Skip to main content

Toscana

- italiensk charme og kultur
 

Toscana er med rette verdensberømt for sin skønhed, kunst, kultur og livsglæde. Mellem bløde og vidunderlige bakkedrag ligger byer, der har betydning for hele Europas kulturarv. Her boede og arbejdede Michelangelo, Leonardo da Vinci og Dante - blot for at nævne nogle få. I det skønne landskab nyder vi olivenlunde, pinjer, laurbærtræer, cypresser og ikke mindst vinmarkerne, hvor Sangiovese-druen dyrkes. Denne blå drue er stadig den mest brugte i områdets herlige Chianti-vine. Alle vores oplevelser krydres med toscanernes legendariske venlighed og imødekommenhed. Vi har valgt at bo i den flotte kurby Montecatini Terme, et godt udgangspunkt for udflugter til Toscanas mange seværdigheder. Bydelen Montecatini Alto, der ligger ca. 300 m oppe, når vi via bjergbanen og nyder her den fantastiske udsigt og bydelens hyggelige charme.

Rejsen kan arrangeres med enten bus eller fly.

Højdepunkter
• Maleriske landskaber, olivenlunde og pinjer
• Vintur i vidunderlige Chianti Classico
• Middelaldercharme i Siena
• Luccas unikke bymur
• Renæssancekunst i Firenze
• Det skæve tårn i Pisa
• Den charmerende bydel Montecatini Alto
• Besøg et af byens mange kurbade
• Toscansk aften på hotellet

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. og 2. dag (1. dag fly): Afrejse mod Toscana
Efter opsamling går turen via Hamburg og Hannover til overnatning i Sydtyskland. Videre ind i Østrig, forbi Innsbruck, over den flotte Europabro til Brennerpasset. Gennem smukke Sydtyrol, over Posletten og Appenninerne og frem til Montecatini Terme, vest for Firenze. Her skal vi bo syv nætter. Flygæster rejser fra København til Pisa, Firenze eller Verona. Transfer til hotellet.

3. dag (2. dag fly): Lucca og Pisa
Udflugt til middelalderbyen Lucca, som ligger omgivet af en spektakulær bymur. På en kort byvandring i de smalle gader ser vi Domkirken med den berømte kristusfigur og Tintorettos nadverbillede. Efter tid på egen hånd fortsætter vi til Pisa med det imponerende dåbskapel, domkirken og det skæve tårn på ”Miraklernes mark”, som området kaldes.

4. dag (3. dag fly): Middelalderbyen Siena
Dagen står i middelalderens tegn på en spændende udflugt til Siena, hvor vi nærmest vil fornemme, at tiden bliver skruet ca. 1000 år tilbage. Vi ser den fantastiske Domkirke, en af Italiens flotteste, bygget i perioden 1136-1382. Herfra til ”Il Campo”, rådhuspladsen, med det flotte rådhus, som gav den danske arkitekt Nyrop inspirationen til Københavns Rådhus. God tid til spændende oplevelser på egen hånd.

5. dag (4. dag fly): Udflugt til Firenze
Vi tager med tog til Toscanas hovedstad, Firenze. Vi har hele dagen for os i denne vidunderlige by, som er præget af renæssancens kunst, specielt Michelangelo og da Vincis værker. Vi ser byens største seværdigheder f.eks. broen Ponte Vecchio, Domkirken, Dåbskapellet med Paradisporten, det imponerende regeringspalads Palazzo Vecchio og pladsen med Neptunfontænen. Besøg evt. et af verdens mest berømte museer Uffizi Galleriet (forudbestilling anbefales.) God tid på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen tager toget tilbage til Montecatini.

6. dag (5. dag fly): Afslapning i Montecatini
Fridag i Montecatini Terme eller udflugt på egen hånd til en af områdets spændende byer. Montecatini har meget at byde på - butikker, caféer og kurbadene. Benyt evt. chancen til at tage bjergbanen op til den charmerende bydel Montecatini Alto, hvor udsigten er uovertruffen.

7. dag (6. dag fly): Vinområdet Chianti Classico
Efter morgenmad kører vi tværs gennem det flotte Chianti Classico vinområde til vinslottet ”Castello Vicchiomaggio”, som knejser på en lille bjergtop. Vi får en rundtur i vinkælderen og inviteres på herlig vinsmagning og let frokost. Fra slottets dejlige have er der en pragtfuld udsigt over vinmarkerne. Næste stop er den hyggelige by Greve med sit meget interessante torv, hvor vi bl.a. kan købe vin og vildsvineskinke. Tid på egen hånd, inden vi kører tilbage til hotellet.

8. dag (7. dag fly): Volterra og San Gimignano
Vi når etruskerbyen Volterra via en skøn og ”hårnålesvingende” køretur. Byen ligger højt med en fantastisk udsigt over Toscana. På en tur gennem de snørklede gader ser vi herlige bygninger fra middelalderen og renæssancen. I byens centrum ligger Piazza dei Priori med rådhuset, det ældste af sin slags i Toscana, samt Domkirken opført i stribet sort og hvid marmor. Efter frokost kører vi til den fantastiske bjergby San Gimignano, der har så velbevaret et middelalderpræg, at man knap tror sine egne øjne.

9. dag (8. dag fly): Farvel til Toscana
Efter oplevelsesrige toscanske dage forlader vi Montecatini. Gæster med fly har transfer til lufthavnen, hvor fra de flyver tilbage til København. Busgæster kører nordpå over Posletten, gennem Sydtyrol, forbi München og frem til overnatningshotel i Midttyskland. Undervejs pauser med passende mellemrum.

10. dag: Hjemkomst busgæster
Efter et godt morgenmåltid fortsætter vi tilbage mod Danmark, hvor vi forventer at ankomme først på aftenen.

Hotel

Grand Hotel Nizza et Suisse 4* er beliggende i centrum af Montecatini Terme ved byens store park og termiske bade. Der er en stemningsfyldt atmosfære, og som gæst føler man sig mere end velkommen. Velkomstdrink og toscansk aften med musik inkl. Hotellet har pool, terrasse, restaurant og bar. Pæne værelser med bad og toilet, hårtørrer, TV, telefon, safe og aircondition.
www.grandhotelnizza.it

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.