Skip to main content

Den franske Riviera og Schweiz

- Vierwaldstättersøen, Nice, Monaco, Gorges du Verdon og Alsace
 

Hvem drømmer ikke om Den franske Riviera og de associationer det sætter i gang – det azurblå Middelhav, som bølger mod strand og klippekyst, elegante og atmosfærefyldte byer som Nice og Monte Carlo, hvor jetsettet boltrer sig, spektakulære promenader, det imponerende bagland med middelalderstemning og levn fra kendte malere som Picasso, Miro og Chagall.
Ja, det findes på denne rejse. Kombineret med betagende bjerglandskaber og knitrende søer i Schweiz, hvor Alperne er den imponerende kulisse for vores ophold. I den franske udgave af Grand Canyon imponeres vi af et naturfænomen, der ikke findes mage til i Europa.

Rejsen arrangeres med bus.

Højdepunkter
• Vierwaldstättersøen
• Luzern
• Nice
• Fyrstendømmet Monaco
• St. Paul de Vence
• Gorges du Verdon – Frankrigs Grand Canyon
• Den smukke by Annecy
• Alsace

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse mod Midttyskland
Afgang fra aftalt opsamlingssted og vi kører til Midttyskland, hvor vi skal overnatte.

2. dag: Schweiz
Ved frokosttid når vi den schweiziske grænse og fortsætter frem til Schaffhausen. Tæt herved finder vi Rheinfall, Europas største vandfald, 23 m højt og 150 m bredt. Vi har et ophold her og nyder det betagende syn. På vej mod dagens mål ved Vierwaldstättersøen, passerer vi Zürich, Schweiz’ største by.

3. dag: Rundt om Vierwaldstättersøen
Vi har 2 nætter ved Vierwaldstättersøen, så dagen i dag, bruger vi til at udforske området ved søens bredder. Vi besøger den betagende by og turistmagnet Luzern, smukt beliggende med udsigt til bjergene Pilatus og Rigi. Der er flere seværdigheder i byen bl.a. et 6 m langt relief af vores egen Thorvaldsen. Andre interessante steder rundt om søen er Stans, Altdorf og Küssnacht. På bjerget Rigi er det muligt at komme op med en lift mod betaling. Rejselederen planlægger dagen, så man får mest muligt ud af den.

4. dag: Ankomst til Nice
Vi kommer hurtigt ind i Italien via St. Gotthard passet. Den skønne natur fortsætter og vi passerer Lugano og Comosøen, storbyen Milano, dernæst først Den italienske Riviera, som vi følger frem til Den franske Riviera og til Nice, vores base de næste 3 nætter. Vi bor på hotel med central beliggenhed. Middage er ikke inkl., Nice lægger op til at man går ud og spiser på forskellige restauranter.

5. dag: Byrundtur i Nice og Monaco
Nice har meget at byde på. Små gyder og stræder, Promenade des Anglais, den flotte strandpromenade med knejsende palmer og stolte palæer, det azurblå Middelhav med en dejlig strand samt mange museer bl.a. Matisse og Chagall. Byen indbyder til at slentre og nyde atmosfæren – et cafebesøg er oplagt. Dagen bliver fyldt ud med et besøg til det lille, fantastiske fyrstendømme Monaco. Vi besøger slottet og overværer vagtskiftet, går tur i den gamle romantiske bydel og den flotte park. Der bliver tid på egen hånd, hvor man evt. kan lægge vejen forbi den imponerende lystbådehavn eller se nærmere på Casinoet i Monte Carlo.

6. dag: Tur i baglandet
Også i dag vil der være tid til på egen hånd at gå på opdagelse i Nice, men først besøger vi bjerglandsbyen St. Paul de Vence. Her finder vi middelalderstemning og gamle bymure. De kendte malere Chagall, Miro og Picasso følte sig tiltrukket af byen. Der findes mange gallerier og butikker i byen, som oser af stemning.

7. dag: Gorges du Verdon
Desværre må vi forlade Nice, men store oplevelser venter forude. Ved Cannes kører vi ind på Route Napoleon og forbi Grasse kommer vi videre nordpå, inden vi svinger mod vest og kommer ind i det pragtfulde og betagende Gorges du Verdon, Frankrigs svar på Grand Canyon. Den flere hundrede meter dybe slugt er opstået ved at floden Verdon har skåret gennem klipperne. Vi kører langs kanten på sydsiden af slugten og holder selvfølgelig fotostop undervejs. Verdon floden løber ud i den kunstige sø, Lac de Sct. Croix. I landsbyen Moistiers, der er berømt for sin fajance, holder vi pause. Forbi Manosque og Sisteron, gennem lavendelmarker og bjerglandskaber kommer vi frem til området ved Gap, hvor vi skal overnatte.

8. dag: Grenoble og Annecy
Fra Gap kører vi over Col Bayard og kommer også gennem Grenoble ved foden af Alperne. Ved frokosttid kommer vi til Annecy, som ligger smukt placeret med søen og bjergene som baggrund. Byens vartegn kaldet ”det gamle fængsel” og er blandt de mest fotograferede monumenter i Frankrig. Byen er absolut et besøg værd, og man har ikke lyst til at forlade den igen. Dog går det via Geneve langs Lac Leman til Lausanne og frem til Basel, hvorfra vi når ind i Frankrig og Alsace, hvor der er overnatning.

9. dag: Alsace og Strasbourg
I Alsace fører turen os langs Rhinen, og da der her produceres ganske fine hvide vine, vil der blive mulighed for at besøge en lokal producent. Der holdes frokostpause i hovedbyen Strasbourg, hvor bydelen ”Petit France” ikke uden grund omtales som en af de smukkeste og mest charmerende bydele i hele Europa. Overnatning i Midttyskland.

10. dag: Rejsens sidste dag
Mætte af indtryk er vi klar til at tage fat på rejsens sidste etape, der bringer os til Danmark og vores udgangspunkt.

Hotel

I Nice bor vi på Hotel Albert 1’er, 3*, beliggenhed tæt på Promenade des Anglais, den gamle bydel og centrum. I Schweiz bor vi i Brunnen tæt på søpromenaden. Alle hoteller på rejsen har værelser med bad og toilet, samt andre moderne bekvemmeligheder.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.