Skip to main content

De Sydfynske Alper

Fynske mejerier og oste…

På denne udflugt til Fyn vil du opleve nogle af øens mest kendte og anerkendte mejeriprodukter, som er blevet et kapitel for sig. Vi starter dagen med et besøg hos Fødegården Stenbjerglykke, som Søren Ryge så smukt beskrev i sin programserie ”Fra mor og Børn”. Familien har gennem flere år eksperimenteret med at drive gård med heste (i stedet for maskiner) - for at kunne levere helt autentiske landbrugsprodukter, men familien har nu valgt at satse på deres helt specielle produktion af mejeriprodukter i stedet. Skiftet medførte tilbage i 2019 en længere familieekskursion til Alperne i det sydlige Schweitz for at lære det traditionelle håndværk fra bunden. Udover osteproduktionen sælger familien også deres raw chokolade i flere butikker i Svendborg.

Gundestrup Mejeri og Bryghus er udstyret med meget moderne og ganske nyt udstyr. De anvender et helt specielt bryggerikoncept - de brygger nemlig øl på vallen, et biprodukt fra deres egen osteproduktion i mejeriet. Hovedproduktionen er deres kendte rygeost, som sælges i mange butikker og leveres til flere restauranter landet over. Derfor er mejeriet og bryghuset for længst blevet et attraktivt udflugtsmål for mange madentusiaster og turister.

Besøg på fødegården Stenbjerglykke Osteri
Efter opsamling kører vi mod Fyn og her er vores første besøg fødegården Stenbjerglykke. Fødegårdens Osteri er råmælksosteri, hvor alle produkter laves med ubehandlet mælk og vildkultur. De sikrer fødevarekvaliteten ved at have nøje styr på produktionen og ved at lave laboratorieanalyser af de færdige oste.
Inspirationen kommer fra Alperne, hvor meget ost den dag i dag stadig fremstilles på denne måde, og familien har været i bjergene i Schweiz for at lære traditionerne. Ostene produceres i kobbergryder og lagres i en helt speciel ostekælder - bygget i naturmaterialer så ostene kan produceres på den korrekte måde i Danmark.
Efter en spændende rundvisning vil der være smagsprøver af gårdens egen produktion.

Gundestrup Mejeri og Bryghus
Dages næste besøg er på Gundestrup Mejeri og Bryghus. Her produceres ost og specialøl, men hovedproduktionen er ægte håndlavet rygeost. Der produceres også faste oste som bl.a. Svendborg og Fynbo ost. Stedets egne forskellige specialøl passer til ostene, og størstedelen af produktionen er økologisk. Vi skal på en spændende rundvisning, hvor mejeristen selv vil fortælle om produktionen af ostene, om metoderne til ølproduktionen og om hvordan man kombinerer disse to produkter.
Rundvisningen slutter naturligvis med at der serveres smagsprøver (frokost) og efter en dag fyldt med oplevelser drager vi hjemad.

Højdepunkter
✓  Hvad er mad?
✓  Oplev Frida og Mikkel og deres 6 børn
✓  Smag autentiske landbrugsprodukter
✓  Hel VILD ost
✓  Øl brygget på valle
✓  Ægte håndlavet rygeost

Forslag til tidsplan (7 timer)
08.30 Opsamling
10.00 Stenbjerglykke Osteri
12.30 Gundestrup Mejeri og Bryghus
14.00 Afrejse
15.30 Hjemkomst

Evt. tilkøb (ca. priser)
Rundstykke og kaffe kr. 20,- pr. person
Yderligere bustimer kr. 850,- pr. time

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning
Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.