Grønlands Vestkyst

1200 km langs Grønlands vestkyst fra syd til nord - En uforglemmelig oplevelse

På rejsen langs Grønlands kyst med M/S Sarfaq Ittuk kommer du helt tæt på det grønlandske folk. Fra Narsaq i Sydgrønland og nordpå langs Grønlands vestkyst, til Ilulissat i Diskobugten.

En strækning på ca. 1200 km. Rejsen starter i det frodige og blide Sydgrønland, hvor fåremarkerne malerisk strækker sig helt ned til fjorden. Under sejlturen er der store muligheder for at se hvaler og sæler boltre sig i havoverfladen imellem de gigantiske isbjerge. Sejlturen giver tid til at fornemme de store afstande mellem byerne, men også tid til at snakke med de lokale grønlændere, når de bevæger sig fra by til by med Sarfaq Ittuk.

Vi passerer Polarcirklen ca. 300 km syd for Ilulissat, hvor du kan opleve midnatssolen. Nu begynder isbjergene for alvor at dukke op, og Ilulissat kommer til syne midt i den enorme isskulpturpark.

Vi besøger følgende byer og bygder, Narsarsuaq, Qassiarsuk, Narsaq, Arsuk, Paamiut, Qeqertarsuatsiaat, Nuuk, Maniitsoq, Kangaamiut, Sisimiut, Aasiaat og Ilulissat.

Stor udflugtspakke inkluderet!
Erfaren dansk ekspert rejseleder, Jørgen Møller, Randers

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Sejllads blandt isbjerge
✓ Heldagstur til isfjorden
✓ Skibet Sarfaq Ittuk
✓ Vandretur til Sermermiut

Program dag for dag
1. dag - Afrejse København-Narsarsuaq
2. dag - Heldagstur Sydgrønland
3. dag - Narsaq-Paamiut
4. dag - Qeqertarsuatsiaat-Nuuk
5. dag - Kangaamiut/Sukkertoppen
6. dag - Aasiaat og Ilulissat
7. dag - Vandretur til Sermermiut
8. dag - Sejltur mellem isbjerge
9. dag - Gåtur og egne oplevelser
10. dag: Flyafgang Ilulissat-København

Status:
Ring til os

Dagsprogram


Hent dagsprogram HER

1. dag: Afrejse København-Narsarsuaq
Du mødes med rejselederen i Københavns Lufthavn, hvorfra vi flyver direkte til Narsarsuaq. Efter ankomst er der indkvartering på Hotel Narsarsuaq og derefter udflugt til fåreavlerbygden Qassiarsuk, med ruinerne fra vikingetiden. Middag på Hotel Narsarsuaq.

2. dag: Heldagstur Sydgrønland
I dag skal vi på en sejltur til Isfjorden, Igaliku og Narsaq. Her oplever du den vilde natur i Sydgrønland på nærmeste hold. Middagen spiser vi på Hotel Narsaq. Efter middagen bliver du indkvarteret på Sarfaq Ittuk båden, der de næste dage skal bringe dig den smukke vej langs Grønlands vestkyst.

3. dag: Narsaq-Paamiut
Skibet lægger fra kaj i Narsaq og bringer os til Arsuk og Paamiut. Sejlturen opleves bedst fra øverste dæk, hvor udsigten kan nydes i den friske luft. Ombord er der foredrag om ”byer og bygd” og de næste dages oplevelser på sejlturen. Vi spiser middag i skibets cafeteria.

4. dag: Qeqertarsuatsiaat-Nuuk
I dag kommer vi til Qeqertarsuatsiaat og Nuuk. Efter ankomst til Nuuk bliver der arrangeret en guidet 2-timers byrundtur i bus. Vi besøger bl.a. kulturhuset og landsmuseet, som ligger i den gamle bydel. Middag i Nuuk inden vi igen går ombord, og sejler videre nordpå.

5. dag: Kangaamiut/Sukkertoppen
Sisimiut Dagens mål er Maniitsoq og Kangaamiut. Efter frokosttid passerer vi Polarcirklen og i den anledning vil der være et arrangement på skibet for gæsterne, arrangeret af Panter Rejser. Vi ankommer til Sisimiut hen på aftenen, her vil rejselederen tage dig med gennem Grønlands næststørste by, hvor du bl.a. ser den gamle bydel, moskusuld butikken, og kunstværkstedet.

6. dag: Aasiaat og Ilulissat
I dag ankommer skibet til Aasiaat og Ilulissat, og vi skal tjekke ud af vores kahyt. Efter ankomst til Ilulissat er der transport til hotellet, hvor du skal bo de næste 4 nætter. Om eftermiddagen vil vores rejseleder tage dig på en kort byrundtur, inden middagen venter på hotellet.

7. dag: Vandretur til Sermermiut
Efter morgenmaden skal du på en vandretur til Sermermiut, en forladt boplads ved isfjorden. På turen tilbage til Ilulissat passerer vi restaurant Marmartut, hvor vi får serveret en overdådig rejemad, lavet af lokale råvarer. Tilbage i Ilulissat er der tid på egen hånd til at se nærmere på byen, eller nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten.

8. dag: Sejltur mellem isbjerge
I dag skal vi på en sejltur ud i isfjorden og Diskobugten fra Ilulissat. Sejlturen mellem isbjergene er en enestående oplevelse. Det er som at sejle i verdens største isskulpturpark. Du kommer helt tæt pål de enorme isbjerge, der giver en fornemmelse af naturens storhed. Det ændrer sig den ene dag efter den anden, år efter år.

9. dag: Gåtur og egne oplevelser
Formiddagen byder på en vandretur til Kangia/Ilulissat isfjord af ”gul rute”. En imponerende tur, hvor du betages af den smukke udsigt over Diskobugten.

10. dag: Flyafgang Ilulissat-København
Vi spiser tidlig morgenmad på hotellet, inden vi tager til lufthavnen i Ilulissat. Herfra flyver vi til Kangerlussuaq og videre til København med ankomst ca. kl. 21.30.