Skip to main content

Norges skærgård

En rejse gennem bjerge, dale og fjorde.

Vi oplever Norges enestående natur med grønne enge, dybe dale, stejle skovklædte bjergsider, glitrende fjorde, øde højland og solrige skærgårdskyster. På turen sejler vi med tre forskellige skibe og får  fantastiske naturoplevelser. I Bergen oplever vi stemningen i en af Norges smukkeste byer, hvor storhedstiden som hansestad stadig fornemmes. Med Hurtigruten sejler vi forbi vidunderlige naturscenarier, og i Trondheim ser vi nordmændenes stolthed, den smukke Nidaros Domkirke.

• To nætter ombord på Hurtigruten
• Fantastisk norsk natur set fra vandsiden
• Trondheim byrundtur med Nidaros Domkirke
• Bergen med hanseatisk brygge og fiskemarked
• Byrundtur i Oslo - fra kongeslot til skihopbakke

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
 tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse med Fjordline til Bergen
Opsamling og bussen fortsætter til Hirtshals. Efter indkvartering på Fjordline sejler vi fra Hirtshals kl. 21 og nyder ombord en lækker buffet.

2. dag: Bergen og hurtigruten
Bergen var tidligere en vigtig hansestad. Det ser vi vidnesbyrd om, når vi går langs de gamle lagerbygninger ved ”Bryggen” på havnen og på fiskemarkedet, hvor også den gamle fæstning Bergenshus ligger. Bag havnen rejser sig byfjeldet med udsigtspunktet Fløyen. Vi ser domkirken samt de idylliske gyder med flotte gamle træhuse. Vi har hele eftermiddagen til at opleve Bergen på tætteste hold, inden vi går ombord på et af Hurtigrutens skibe, som sejler sidst på dagen. Vi spiser middag og nyder den smukke udsejling fra Bergen.

3. dag: Geirangerfjord og Ålesund
Cruise langs den fantastiske kyst og Atlanterhavet. Vi sejler ind i Geirangerfjord, der er 15 kilometer lang og en helt unik og smuk oplevelse, optaget på UNESCOs verdensarvsliste. National Geographic
har kåret Geiranger til verdens mest uberørte rejsemål. Fra Geiranger kører vi med bussen ad Ørnevejen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Geirangerfjorden. Vi fortsætter til udkigspunktet Fjelstue, hvor vi får en flot udsigt over Ålesund, kendt for sin særprægede jugendstilarkitektur. I 1904 brændte Ålesund, hvorefter byen blev genrejst i byggestilen præget af spir, tårne og detaljerede ornamenter. På  en byrundtur kommer vi blandt andet forbi fiskerihavnen Brosundet og det specielle Apoteker torv. I Ålesund venter Hurtigruten på os og vi forlader byen med kurs nordpå.

4. dag: Trondheim
Vi ankommer til Trondheim, og efter morgenmad forlader vi skibet. Selvom Trondheim i norsk målestok er en storby, har byen formået at bevare meget af den charme og intimitet, som kendetegner en lille by. Men Trondheim byder også på kontraster. Her ser vi klosterruiner, farverige husrækker på bryggen, imponerende træbygninger og den smukke bro, som blev bygget i 1861. På byrundturen kommer vi også forbi “Udsigten” og Norges nationalhelligdom – den berømte Nidaros Domkirke der blev påbegyndt i 1070. Midt på dagen fortsætter vi med bussen til Lillehammer. Efter middagen anbefales skøn slentretur i den hyggelige by. Eller hvad med en tur op i Lysgårdsbakkerne? Der er kun 954 trin til toppen!

5. dag: Lillehammer - Oslo
Ad skønne veje langs Norges største sø, Mjøsa, kommer vi til Oslo, hvor vi tager på byrundtur med bussen. Vi ser Kongeslottet, Stortinget, strøget Karl Johan og middelalderfæstningen Akershus samt den nye Holmenkollen Skihopbakke med den fantastiske udsigt. Ved aftenstide sejler vi fra Oslo og nyder den smukke udsejling gennem fjorden og vores dejlige buffet.

6. dag: Hjemrejse
Vi ankommer tidligt til Frederikshavn. Morgenmad ombord inden vi med bussen kører til vore hjembyer.

Diverse
I Norge benyttes norske kroner.
Entreer på udflugter ca. kr. 200,-.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.