Skip to main content

Schweiz - Vierwaldstättersee

- med tradition, lune og gemytlighed
 

Schweiz er på mange måder sin egen - neutral, uden for EU-samarbejdet, fordomsfrit og samtidig så traditionsrigt. Også naturmæssigt er landet noget for sig selv:  - en smuk og afvekslende natur med stille søer, brusende floder og store grønne bjergmassiver - til tider også sneklædte, selv i sommerhalvåret. Hertil kommer et charmerende sprog og idylliske byer. Vierwaldstättersee tiltrækker hvert år mange feriegæster - i fortiden tiltrak området også folk som H.C. Andersen. Hovedbyen er Brunnen – en gang en vigtig havneby. I dag er det fortid i den smukke ferieby, der tæller 7500 indbyggere. Til gengæld byder den nu på fortovscaféer, restauranter og butikker.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Idylliste byer ved Vierwaldstättersee
• Lilleputstaten Liechtenstein
• Luzern med Alpepanorama
• Tandhjulsbane til Rigibjerget
• Smukke panorama og dybblå søer

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
 tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. dag: Udrejse
Turen går forbi Hamborg, Hannover og Frankfurt til overnatning i området omkring Heidelberg.

2. dag: Ankomst til Schweiz
Vi fortsætter til den schweiziske grænse ved Basel og forbi Luzern til Brunnen. Ankomst sidst på eftermiddagen.

3. - 6. dag: Udflugtsprogram

7. dag: Hjemrejse
Hotellet forlades og turen går nordpå forbi Bodensøen til overnatning syd for Kassel.

8. dag: Hjemkomst
Det sidste stræk mod Danmark.

Forslag til udflugter

Luzern
Turen går langs med søen til Luzern, hvor der undervejs gøres holdt ved Astridkapellet. Her omkom den belgiske dronning Astrid i en bilulykke i 1935. Efter ankomst til Luzern tager rejselederen os med på en byvandring, hvor vi bl.a. ser byens mest kendte seværdigheder, blandt dem Europas ældste træbro Kapellbrücke, der efter en brand atter er genopført. Vi ser Thorvaldsens kendte løvemonument og selvfølgelig bliver der lidt tid på egen hånd. Mulighed for sejltur på Vierwaldstättersee et stykke af vejen tilbage til hotellet.

Rigibjerget
Med bussen kører vi til Vitznau, hvorfra der er mulighed for at tage med tandhjulsbanen op på Rigibjerget - bjergenes dronning. Nyd her en ubeskrivelig udsigt over bjerglandskabet. På vejen ned benyttes kabinesvævebanen til byen Weggis. Turen afsluttes med et besøg hos en brændevinsproducent, med mulighed for smagsprøver selvfølgelig.

Panoramatur
Turen går forbi de smukke søer Alpnacher og Sarnser, videre over Brünigpass og langs Brienzersøen til byen Interlaken, med det over 125 år gamle hotel ”Grand Hotel Victoria-Jungfrau”. Der bliver tid på egen hånd i denne smukke gamle by. ”Højdepunktet” på turen går over Sustenpass med en storslået udsigt, der skal opleves. Efter en pause i højderne fortsætter vi forbi Altdorf og videre ad den kendte Axenstrasse.

Rundt om Vierwaldstättersee
Første stop på turen bliver i Horw, hvor der besøges en alpehornsfabrikant. Her gives indblik i fremstillingen af alpehorn, og måske oplever vi, når hornene skal lydtestes. For en stund forlades søen, og der køres til Engelberg, for at se fabrikationen af den verdensberømte schweizerost.

Liechtenstein
Gennem den smukke schweiziske natur går turen til en af Europas lilleputstater, Liechtenstein. Landet måler 160 km2, og her bor ca. 35.000 indbyggere. Fyrsteslægten i landet hører til blandt de ældste adelsfamilier af østrigsk afstamning. I hovedstaden Vaduz med sine ca. 5000 indbyggere kan vi nedefra betragte fyrstepalæet. Der siges, at der i Vaduz er flere postbokse end indbyggere, som en hentydning til, at den internationale forretningsverden ofte ser sin fordel i at have en postadresse i Liechtenstein, pga. visse skattefordele. Der bliver tid i byen til frokost, slentretur, indkøb m.m.

Hotel

Hotel Bellevue au Lac i Brunnen er smukt beliggende med egen terrasse/restaurant direkte ned til søen. Alle værelser har alle moderne bekvemmeligheder og hotellet har bar, restaurant, elevator og have med liggestole.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.