte komponist. Efter tid i byen kører vi med vores bus næsten helt op (shuttlebus det sidste stykke ca. 3 Euro, eller gå ca. 200 m.) til en af Tysklands bedst bevarede middelalderborge Wartburg, hvor man holdt Luther skjult et år for paven og hvor han brugte ventetiden til at oversætte Det Nye Testamente fra græsk til tysk. Her opleves også Lutherstuen, Elisabeth-Keminatet samt den 40 m lange imponerende riddersal. I borgens indre gård er der en lille café og der er et flot syn udover Thüringens skov. Hjemme på hotellet venter en god middag.
 
3. dag: Erfurt og Weimar 
Erfurt har en fantastisk velbevaret middelalderbykerne med mange restaurerede renæssance- og bindingsværkshuse. Vi ser Augustinerklosteret med Luthers mindested, ”Krämerbrücke” der er den længste bebyggede bro i Europa, Mariendom og Severinkirche på Domkirkebjerget. Dertil kommer mange andre vidnesbyrd om Erfurts storhedstid, som knudepunkt for handlen mellem Nord- og Sydeuropa.
Petersberg Citadellet i Erfurt fortæller sin egen arkitektoniske og kulturelle historie. Citadellet er den eneste udførligt bevarede barokke by fæstning i Centraleuropa, som er bygget på stedet af et tidligere benediktinerkloster.
Midt på dagen kører vi videre til Weimar på en historisk tur, i det fineste i tysk historie og kultur. Weimar har tiltrukket de største personligheder i tysk åndsliv, herunder Goethe, Schiller, Herder, Bach m.fl. Vi indleder dagen med et besøg i Weimarhaus, der giver et forbilledligt overblik over byens historie. Så er sammenhængen på plads til byrundturen, hvor seværdighederne står i kø: Nationalteatret, Goethes bolig, Schillers bolig, Goethe-Schiller monumentet, Hertuginde Anna Amalies bibliotek, Bauhaus-museet, parkerne og meget mere. Der er mange museer, og vi kan ikke nå at se dem alle. Sidst på eftermiddagen forlader vi Weimar og kører retur til hotellet.

4. dag: Wasserkuppe og Point Alpha
Vi skal op i 917 meters højde på Hessens højeste bjerg ”Wasserkuppe”. Her udspringer floden Fulda. I godt vejr er det muligt at se svæveflyvemaskiner og en fantastisk udsigt over de Hessiske bjerge. Vi fortsætter til Point Alpha, hvor USA havde observationspost under den Kolde Krig. Her får vi rundvisning både på museet og Point Alpha, USA og Natos udkigspost mod DDR. Det historiske amerikanske observationspunkt minder om en tid, hvor man var bange for Tredje Verdenskrig, Point Alpha var en af de vigtigste forposter i NATO. Kun et stenkast væk fra Camp Mark DDR.  Grænsemuseet er en multimedia udstilling der fortæller om den fredelige revolution som endte det østtyske regime.  Hjemme på hotellet skal vi have en hyggelig afslutningsmiddag.

5. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden pakkes bussen og hjemrejsen begynder. Ved aftenstide er du tilbage i Danmark igen.

Hotel

Ahorn Berghotel Friedrichroda 3* ligger i udkanten af byen og har en flot udsigt over både Friedrichroda og Thüringer Wald. Alle værelser har bad, toilet, hårtørrer, telefon, TV og gratis internet. Hotellet har elevator. Hver aften serveres en stor buffet, også med vegetar og glutenfri kost. Hotellet råder over både indendørs- og udendørs pool (periodevis opvarmet), sauna, fitnessrum, bocciabane og minigolf. Hver aften er der underholdning, f.eks. musik og dans.

Ahorn Berghotel Friedrichroda 3*
Zum Panoramablick 1
D - 99894 Friedrichroda, Tyskland
Tel. +49 3623 3540

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.