Skip to main content

Island - 8 dage

- varme kilder, sagaer og dramatisk natur


Intet andet sted på jorden findes naturkræfter så overvældende som på Island. Springkilder sender kaskader af hedt vand 30 meter op i luften. Lavalandskaber fremstår i eventyrlige scenarier. Fuglefjelde, gletsjere og boblende svovl tryllebinder turister fra hele verden. Intet under, at Island har en vidunderlig skat af forunderlige sagn og sagafortællinger om fortidens stolte heltegerninger, som vi den dag i dag stadig fascineres af.

Højdepunkter
• Atlanterhavets nordligste ø-perle
• Naturens egen jacuzzi i Den blå Lagune
• Reykjaviks tidlige og moderne seværdigheder
• Egill Skallagrimsons og Snorri Sturlusons sagasteder
• Erik den Rødes rekonstruerede gård
• Fuglefjelde med et mylder af søfugle
• Edderfuglegårde med fjerindsamling og Islandske heste i fri dressur
• Lavalandskaber og stadigt ulmende vulkaner
• Overvældende natur og sagnomspundne sagaer

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

 

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Udrejse og Den blå Lagune
Fly fra Billund/Kastrup til Keflavik. Vores dansktalende guide henter os i lufthavnen og tager os direkte med ud til en af Islands mest kendte attraktioner – Den blå Lagune. Her får vi mulighed for at nyde den udendørs og geotermisk opvarmede sø med havvand. Efter den afslappende oplevelse kører vi til Reykjavik, hvor vi indkvarteres på hotellet og nyder middag.

2. dag: Byrundtur i Reykjavik og Vestlandets sagasteder
Efter morgenmad skal vi opleve Islands hovedstad Reykjavik på en spændende guidet byrundtur. Vi ser blandt meget andet Domkirken, Altinget, Rådhuset, Nationalmuseet, Perlan, Hallgrimskirken, Höfdi og Nordens Hus af arkitekten Alvar Aalto. Ved havnefronten ser vi også det nyeste islandske vartegn ”Harpa - Reykjavik Conference and Concert Center”, en imponerende bygning i glas og stål, som den islandske internationalt berømte kunstner Olafur Eliasson og den danske arkitekt Henning Larsen i fællesskab har projekteret. Efter frokost kører vi nordpå gennem Vestisland til sagastederne. Bl.a. gården Borg, hvor Egill Skallagrimsson boede i 900-tallet. Vi kommer til gården Reykholt og ser Snorri Sturluson centeret om den store historieskriver. Vi overnatter i nærheden af Hellnar.

3. dag: Vulkaner, lava, gletsjere, fuglefjelde ogbygder
Snæfellsnes regnes for den flotteste af alle Islands halvøer. Her findes spor efter de første mennesker på Island. De boede i dette område ved Snæfellsjökull, som siden folk slog sig ned på Island har tryllebundet. Bjerget med gletsjeren har været tillagt overnaturlige, skjulte kræfter. Der bliver mulighed for vandretur mellem lavakyster og søjlebasalt i ubeskrivelige formationer. Her er vulkaner, store lavamarker, gletsjere, fuglefjelde, fiskebygder og fantastiske naturpanoramaer. Havfugle som søpapegøjer, alke, mallemukker, havterner, hættemåger, lomvier, suler, rider, edderfugle og mange flere møder vi på fuglefjeldene. Sidst på dagen besøger vi Erik den Rødes rekonstruerede gård i Eiriksstadir. Overnatning ved Stadur.

4. dag: Langs nordkysten til Akureyri
Naturpanoramaerne fortsætter langs kystvejen rundt på Island og fører os til Blönduós, rundt på Skagi halvøen og helt frem til Akureyri. Undervejs vil vi høre mere om sagaerne og se nærmere på de erhverv som kendetegner området. Vi besøger bl.a. sagahelten Grettirs badested samt Glaumbær Folk Museum i Skagafjordur. Edderdun bliver produceret på ”edderfuglefarme”, og der opdrættes heste i stor stil. Islandske heste i store flokke ses overalt i landskabet, inden vi ankommer til Akureyri, som er Islands fjerdestørste by med eget universitet. Der er mange velbevarede gamle huse i midtbyen. Nyd en spadseretur ved havnen eller se f.eks. Akureyrarkirken med relieffer af Ásmundur Sveinssons. Vi bor to nætter i Akureyri.

5. dag: Kogende jord, rygende lava og varme grotter
Denne dag besøger vi naturparadiset Mývatn og Godafoss, gudernes vandfald. Området er verdensberømt for sin naturskønhed, sit fugleliv og geologiske særpræg. Lavalandskabet med ejendommelige formationer, varm damp derstiger op fra revner og sprækker i jorden, huler fyldt med næsten kogende vand og vulkankratere tager pusten fra en. De mange fugle i Mývatn fuglereservatet er en oplevelse, ligeså vel som det 30 meter brede Godafoss vandfald med 12 meter fald. Vi tager på spadsereture i Dimmuborgir – De Sorte Borge som er enestående lavamarker med fantastiske vulkanske lavapiller og klippeformationer, hvor kun fantasien sætter grænser for associationerne. Her kommer vi helt tæt på den endnu varme lava, når vi besøger de varme kilder med boblende ler og svovl ved Namuskard og vulkankraterne Viti-Krafla, der giver varme til et geothermalt kraftværk.

6. dag: Kjölur højfjeldsruten, Gullfoss og Geysir
Vi kører videre gennem frodige landbrugsområder og dybe dale med lakseelve og massevis af smukke heste på markerne. Turen går over højsletten Kjølur ad øde grusveje gennem mennesketomme områder mellem gletsjerne Langjökull og Hofsjökull. Vi gør stop ved de varme kilder i Hveravellir, hvor man kan friluftsbade i det 38 grader varme vand. Kjölur højfjeldsruten bringer os videre mod Gullfoss, der også kaldes ”Det gyldne Vandfald”. Det todelte fald, som får iskoldt smeltevand fra gletsjeren Langjökull, er Islands mægtigste og måske mest berømte. Vi kommer helt tæt på de enorme vandmasser, som med bulder og brag kaster sig ud over kanten og 32 meter ned i en snæver kløft. Efterfølgende tager vi til Geysir-området, hvor den berømte springkilde Strokkur pumper kaskader af skoldhedt vand 30 meter op i det blå ca. hvert 8. minut. Vi overnatter ved Laugarvatn.

7. dag: Nationalparken Thingvellir
Vi starter dagen med besøg ved Thingvellir og Løgberg, det gamle Alting i Island og dermed Europas ældste rigsdag. Brugt som tingsted for befolkningen fra tidlig vikingetid og helt frem til år 1798. Island ligger midt på sprækken mellem de europæiske og amerikanske kontinentalplader, og ved Thingvellir er forkastningen, der dannes, når de to kontinenter flytter sig, særligt tydelig. Vi skal på tur gennem Almannagja kløften og se forkastningen på nærmeste hold. Efter besøget fortsætter vi frem mod Reykjavik/Keflavik til sidste overnatning og middag inden hjemrejsen.

8. dag: Hjemrejse
Tidlig afgang fra hotellet og fly retur til Danmark efter en uge med fascinerende naturoplevelser.

Hotel

Vi benytter udelukkende hoteller af god standard. Alle værelser har bad/toilet.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.