Skip to main content

Nordtyskland og Helgoland

Hotel smukt placeret ud til Ejderen

Denne rejse til Nordfriesland har udgangspunkt i Tönning, der ligger på halvøen Eiderstedt. Byen var tidligere en betydningsfuld havneby med et fort. Købstaden er i dag hovedbyen på halvøen med ca. 5.000 indbyggere. Torvet i byens centrum domineres af Sankt Laurentius Kirken. Kirken stammer fra 1100-tallet, mens kirkens baroktårn blev opført i årene 1703-1706. Med sine 62 meter er det den næststørste kirke i regionen Sydslesvig. Torvet danner også ramme om byens markedsplads.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Helgoland – her ånder fred og ro
• Smukt beliggende hotel ved Ejderen
• Nationalpark Nordstrand

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse til Tönning
Efter opsamling går turen til Friedrichstadt. Byen minder meget om en typisk hollandsk by med sin specielle gadestruktur, huse i hollandsk renæsancestil og snoede kanaler. Vi anbefaler dig at tage på en kanalrundfart og nyde den lille by fra båden. Midt på eftermiddagen kører vi videre til Tönning, hvor vi skal bo de næste 2 nætter. Byen har ca. 5.000 indbyggere, som hovedsaligt lever af turisme. Vi bor på Strandhotel Fernsicht, der ligger smukt placeret ud til Ejderen. Middag på hotellet.

2. dag: Helgoland
Efter morgenmad kører vi til Büsum, hvorfra vi sejler til Helgoland. Helgoland ligger ca. 70 km fra fastlandet. En omtumlet tilværelse som både dansk, tysk og engelsk besiddelse endte med en “besættelse” af området. Som et randområde i Europa har øen toldfri status, hvilket kan mærkes på prisniveauet. Vores landkending er den karakteristiske klippe “Lange Anna” og straks efter kommer ”border bådene”, og vi bliver sejlet i land på hovedøen. Fra landgangen på ”Unterland” er der 181 trin (elevator mod betaling ca. 1 Euro) til øens flade top og området “Oberland”. Herfra er der en smuk udsigt over øerne, og i sæsonen kan man se de talrige suler og lomvier, der holder til på fuglefjeldet. Med godt 1.600 fastboende og op til 6.000 turister på visit, falder tiden ikke lang. Øen er bilfri, og fodgængere har således kronede dage. Det er muligt at gå med rejselederen eller opleve øen på egen hånd, inden vi sejler tilbage til fastlandet.

3. dag: Eider Sperrwerk, Schleswig og hjemrejse
Efter morgenmaden pakker vi bussen og begynder vores hjemrejse. Vi starter med et besøg ved det imponerende Eider Sperrwerk, som er en stor sluse, ved Eiderens udmunding mod vest. På Ejdersted halvøen besøger vi byen St. Peter-Ording, som er en af de mest populære badebyer i Tyskland. Videre til museumsgården Roter Haubarg, som er en typisk gård fra det vestlige Sydschleswig. Her er der mulighed for på egen hånd at besøge museet, og måske nyde en kop kaffe i cafeen. Vi kører videre til halvøen Nordstrand midt i Tysklands største Nationalpark. Nordstrands historie er præget af de store stormfloder. Videre til Schleswig, forbi AP. Møller skolen samt det tidligere fiskeleje Holm. Der bliver tid på egen hånd til frokost og en tur i byen, inden vi forlader Schleswig og sætter kursen hjemad.

DIVERSE
I Tyskland benyttes Euro.

Kort

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.