Grønlands Vestkyst

1200 km langs Grønlands vestkyst fra syd til nord - En uforglemmelig oplevelse

På rejsen langs Grønlands kyst med M/S Sarfak Ittuk kommer du helt tæt på det Grønlandske folk fra Qaqortoq i Sydgrønland og nordpå langs Grønlands vestkyst til Ilulissat i Diskobugten, en strækning på ca. 1200 km. Rejsen starter i det frodige og blide Sydgrønland, hvor fåremarkerne malerisk strækker sig helt ned til fjorden. Under sejlturen er der store muligheder for at se hvaler og sæler boltre sig i havoverfalden imellem de gigantiske isbjerge.

Sejlturen giver tid til at fornemme de store afstande mellem byerne, men også tid til at snakke med den lokale grønlænder, når du bevæger dig fra by til by. Ca. 300 km syd for Ilulissat passere vi Polarcirklen, hvor du kan opleve midnatssolen. Her begynder isbjergene for alvor at dukke op, og her kommer Ilulissat til syne midt i den enorme isskulpturpark.

Vi besøger følgende byer og bygder, Narsarsuaq, Qassiarsuk, Narsaq, Qaqortoq, Paamiut, Qeqertarsuatsiaat, Nuuk, Maniitsoq, Sisimiut, Aasiaat og Ilulissat.

Status:
Ring til os

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Afrejse København-Narsarsuaq
Du mødes med rejselederen i Københavns Lufthavn, hvorfra der flyves direkte til Narsarsuaq. Efter ankomst er der indkvartering på Hotel Narsarsuaq og derefter udflugt til fåreavlerbygden Qassiarsuk, med ruinerne fra vikingtiden. Middag på Hotel Narsarsuaq.

2. dag: Heldagstur Sydgrønland
I dag skal vi på en sejltur til Isfjorden, Igaliku og Narsaq. Her oplever du den vilde natur i Sydgrønland på nærmeste hold. Middagen spiser vi på Hotel Narsaq. Efter middagen indkvarteres du på kystskibet Sarfaq Ittuk, der de næste dage skal bringe dig den smukke vej langs Grønlands vestkyst.

3. dag: Qaqortoq-Paamiut
Skibet lægger fra kaj i Qaqortoq og bringer os til Arsuk og Paamiut. Sejlturen opleves bedst fra øverste dæk, hvor udsigten kan nydes i den friske luft. Ombord er der foredrag om ”byer og bygd” og de næste dages oplevelser på sejlturen. Derefter spiser vi en 3 retters menu i skibets cafeteria.

4. dag: Qeqertarsuatsiaat-Nuuk
I dag kommer vi til Qeqertarsuatsiaat og Nuuk. Efter ankomst til Nuuk bliver der arrangeret en guidet 2-timers byrundtur i bus. Vi besøger bl.a. kulturhuset og landsmuseet, som ligger i den gamle bydel. Middag i Nuuk inden vi igen går ombord, og sejler videre nordpå.

5. dag: Maniitsoq-Kangaamiut-Sisimiut
Dagens mål er Maniitsoq og Kangaamiut. Om eftermiddagen passerer vi Polarcirklen og i den anledning vil der være et arrangement på skibet for vore gæster, arrangeret af Panter Rejser. Ved aftenstid ankommer til Sisimiut, der er Grønlands næststørste by. Sammen med rejselederen går vi til den gamle bydel og besøger byens museum, moskusuld butikken og kunstværkstedet.

6. dag: Aasiaat og Ilulissat
I dag ankommer skibet til Aasiaat og Ilulissat, og vi skal tjekke ud af vores kahyt. Efter ankomst Ilulissat er der transport til Hotel Arctic, hvor du skal bo de næste 4 nætter. Om eftermiddag vil vores rejseleder tage dig med på en kort byrundtur, inden middagen venter på hotellet.

7. dag: Vandretur til Sermermiut
Efter morgenmaden skal du på en gåtur til Sermermiut, en forladt boplads ved isfjorden. På turen tilbage til Ilulissat passerer vi restaurant Marmartut, hvor vi får serveret en overdådig rejemad, af lokale råvarer. Du kan besøge Knud Rasmussen museet, eller nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten.

8. dag: Sejltur mellem isbjerge
I dag skal vi på en sejltur ud i isfjorden og Diskobugten fra Ilulissat. Sejlturen mellem isbjergene er en enestående oplevelse. Det er som at sejle i verdens største isskulpturpark. Du kommer helt tæt på de enorme isbjerge, der giver en fornemmelse af naturens storhed. De ændrer sig den ene dag efter den anden, år efter år.

9. dag: Gåtur og Kunstmuseum
Formiddagen byder på en vandretur ved Isfjorden efter gul rute. En imponerende tur, hvor du betages af den smukke natur og udsigt over Diskobugten med de store isfjelde. Senere besøger vi kunstmuseet med den store samling af grønlandsmaleren Emmanuel A. Petersen.

10. dag: Flyafgang Ilulissat-København
Vi spiser tidlig morgenmad på hotellet, inden vi tager til lufthavnen i Ilulissat, herfra flyver vi til Kangerlussuaq og videre til København med ankomst ca. kl. 21.30.

DIVERSE
I Grønland benyttes danske kroner.

Evt. tillæg
Enkeltværelse/kahyt 6.500,-
Tillæg for Umiaq Suite på Hotel Arctic pr. person 800,-

Flytider

Afrejse København kl. 11.20
Ankomst Narsarsuaq kl. 12.10

Afrejse Ilulissat kl. 07.50
Ankomst København kl. 21.30

(Nøjagtige tider oplyses 10 dage før afrejse)

EmediateAd