Den Polske Riviera

Østersøens ukendte perle

Den polske kyst er stort set ukendt for danskere, men er i høj grad et besøg værd. Brede sandstrande, strandpromenader, badebroer, hyggelige småbyer, skovklædte klinter og stejle skrænter venter blot på os. Den Polske Riviera ved Østersøen er lige så flot som den tyske - bare mindre overrendt.

Vi bor på Polens største ø, Wollin, som er nabo til tyske Usedom. Med den korte afstand kan du se og opleve meget i et afslappet tempo. Området er en del af det gamle Pommern og har været kastebold mellem tyskere, svenskere, polakker og såmænd også danskere, så der er en del historier at fortælle. Vikingerne var her også, og vi besøger en rekonstruktion af en vikingeby. Vores hotelvært snakker norsk, og kan give gode råd om både indkøb og vandreture i den  nærliggende nationalpark. Vi oplever en aften med polsk folklore og musik.

En skøn rejse til en rigtig god pris.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Tag med det lille turisttog rundt i Misdroy
• Besøg miniatureparken, hvor der bl.a. er den model af Rosenborg Slot
• Flot udsigt ved fyrtårnet i Kolozreg ud over Østersøen
• Se den smukke Tyrkissø
• Den sagnomspundne vikingeby, Jomsborg

Pris fra:
3.999,-
Dage:5
• Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet • Kørsel i moderne 4* turistbus • Dygtig og rutineret chauffør • Erfaren dansk rejseleder • 4 overnatninger med morgenbuffet • 3 x middag / buffet • 1 x middag i Vikingehytte m. folklore musik. • Udflugt Wollin Nationalpark og Kolobzreg • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer • Afgifter, ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden
Transportmåde:Bus
Bestil rejse

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Afrejse og Stralsund
Efter opsamling går turen forbi Lübeck og Rostock mod Polen. Undervejs stopper vi i Stralsund, den gamle hansestad hvis bykerne er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. På en lille vandretur mellem de gamle huse ser vi de gamle handelshuse og kirkerne, bygget i en særlig Østersø-stil, den såkaldte murstensgotik. Fra ”Porten til Rügen” fortsætter vi via øen Usedom til den polske ø, Wollin, hvor vi finder vores værtsby Miedzyzdroje - eller på tysk Misdroy. Efter indkvartering spiser vi middag på hotellet.

2. dag: Misdroy
Efter at have nydt hotellets gode morgenbuffet, skal vi på byvandring gennem Misdroy, som er en ganske hyggelig by. Det var en af de første kurbyer, og efter en lang periode med stilstand efter 2. Verdenskrig, er byen nu ved at genfinde sin plads i kurtraditionen. De gamle statslige parker, palæer og pragtvillaer bliver sat smukt i stand. Med et lille turisttog kører vi en tur gennem byen. I udkanten af byen besøger vi en af Misdroys nyere attraktioner, en miniaturepark, med mange flotte modeller af de vigtigste bygningsværker, der findes rundt om Østersøen. Der er bl.a. også en model af Rosenborg Slot. Resten af dagen er på egen hånd i byen. Du kan hygge dig ved den lange promenade, hvor der findes mange spisemuligheder, caféer, butikker og boder, hvor du kan gøre en god handel. Priserne ligger stadig en del under de danske. Vi mødes til hyggelig middag på hotellet.

3. dag: Kolobzreg
Vi følger kysten mod øst gennem Wollin Nationalpark og videre gennem små og store kystbyer, indtil vi når Kolobzreg. Byen er en af de ældste i hele Pommern, men under krigen blev en meget stor del af den jævnet med jorden. Nu er det meste genopbygget efter de gamle tegninger. Ved fyrtårnet i havneløbet kan vi se ud over Østersøen, og inde i centrum skal du på byvandring gennem den gamle bydel.

4. dag: Wollin og vikinger
Vi bliver på Wollin i dag. Syd for Misdroy ligger den smukke Tyrkissø, der er opstået i et gammelt kalkbrud. Vi holder en kort pause ved søen, og kører bagefter til Lubin, hvor den danske Kong Valdemar Den Første udraderede en slavisk borg. Der er en flot udsigt over hele Wollinbugten herfra. Vi fortsætter til byen Wollin. Den sagnomspundne vikingeby, Jomsborg, skulle have ligget her og efter sigende være grundlagt af den danske konge, Harald Blåtand, som også døde her. Byen er blevet rekonstrueret, og vi kan se hvordan man forestiller sig, at en by omkring år 1000 har set ud. Til forskel fra så mange andre museer, er det her muligt at sidde i møblerne, bruge værktøjet og i det hele taget få et godt indblik i, hvordan Jomsborg-vikingerne levede. Midt på eftermiddagen er vi tilbage i Misdroy. I aften oplever du Vikingehytten med fantastisk steming.

5. dag: Usedom og hjemkomst
Det er tid til at forlade vores dejlige hotel og køre hjem mod Danmark. På vejen kommer vi til Usedom, som er et af de mest fashionable steder langs Østersøkysten i Tyskland. Mange tyskere med økonomien i orden tilbringer sommeren her. Vi holder formiddagspause i byen Heringsdorf. Her kan vi gå en tur ud på molen, hvor der både findes flere restauranter og et mindre indkøbscenter. Inde på kysten ligger hotellerne side om side, og på stranden findes de karakteristiske kurvestole. Vi er hjemme hen på aftenen.

DIVERSE
I Tyskland benyttes Euro og i Polen Zloty.

Enkeltværelsestillæg på kr. 900,-

Opsamling

Sjælland  Afrejse Hjemkomst
København, Ingerslevsgade v/DGI * *
Roskilde Station * *
Ringsted, Klostervangen, Bus P v/Outlet * *
Slagelse, Trafikcenter v/ afk. 39 (bagved) * *
Korsør, Q8 Tank v/ afk. 43 * *
     
Fyn    
Nyborg, Knudshoved v/ Monarc * *
Odense, Dalum Hallen, Mejerivej 1 * *
     
Jylland    
Ålborg, samkørselsplads v/ afk. 26 - Th Sauersvej ** * *
Haverslevkrydset v/ McDonalds * *
Randers, v/ Randershallen * *
Århus, Musikhuset 05.45 21.30
Skanderborg Station 06.05 21.05
Lund, Q8 Tank v/ afk. 56 06.30 20.45
Vejle, Borgvold 07.00 20.30
Fredericia Banegård, Jernbanegade ** 07.30 20.00
Kolding, Nordkajen ved Jens Holms Vej overfor Godset ** 08.00 19.30
     
Esbjerg, Nørregade - Museumspladsen 06.45 18.45
Korskro, v/ Shell 07.00 18.35
Holsted, afk. 70 v/ OK 07.10 18.20
Vejen, v/ McDonalds 07.30 18.00
     
Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK ** 08.30 19.00
Åbenrå, afk. 70, samkørselspladsen v/ Circle K ** 08.50 18.40

Padborg, Lejrvejen v/ OK
Otto Duborg, Harrislee***

09.15
09.45
18.00
17.00
* Egen transport:
Betyder tilskud til togbillet eller mulighed for at køre selv til nærmeste opsamlingssted. Vi ønsker at tilbyde vores gæster flest mulige opsamlings-
steder og undgå lange opsamlingsruter. Derfor er der mulighed for tilslutning med tog, vi giver tilskud til togbilletten, eller tilskud til benzin og evt. broafgift. Tilskuddet fratrækkes ved bestilling. Såfremt der er tilstrækkelig tilslutning fra afrejsesteder med * vil opsamling blive med bus. Dette oplyses ca. 8 dage før afrejse, hvis det bliver aktuelt.
 

** Mulighed for langtidsparkering.

*** Gratis langtidsparkering hos Otto Duborg i Harrislee. P-tilladelse fås hos Panter Rejser

   

Afgange og priser

Afrejse Rejsemål Hotel Ledige pladser Fra pris
14 / 8 Den Polske Riviera
Hotel Marina Fuldbooket, venteliste 3.999,- Send forespørgsel

Hotel

Hotel Marina

Hotel Marina

***
Marina Hotel 3* er et hotel med en rigtig god beliggenhed midt i Misdroy kun få hundrede meter fra kurparken, strandpromenaden og molen. Hotelværten taler norsk, og forstår også...
EmediateAd