Italien

Amalfikysten

Pompeji - Capri - Vesuv – Napoli   Den syditalienske Amalfikyst, en af verdens smukkeste kyststrækninger, er charmerende og byder på et væld af oplevelser i et herligt mildt klima. Her er karakteristiske landsbyer, citronplantager og farverige bjergskrænter, der ender helt nede ved vandkanten. Vi besøger også ....Læs mere »

Dolomitterne

- italiensk tyrolercharme   Dolomitternes dramatiske og romantiske alpeverden med vinmarker, olivenlunde, idylliske landsbyer og sneklædte bjergtinder året rundt er et stykke Italien, der charmerer alverdens turister. Her i de norditalienske alper imponerer en bjergverden, som ikke har sit lige. Desuden byder Sydtyrol, som området ....Læs mere »

Gardasøen

- italiensk livsstil og charme   Gardasøen er indbegrebet af sydlandsk ferie! Med imponerende bjerge og Gardasøen som vidunderlige omgivelser er scenen sat for en afslappende ferie spækket med spændende oplevelser og udflugter. En ferie hvor den italienske natur og kultur, det milde klima og de behagelige aftener er garant ....Læs mere »

Klassisk Italien

Vidunderlig rundrejse fra Venedig via Toscana til Rom - Vi besøger en perlerække af Italiens mest charmerende byer. Venedigs verdensberømte kanalatmosfære. Firenzes enestående udbud af kunst og arkitektur fra renæssancen. Bolognas særprægede centrum, domineret af facader i varme, ”italiensk-røde” ....Læs mere »

Lago Maggiore

- på solsiden af Italiens længste sø   Lago Maggiore er Italiens næststørste sø og strækker sig over 65 km. Den nordligste del når helt til Locarno i Schweiz. Midt i denne skønne sø ligger De Borromæiske øer idyllisk, og ved bredderne af Lago Maggiore finder vi en imponerende ....Læs mere »

Ligurien – Den italienske Riviera, 9 dage

”Blomster Rivieraen” og San Bartolomeo al Mare er med baglandets maleriske bjerge og olivenlunde vores smukke udgangspunkt for mange spændende oplevelser. En ferie, hvor den italienske natur og kultur, det milde klima og de behagelige aftener vil sikre en afslappet stemning. På denne rejse har vi valgt at bo på Hotel Mayola, ....Læs mere »10 dageFra 7.399,-

Piemonte

- Maggioresøen - Torino - Acqui Terme - Alba - Asti - Barolo i Piemonte regionen Piemonte regionen i det nordlige Italien er et rent eldorado for vin og gastronomiske specialiteter. Faktisk er regionen hjemsted for produktion af nogle af støvlelandets bedste vine. Men det er slet ikke det hele. Regionen huser også en række ....Læs mere »

Rom

- antik og mondæn hovedstad   Alle veje fører til Rom, siger et gammelt ordsprog. Men i Rom er der mange veje at følge: Til Vatikanets kunstskatte, til byens syv høje, hvor antikkens rester stadig imponerer, til Trevifontænen, til Den spanske Trappe og til byens sprudlende og nutidige virvar, hvor stemning og frydefuldt ....Læs mere »

Sicilien

Denne skønne Syditalienske ø, som kun er ca. halv så stor som Danmark, emmer af historie og kultur. Her lever ældgamle traditioner side om side med de venlige og imødekommende sicilianere. Med sit behaglige klima, indfanges man nemt af den sicilianske atmosfære. Gastronomien er i topform på Sicilien – ....Læs mere »

Toscana

- italiensk charme og kultur   Toscana er med rette verdensberømt for sin skønhed, kunst, kultur og livsglæde. Mellem bløde og vidunderlige bakkedrag ligger byer, der har betydning for hele Europas kulturarv. Her boede og arbejdede Michelangelo, Leonardo da Vinci og Dante - blot for at nævne nogle få. I det ....Læs mere »


Rejser til Italien

Landet der er kendt for sit fantastiske køkken, sit passionerede folkefærd og sit alsidige og smukke landskab. Danskere elsker at foretage rejser til Italien, og landet er da også det tredje mest besøgte feriemål, hvilket der er en god grund til. Italien byder nemlig på en bred vifte af forskellige oplevelser uanset, om man er til strand, storby eller sceneriske omgivelser.

Hos Panter Rejser udbyder vi forskellige rejser til Italien

Vi arrangerer grupperejser til nogle af Italiens smukkeste destinationer, og du kan få lov til at opleve forskellige områder af dette imponerende land. Du bestemmer selv, hvilken en af vores mange rejser til Italien du vil på. Men uanset hvilken du vælger, kan vi garantere, at du får en oplevelse, du sent glemmer.

Værd at vide om Italien

Inden du rejser til Italien, er der nogle ting, som kan være rare at vide. Her giver vi dig et kort lille fakta overblik, som er god forberedelse på dine rejser til Italien.

• Det land, som vi i dag kender som Italien, blev dannet i 1861, efter flere småstater blev samlet i et kongerige under Sardiniens konge Victor Emmanuel 2.

• I dag bor der godt og vel 60 millioner mennesker i landet, hvor de fleste indbyggere bor omkring de store byer såsom Rom, Milano, Napoli og Torino.

• Langt de fleste italienere er katolikker, og hovedstaden Rom ligger areal til den uafhængige stat Vatikanstaten, som er det hellige sæde for den Romerskkatolske Kirke.

• Det officielle sprog er italiensk, som udgør ca. 95 % af det talte sprog i Italien. De resterende 5 % er fordelt på omkring 15 andre sprog.

• Italien er medlem af EU og har valgt den europæiske valuta euro som deres møntenhed.

• Det samlede areal af Italien er på 301.340 km2 fordelt på 20 regioner. Flere af regionerne, kan du opleve hos Panters rejser til Italien.

Oplev verdens smukkeste kyststrækning - Amalfikysten

Amalfikysten byder på et utal af oplevelser i et varmt og behageligt klima. Ved at booke en rejse til Amalfikysten hos Panter Rejser, får du lov til at opleve alt det bedste af denne fantastiske kysttrækning.

Du får bl.a. lov til at besøge Napoli, der er Syditaliens største by og kendt for sin kaotiske charme. Eftersigende skulle pizzaen være opfundet i Napoli, og hvis du spørger de klogeste kulinariske hoveder, så kan verdens bedste pizzaer fås i byen. En madoplevelse, du bestemt ikke må gå glip af.

I udkanten af Napoli tårnet vulkanen Vesuv sig op. Vulkanen er kendt for at have ødelagt byen Pompeji efter et voldsomt vulkanudbrud i 79.e.Kr. To både imponerende og frygtindgydende syn, som vi ikke snyder dig for at opleve på tætteste hold.

Bliv bjergtaget af Italiens mange søer

Den nordlige del af Italien er kendt for sine smukke søer. Hos Panter Rejser har du mulighed for at opleve to af dem på en af vores rejser til Italien, hvor vi henholdsvis arrangerer ture til Gardasøen og Lago Maggiore.
Gardasøen er Italiens største sø, og hver sommer valfarter tusindevis af turister dertil. Du kender sikkert flere folk, hvis rejser til Italien altid går dertil. Men det skal ikke lade dig afskrække, for turister eller ej, så har søen rigtig meget at byde på. Placeret i vidunderlige omgivelser kan en sejltur på Gardasøen fx tage pusten fra de fleste. Du må heller ikke snyde dig selv for et besøg på et italiensk marked. Og du skal huske at suge alle indtryk til dig, når du står i Arena di Verona på vores besøg i Verona by, der blot lægger en halv times kørsel fra Gardasøen.
Lago Maggiore er lidt speciel, idet søen både ligger i Italien og Schweiz. 80 % af søen er beliggende i Italien og de restende 20 % i Schweiz. Når du befinder dig i Lago Maggiore, må du ikke gå glip af de smukke Borromæiske øer, hvorfor vi sørger for at sejle dig derud med en udflugtsbåd. Lider man ikke af højdeskræk er svævebanen til Monte Mottarone også et must. Her får du muligheden for at nyde udsigten af Lago Maggiore og det omkringliggende landskab i 1491 meters højde.

Gå ikke glip af Italiens mest besøgte område

Når de fleste tænker på rejser til Italien, tænker de ofte på Toscana.
Og selvom du ikke har besøgt Toscana før, har du helt sikker oplevet området på diverse film. Toscana skal dog opleves på rigtig hånd, før man forstår, hvorfor folk fra hele verden er så begejstret for denne del af Italien. En køretur gennem Toscanas landskab er i sig selv en oplevelse. Her kan du nyde synet af olivenlunde, vinmarker, pinjetræer, cypresser osv.
Toscana er derudover kendt for sin udsøgte vin og er et vaskeægte vinmekka for vinelskere. Mest kendt er Chanti vinen, hvis opdyrkningsland vi bl.a. tilbyder en vintur til.
Udover smukt landskab rummer Toscana også flere majestætiske middelalderbyer, og byer som Lucca, Siena, Firenze og Pisa er bestemt et besøg værd. I disse byer kan du opleve alt fra renæssancekunst i Firenze til bymuren i Lucca til Il Campo i Siena til det skæve tårn i Pisa.

Besøg den pulserende hovedstad

Af alle dine rejser til Italien, bør bare en af dem gå til Rom. At slentre rundt i Roms gader er en fryd for øjet. Her er antikkens rester stadigvæk velbevaret, ligesom Renæssancens bygninger og pladser stadigvæk står og imponerer med deres overdådige arkitektur.
Rom byder på et væld af seværdigheder, og det kan være svært at finde ud af, hvad der skal prioriteres. Vi mener dog, at en tur til Rom ikke må være foruden en tur til Colosseum. Ej må heller Vatikanstaten og ikke mindst Peterskirken misses. Og så må du heller ikke snyde dig selv for ”menneske-kiggeri” på en af Roms mange cafeer, mens du nyder en espresso.

Få dit behov for natur- og kulturoplevelser stillet på en rejse til Ligurien

Ligurien, også kendt som Den Italienske Riviera, er en anden fantastisk kystrækning i Italien. Strækningen går fra Toscana til grænsen i Frankrig. På Den Italienske Riviera snor de små charmerende byer sig som perler på en snor, og af kendte byer kan nævnes Cinque Terre, Imperia og Portofino. Der findes dog også en masse mindre hyggelige byer, og her kan vi anbefale middelalderbyen Cervo, som vi på vores rejse også slår et smut forbi.