Nordtyskland og Helgoland

Hotel smukt placeret ud til Ejderen

Denne rejse til Nordfriesland har udgangspunkt i Tönning, der ligger på halvøen Eiderstedt. Byen var tidligere en betydningsfuld havneby med et fort. Købstaden er i dag hovedbyen på halvøen med ca. 5.000 indbyggere. Torvet i byens centrum domineres af Sankt Laurentius Kirken. Kirken stammer fra 1100-tallet, mens kirkens baroktårn blev opført i årene 1703-1706. Med sine 62 meter er det den næststørste kirke i regionen Sydslesvig. Torvet danner også ramme om byens markedsplads.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Helgoland – her ånder fred og ro
• Smukt beliggende hotel ved Ejderen
• Nationalpark Nordstrand

Pris fra:
2.499,-
Dage:3
• Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet • Kørsel i moderne 4-stjernet turistbus • Dygtig og rutineret chauffør • Erfaren dansk rejseleder • 2 overnatninger med morgenbuffet • 2 x middag / buffet • Sejltur til Helgoland • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer • Afgifter, ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden
Transportmåde:Bus
Bestil rejse

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Afrejse til Tönning
Efter opsamling går turen til Friedrichstadt. Byen minder meget om en typisk hollandsk by med sin specielle gadestruktur, huse i hollandsk renæsancestil og snoede kanaler. Vi anbefaler dig at tage på en kanalrundfart og nyde den lille by fra båden. Midt på eftermiddagen kører vi videre til Tönning, hvor vi skal bo de næste 2 nætter. Byen har ca. 5.000 indbyggere, som hovedsaligt lever af turisme. Vi bor på Strandhotel Fernsicht, der ligger smukt placeret ud til Ejderen. Middag på hotellet.

2. dag: Helgoland
Efter morgenmad kører vi til Büsum, hvorfra vi sejler til Helgoland. Helgoland ligger ca. 70 km fra fastlandet. En omtumlet tilværelse som både dansk, tysk og engelsk besiddelse endte med en “besættelse” af området. Som et randområde i Europa har øen toldfri status, hvilket kan mærkes på prisniveauet. Vores landkending er den karakteristiske klippe “Lange Anna” og straks efter kommer ”border bådene”, og vi bliver sejlet i land på hovedøen. Fra landgangen på ”Unterland” er der 181 trin (elevator mod betaling ca. 2 Euro) til øens flade top og området “Oberland”. Herfra er der en smuk udsigt over øerne, og i sæsonen kan man se de talrige lomvier, der holder til på fuglefjeldet. Med godt 1600 fastboende og op til 6.000 turister på visit, falder tiden ikke lang. Øen er bilfri, og fodgængere har således kronede dage. Det er muligt at gå med rejselederen eller opleve øen på egen hånd, inden vi sejler tilbage til fastlandet.

3. dag: Eider Sperrwek, Schleswig og hjemrejse
Efter morgenmaden pakker vi bussen og begynder vores hjemrejse. Vi starter med et besøg ved det imponerende Eider Sperrwerk, som er en stor sluse, ved Eiderens udmunding mod vest. På Ejdersted halvøen besøger vi byen St. Peter-Ording, som er en af de mest populære badebyer i Tyskland. Videre til museumsgården Roter Haubarg, som er en typisk gård fra det vestlige Sydschleswig. Her er der mulighed for på egen hånd at besøge museet, og måske nyde en kop kaffe i cafeen. Vi kører videre til halvøen Nordstrand midt i Tysklands største Nationalpark. Nordstrands historie er præget af de store stormfloder. Videre til Schleswig, forbi AP. Møller skolen samt det tidligere fiskeleje Holm. Der bliver tid på egen hånd til frokost og en tur i byen, inden vi forlader Schleswig og sætter kursen hjemad.

DIVERSE
I Tyskland benyttes Euro.

Enkeltværelsestillæg på kr. 250,-

Opsamling

Sjælland  Afrejse Hjemkomst
København, Ingerslevsgade v/DGI * *
Roskilde Station * *
Ringsted, Klostervangen, Bus P v/Outlet * *
Slagelse, Trafikcenter v/ afk. 39 (bagved) * *
Korsør, Q8 Tank v/ afk. 43 * *
     
Fyn    
Nyborg, Knudshoved v/ Monarc * *
Odense, Dalum Hallen, Mejerivej 1 * *
     
Jylland    
Frederikshavn, Busterminal * *
Hjørring Banegård * *
Ålborg, samkørselspl. v/ afk. 26 - Th Sauersv.* * * *
Haverslevkrydset v/ McDonalds * *
Randers, v/ Randershallen * *
Århus, Musikhuset 06.45 21.30
Skanderborg Station 07.05 21.05
Lund, Q8 Tank v/ afk. 56 07.30 20.45
Vejle, Borgvold 08.00 20.30
Fredericia Banegård, Jernbanegade** 08.30 20.00
Kolding, Nordkajen, Jens Holms Vej overfor Godset** 09.00 19.30
     
Esbjerg, Nørregade - Museumspladsen 07.45 20.45
Korskro, v/ Shell 08.00 20.35
Holsted, afk. 70 v/ OK 08.10 20.20
Vejen, v/ McDonalds 08.30 20.00
     
Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK** 09.30 19.00
Åbenrå, afk. 70 Samkørselspl. v/Circle K (Statoil)** 09.50 18.40
Padborg, Lejrvejen v/ OK 10.30 18.00
Otto Duborg, Harrislee*** 10:45 17:00
     

* Egen transport:
Betyder tilskud til togbillet eller mulighed for at køre selv til nærmeste opsamlingssted. Vi ønsker at tilbyde vores gæster flest mulige opsamlings-
steder og undgå lange opsamlingsruter. Derfor er der mulighed for tilslutning med tog, vi giver tilskud til togbilletten, eller tilskud til benzin og evt. broafgift. Tilskuddet fratrækkes ved bestilling. Såfremt der er tilstrækkelig tilslutning fra afrejsesteder med * vil opsamling blive med bus. Dette oplyses ca. 8 dage før afrejse, hvis det bliver aktuelt.

** Mulighed for langtidsparkering

*** Gratis langtidsparkering hos Otto Duborg i Harrislee. P-tilladelse fås hos Panter Rejser

Afgange og priser

Afrejse Rejsemål Hotel Ledige pladser Fra pris
8 / 7 Nordtyskland
Strandhotel Fernsicht Mere end 8 2.499,- Bestil

Hotel

Strandhotel Fernsicht

***
Strandhotel Fernsicht 3* er smukt beliggende ud til Ejderen, og kun få minutters gang fra Tönning centrum. Alle værelser er udstyret med eget bad og toilet, føntørrer og...
EmediateAd