Skip to main content

Erfurt

- Thüringen og Luther


Delstaten Thüringen har et afvekslende landskab med store skovområder, afløst af åbne vidder og dybe dale med imponerende borge og slotte i horisonten. Hyggelige byer og et rigt udbud af seværdigheder. Indbyggerne i Thüringen er gæstfri mennesker. En blanding af folk fra forskellige tyske stammer, påvirket af Tysklands lange opsplitning og den geografiske placering med mange gennemrejsende. Resultatet er en folkloristisk mangfoldighed af sæder og skikke. Vi bor i Erfurt, som efter den tyske genforening er hovedstad i den genoprettede delstat Thüringen. En rejse hvor natur og kultur mødes!

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Erfurt - middelalder charme og interessant historie
• Vandretur i trækroner i Nationalpark Hainich
• De store ånders by Weimar
• I Luthers fodspor - Eisenach, Eisleben og Wittenberg

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Rejsens forløb

1. dag: Afrejse
Via Hamborg, Hannover, Harzen og Kassel til Erfurt, hvor vi bor de næste fire nætter.

2. - 4. dag: Udflugtsprogram

5. dag: Hjemrejse
Vi tager afsked med Erfurt og Thüringen, og efter en ferie fuld af spændende oplevelser går turen igen til Danmark.

Forslag til udflugter

Byvandring i Erfurt
Erfurt har en fantastisk velbevaret middelalderbykerne med mange restaurerede renæssance- og bindingsværkshuse. Vi ser Augustinerklosteret med Luthers mindested, ”Krämerbrücke” der er den længste bebyggede bro i Europa, Mariendom og Severinkirche på Domkirkebjerget. Dertil kommer mange andre vidnesbyrd om Erfurts storhedstid, som knudepunkt for handlen mellem Nord- og Sydeuropa. Petersberg Citadellet fortæller sin egen arkitektoniske og kulturelle historie. Vi tager en usædvanlig vandring i kasematterne og de underjordiske gange under Citadellet - i en særlig og mystisk stemning.

Nationalparken Hainich med vandretur i trækronerne
Gennem smukke landskaber kommer vi til Tysklands største sammenhængende bøgeskov i Nationalparken Hainich. Her venter en ”Baumkronenpfad”, en spektakulær og højtbeliggende vandretur i trækronerne. Fra toppen af trækronerne, i 44 meters højde, på en 556 meter lang stabil gangbro er der en storslået udsigt over hele nationalparken og Thüringen.

Weimar
Vi besøger Weimar, hvor berømtheder som Goethe, Schiller, Bach, Gropius og Franz Liszt har sat deres præg i den tid, hvor Weimar var åndeligt og kulturelt brændpunkt. Også H.C. Andersen aflagde flere besøg her. Weimars historie går tilbage til 889, og byen bærer stadig præg af sin status som Tysklands kulturelle centrum omkring år 1800. Goethes hjem, opført i 1709 i barok stil, har historisk interiør og byder gæster indenfor. Byens udstillinger går lige fra stenalderen over klassicismen til det moderne. Efter byvandring bliver der tid til på egen hånd at se nærmere på Weimar.

I Luthers fodspor - Reformationen
I Lutherstadt Erfurt gik Martin Luther på universitetet i perioden 1501-05. I Augustinerklosteret levede han til 1508 og her findes hans mindested. Fra Erfurt tager vi fat på et par dage i Luthers fodspor. På en bjergtop lige uden for Eisenach ligger en af Tysklands bedst bevarede middalderborge, Wartburg. Det var her Luther blev holdt skjult i knap et år, efter at han var bandlyst på rigsdagen i Worms i 1521. I Eisleben blev Luther både født og døde. I 2013 genåbnede Luthers dødshus efter en gennemgribende renovering. De steder, hvor Martin Luther blev født i 1483 og døde i 1546, kan publikum nu besøge på en permanent udstilling ”Luthers sidste vej”. Musik og bønner skaber en atmosfære, der taler til alle sanser. Wittenberg er mest kendt for Luther, som boede i byen fra 1511 og frem til sin død. I 1517 offentliggjorde han sine 95 teser, som blev indledningen til Reformationen, der førte til voldsomme begivenheder i Europa. De 95 teser hænger på døren i Wittenbergs kirke, og dem ser vi naturligvis. Det er også muligt at besøge Lutherhaus - i dag museum -  hvor Luther og hans kone boede. Huset i det gamle Augustiner kloster viser interessante ting fra Luthers liv. Overnatning ved Wittenberg anbefales.

Hotel

Radisson Blu Hotel Erfurt ligger i centrum af Erfurt. Et moderne 4-stjernet hotel med central beliggenhed. Lounge, sportsbar, bistro & restaurant classico, bar, elevator og wellness afdeling. Værelser som alle er moderne indrettede med bad og toilet, føntørrer, TV, telefon, safe og internetadgang.

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.