Skip to main content

Alsace og Rhinen

- fransk vin og tyske flodpanoramaer

Franske Alsace og tyske Rhinen. To områder, der nok er forskellige, men lige fascinerende, når det gælder kulturen og lige imponerende, hvad angår naturen.

  • Besøg i Strasbourg, multieuropæisk metropol
  • Bjergtagende bustur gennem Route de Cretes i Vogeserne
  • Vinsmagninger i Alsace og Rüdesheim
  • Rhindalens herligheder og romerbyen Koblenz
  •  

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende. 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Rejsen begynder
Efter opsamling kører vi til overnatningshotellet i Midttyskland.

2. dag: Colmar
Vi fortsætter mod Colmar, som vi når ved frokosttid. Vi begynder med en byrundtur med det lille tog "Petit Train", der tøffer forbi Musée d´Unterlinden med Mathias Grünewalds’ berømte altertavler fra Isenheim, det berømte Maison de Têtes, rådhuset og Bartholdimuseet for bysbarnet og kunstnerisk udformer af Frihedsgudinden i New York. Vi fortsætter - mod Guebwiller og vores hotel de næste 3 nætter. Guebwiller ligger ved foden af Grand Ballon og ved indgangen til Blomsterdalen mellem vinmarker og skovklædte bakker.

3. dag: Vinruten
Vi tager på udflugt ad den berømte "Route du Vin". Vinruten har fra gammel tid forbundet de små maleriske vinbyer med deres tykke bymure med hinanden. Vi besøger bl.a. byerne Riquewihr og Ribeauvillé, inden vi går i gang med dagens vinsmagning. Sidste stop er hyggelige Kaysersberg med tid til at nyde byen, inden vi kører tilbage til Guebwiller.

4. dag: Route de Cretes
Vi kører ad "Route de Cretes" gennem de betagende landskaber med Alsaces runde bjerge. Via passet Col de la Schlucht kommer vi til Grande Ballon, det højeste bjerg i Vogeserne på 1.343 meter. Fra bjergene når vi krigskirkegården Hartmannswillerkopf. Nede i Rhindalen holder vi frokostpause, inden vi besøger det spændende Automobilmuseum i Mulhouse. I Belfort ser vi Bartholdis løveskulptur.

5. dag: Strasbourg og Rhinen
Ankomst Strasbourg. Historisk har byen skiftevis været tysk og fransk, hvilket har medført en særlig blanding af tysk stringens og fransk charme. Kvarteret omkring domkirken er præget af mindre butikker, en hyggelig atmosfære og Petite France - en af Europas smukkeste og mest charmerende bydele. Byen huser bl.a. EU-parlamentet, som vi ser på en lille byrundtur. Mulighed for sejltur samt katedralbesøg. Vi fortsætter nordover forbi Landau in Falls og Neustadt an der Weinstrasse til den lille hyggelige by Assmannshausen, hvor vi skal bo i to nætter. Byen ligger helt ned til Rhinen i den eventyrligt smukke Rhindalen.

6. dag: Koblenz, Loreley og Rüdesheim
Dagens udflugt starter ad den smukke vej langs Rhinen til den gamle romerby Koblenz. Efter en kort byrundtur tager vi med svævebanen op over Rhinen til Ehrenbreitstein fæstningen. Herfra er der et storslået vue over de to floder. Efter frokost besøger vi Loreley-klippen, som den tyske digter Brentano i sit digt lader være beboet af en ung pige, der lokker sømænd i ulykke. I Rüdesheim bliver der tid på egen hånd og for interesserede mulighed for vinsmagning hos en lokal vinbonde. Efter middagen kører bussen interesserede gæster tilbage til Rüdesheim, hvor man kan tage en tur i den navnkundige "Drosselgasse", gaden der sprudler af musik, dans og glade stunder. Turen tilbage til hotellet foregår på egen hånd og for egen regning – en taxa koster ca. 10 Euro.

7. dag: Hjemrejse
Vi forlader Rhinen og med passende pauser undervejs, når vi den danske grænse sidst på eftermiddagen.

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.